Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЖенски фудбалНајновијеФудбал

Пораз фудбалерки, скандалозна арбитража у Нишу и еврогол Дејане Стефановић

Фудбалерке Црвене звезде поражене су на гостовању против Машинца у дербију 9. кола Супер лиге Србије резултатом 2:3 (2:1).

Црвено-беле су на Делијском вису у Нишу водиле после првих 45 минута, али су у наставку дозволиле домаћем тиму да преокрене и поново стигне до три бода у дуелу са популарним вучицама са Маракане.

Већ у 6. минуту Машинац је стигао до вођства поготком Милице Станковић. Сјајан продор направила је Миљана Ивановић и проиграла Станковићеву, која је успела да предрибла и Звездиног чувара мреже Милену Вуковић и лако затресе мрежу.

На одговор гошћи из Београда се није дуго чекало. Пометњу у одбрани нишког тима направила је убачена лопта са леве стране на коју је након одбитка натрчала Кристина Пантелић и пласирала је у мрежу са седам метара за изједначење у 11. минуту.

Милена Вуковић је у 17. минуту одбранила зицер Миљани Ивановић са пет метара, а затим је на сцену ступила Дејана Стефановић, која је постигла ретко леп гол са велике удаљености из слободног ударца у 28. минуту. Пребацила је живи зид са 35 метара и погодила угао за одушевљење у редовима црвено-белих и вођство од 2:1. Оваква мајсторија дуго није виђена у нашем женском фудбалу који константно напредује, али на другој страни одмах је узвратила Кристина Крстић, која је погодила оквир гола са 25 метара.

Црвено-беле су могле да обезбеде и два гола предности пред наставак, али је судија Марина Вишњић поништила погодак Миреле Тенков због наводног офсајда. Када ту додамо и изузетно грубу игру домаћих, која није санкционисана, посебно на Милици Мијатовић, креатору игре црвено-белог тима, која је небројено пута заустављена на неспортски начин и тако онемогућена да покаже све своје квалитете и због чега је тренутно узданица нашег националног тима. Због увреда на рачун судија пред крај првог полувремена искључен је тренер домаћих, који је у наставку само метар био удаљен од места са кога је раније командовао.

Тако је Звезда на полувреме отишла са лепом предношћу и под утиском фантастичног гола Дејане Стефановић, али уместо да у наставку заиграју у истом ритму, чету Дарка Стојановића пресекао је погодак Викторије Мишељић у 50. минуту после гужве у казненом простору за изједначење (2:2). Том приликом Црвена звезда је још једном грубо оштећена јер је голман београдског тима Милена Вуковић фаулирана, па су домаће угурале лопту у мрежу. Невероватном судијском одлуком да признају овај нерегуларан гол изазван је велики револт екипе Црвене звезде која се након тога повукла са терена, да би се касније вратила после консултација са стручним штабом.

Меч у Нишу није био за оне навијаче са танким живцима. Велику прилику Звезда није искористила у 73. минуту када је Тијана Ђорђевић са десет метара погодила пречку. Казна је стигла шест минута касније када је Миљана Ивановић надмудрила Звездину одбрану и са десетак метара постигла победоносни гол за коначних 3:2. Гошће до краја нису успеле да узврате ударац у овој бурној и врло садржајној утакмици.

Машинац – Црвена звезда 3:2 (1:2)

Ниш – Стадион: Делијски вис. Гледалаца: 150. Судија: Марина Вишњић (Крагујевац). Жути картони: Кожовић (Машинац), Јанковић, Благојевић и Мијатовић (Црвена звезда). Црвени картон: Перица Крстић (тренер Машинца). Стрелци: Станковић у 6, Мишељић у 50. и Ивановић у 79. минуту за Машинац, а Пантелић у 11. и Стефановић у 28. минуту за Црвену звезду.

Машинац: Јовић, Стевановић, Смиљковић, Миливојевић, Станковић, Мишељић (од 88. Шарац), Ивановић, Крстић, Лазаревић, Кожовић, Васиљковић (од 70. Брандић).

Црвена звезда: Вуковић, Стефановић, Круз, Јанковић, Ерац, Благојевић, Стојановић (од 66. Т. Ђорђевић), К. Ђорђевић (од 46. Миладиновић), Мијатовић, Тенков, Пантелић.

Црвено-беле сада имају шест бодова мање од другопласираног Машинца, тако да ће прича о евентуалном нападу на титулу и ове сезоне остати само пусти сан, па остаје да се екипа додатно појача, како би се у наредном периоду направио састав кадар за освајање првог трофеја, а то ће ове сезоне бити могуће само у Купу Србије.

Повезане вести

Leave a Comment