Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвена звезда боља од Војводине у дербију кола

У другом колу Суперлиге Србије, одбојкаши Звезде су дочекали Војводину, и победили са 3:0 у сетовима (27:25, 25:20, 25:18).

Гости су били у предности током већег дела првог сета, да би наша екипа пред крај сета преузела вођство, и решила га у своју корист у неизвесној завршници. Други сет, црвено-бели су преломили након техничког тајм-аута, док су у трећем били прилично убедљиви, и заслужено славили у овом мечу.

Први сет боље су започели Новосађани (4:7), али су црвено-бели брзо поравнали резултат (8:8). Ипак, Војводина је узвратила серијом од 3:0, а гости су на техничком тајм-ауту имали два поена предности (10:12). Противник још једном долази до +3 (12:15), што је било сигнал за тренера наше екипе да затражи тајм-аут. Војводина осваја први поен након паузе, али Звезда везује три након тога, па и тренер гостију реагује тајм-аутом (15:16). Као и током већег дела сета, гости поново одлазе на +3, Звезда прилази на поен заостатка, али никако није успевала да стигне до изједначења. Тек је у самој завршници сета то пошло за руком нашим одбојкашима (22:22), а након једног дугог поена, наш тим прелази у вођство (23:22). Околић доноси Звезди сет лопту (24:23). Гости су одбранили ову и следећу, али трећу нису. Гмитровић и Милутиновић су били одлични у блоку, па је Звезда повела у сетовима – 1:0 (27:25).

Војводина је боље започела и други сет (3:5), али је Звезда серијом од 4:0 прешла у вођство (7:5, сервиси Јаковљевића). Гости освајају наредна два поена, али Звезда узвраћа са три, уз ас поен Околића, па је тренер гостију, Козић, био приморан да реагује тајм-аутом (10:7). Звезда је одржала ову предност до техничког тајм-аут (12:9), а затим је додатно увећала (15:9, сервиси Шкрбића). Серија је прекинута након тајм-аута гостију, који су освојили два узастопна поена, а затим се играло поен за поен неко време. Наша екипа је додатно увећала предност у завршници сета, и на сервис Буцуљевића стигла до девет сет лопти. Шесту су искористили – 2:0 (25:20).

Прва три поена у трећем сету освојила је наша екипа, приморавши госте да у раној фази сета затраже тајм-аут. Серија је настављена и након паузе (5:0, сервиси Милутиновића). Стигла је Звезда и до +6 (8:2), а предност је додатно увећана до техничког тајм-аута (12:5). На сервис Минића, уз две везане грешке наше екипе, Новосађани прилазе на -3, па је Кобиљски реаговао тајм-аутом (14:11). Блок Јаковљевић-Околић прекида серију, а затим је уследила игра поен за поен, што прекида Александар Гмитровић (19:14). Звезда се убрзо враћа на +7 (22:15). Ова предност им је омогућила да мирно приведу сет крају, а тиме и меч – 3:0 (25:18).

У победничкој екипи најефикаснији је био Александар Гмитровић са 15 поена, пратили су га Александар Шкрбић са 12 и Александар Околић са 11 поена. Код гостију, највише поена постигао је Александар Минић (14).

Црвена звезда је на овај начин остварила прву победу у сезони, и то против једног од највећих ривала за титулу шампиона Србије, и против екипе од које је поражена на отварању сезоне у Суперкупу Србије. Тиме је направљена добра увертира пред европска искушења, која очекују нашу екипу.

Црвена звезда сада има половичан учинак после два кола Wiener Stadtiche Супер лиге, а у наредном колу ће гостовати одбојкашима Инђије. Пре тог дуела црвено-беле очекује премијера на европској сцени, јер ће у среду 4. новембра гостовати екипи ВаЛеПа Састамала у Финској у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ.

Браво, момци!

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:0 (27:25, 25:20, 25:18)
Дворана: УСЦ „Вождовац“ на Бањици. Гледалаца: 100. Судије: Горан Градински и Светлана Зотовић (обоје Београд). Трајање меча: 80 минута.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Околић 11, Шкрбић 12, Гмитровић 15, Милутиновић 3, Јаковљевић 9, Буцуљевић 2, Јевтић (либеро), Мунћан 1, Лукић, Ђурђевић, Стојсављевић, Благојевић. Тренер: Драган Кобиљски.
ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 3, М. Николић 7, Станковић 5, Вемић 7, Јовановић, Минић 14, Пековић (либеро), Бојичић 2, Премовић 3, Мехић 5, Радовић 2, Кујунџић. Тренер: Страхиња Козић.

Повезане вести

Leave a Comment