Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Радоњић пред Партизан: „Сада су најјачи од почетка сезоне“

Dejan Radonjić najbolji trener regionalnog takmičenja | Košarka ...

Црвена звезда у уторак игра против Партизана у АБА лиги, а новинарима се на конференцији обратио шеф струке Дејан Радоњић.

„Партизан је био у проблемима и полако је градио тим, и сада је вероватно најјачи од почетка сезоне. Џонс је стекао право да игра, можда ће и Андрић заиграти, нисам сигуран. Остали момци могу да се покажу у добром светлу, што је велика ствар за све њих, свестан сам и поштујем све што је Партизан направио претходних година и у Европи, и играчки и тренерски. Тежина ношења црно-белог дреса носи обавезу да буду и можда изнад тренутних могућности. Имају искусну центарску линију, талентовану спољну, са великом енергијом ће ући у ме“, рекао је Радоњић а објављује „Блиц“.

„После пораза од 38 разлике од Химкија идемо у дерби да освојимо бодове. У дербијима се увек заборавља оно што је било пре и неке ствари које се апострофију што се тиче квалитета падају у воду. Сви излазимо на паркет са огромном мотивацијом. Много пута се дешавало да то буде пресудно у дербију. Покушали смо и пре Химкија, па и у ова два тренинга после, да урадимо максимално могуће да изгледамо боље него у Москви. Објективно, очекујем да будемо мало бољи, јер није могуће да то сада изгледа другачије. Имамо два нова играча, успели смо заједно да одрадимо три тренинга и имаћемо четврти у овом саставу у уторак увече. Добром мотивацијом, одговорном игром и концентрацијом надам се да ћемо доћи до победе. То нам је сада најважније. Да играмо нешто мало боље него против Химкија, али очигледно да је екипа малтене у припремном периоду и као да се налази око 1. септембра. Треба нам времена, а играмо против Партизана, па против Фенербахчеа, једног од најјачих тимова у Европи“.

О дометима тима, Радњић каже…

„Ово није максимум овог тима који се огромно разликује у односу на прошли, а остао је без Дангубића и Митровића који је требало да буду носиоци ове сезоне. Ваљда је то хендикеп, ја знам колики је, успели смо да се снађемо после повреде Дангубића, после Лукине видели смо како је то било. Ја то добро осећам и гледам сваког дана, за тренера то никада није било лако, али и ништа ново за мене. Позивам навијаче да дођу да нам помогну у овом комплексном моменту, да играчи осете подршку и да заједно дођемо до победе. Неких нових већих проблема немамо, сви који буду изашли на паркет морају да дају тренутни максимум, а не онај генерални. Очекујем да се нови играчи адаптирају што је пре могуће. Логично је да нико не би радио припремни период, већ један тренинг уочи сезоне и после освајао трофеје. Треба рада и времена, али нема простора, тешки су мечеви и стално смо под лупом. То није нимало лако. Наша спремност није ни близу онога што овај тим може да покаже. То ћемо видети у неком наредном месецу или години.“

Радоњић каже да Звезда осећа притисак сваки дан, не само против Партизана.

„Жеља постоји, први дуел у сезони против Партизана… Нама то сада можда и више значи због проблема које имамо. Није исти притисак као раније против Партизана због свега реченог. Као тренер можда најбоље осећам колико је то тешко. Имам велику обавезу и задатак да превазиђемо све ово. Притисак је сваки дан, а против Партизана додатни. Имамо и велики број играча који ће дебитовати у дерију. Звезда у уторак излази на терен са три играча која су играла против Партизана прошле сезоне и два која нису имала конкретну улогу, што је интересантно“.

У Партизану више нам Вујошевића.

„Имам превише обавеза о свом тиму да размишљам о томе. Припремамо се за Партизан онако како Звезда треба да буде приказана у дербију. Изузетно поштујем њихове резултате и у домаћим и у европским оквирима.“

Повезане вести

2 comments

Mississauga нов 2, 2015 at 20:15

A mi smo „pali s’ marsa“ , pa kada pobedimo „raspali“ partizan, to znaci da je Radonja ok. Ne pravite bud.le od nas !

Reply
Pera нов 2, 2015 at 20:08

A sad da sutra odigramo dobru odbranu ostalo i nije bitno to bi kvalitet igrača morao da reši. Dakle gospodo podmetnite ledja i odigrajte utakmicu u kojoj dajete maksimum u odbrani. Dosta više sa 7 – 8 minuta aktivnog igranja odbrane. Iz dobre odbrane napad je pesma.

Reply

Leave a Comment