Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Црвена звезда – Војводина, дерби утакмица II кола Суперлиге Србије

Одбојкаши Црвене звезде лоше су отворили ову сезону, најпре поразом од Војводине у Суперкупу Србије, а затим су поражени и у Љигу, против Спартака, у првом колу Суперлиге Србије. Црвено-бели желе да се што пре врате на победнички колосек из претходних сезона, а очекује их ново тешко искушење, с обзиром да ће се други пут у кратком интервалу састати са Новосађанима, али се надамо да ће пред својим навијачима успети да остваре прву победу у сезони.

Војводину су у односу на прошлу сезону напустили Дражен Лубурић, Милан Катић, Михајло Станковић, Вељко Петковић, али је доведено неколико добрих играча (Марко Николић, Александар Минић, Петар Премовић). Новосађани су отворили сезону освајањем првог Суперкупа у својој историји, а били су убедљиви и у дербију првог кола Суперлиге против Партизана (3:0), и тиме се истакли као главни кандидати за освајање шампионске титуле. Ипак, дуг је пут до краја сезоне, и потребно је бити најбољи у тренуцима када то буде најпотребније. Знају то и наши одбојкаши, а тренер Црвене звезде, Драган Кобиљски, очекује да ће његова екипа почети да подиже форму, и почети да игра онако како уме:

„Не бих желео ништа да прогнозирам, али очекујем да после тешког почетка сезоне направимо одговарајућу реакцију и заиграмо како знамо и умемо. Сигуран сам да су моји играчи спремни да пруже максимум и надам се да ће из тог максимума произаћи резултат који нама одговара“, изјавио је Кобиљски, а преноси званични сајт нашег одбојкашког клуба. Тренер црвено-белих се осврнуо и на предстојећу утакмицу у Купу ЦЕВ:

„Идемо корак по корак. Тренутно нас занима само дуел са Војводином, па ћемо се након тога посветити Финцима. Сигурно је да ће нам свака европска утакмица бити јако тешка, али нам у овом моменту Финци нису у центру пажње.“

Црвена звезда је претходне четири сезона била најбоља у Србији, али, с обзиром да је сваке сезоне напусти неколико кључних играча, сваке сезоне је потребно све више времена да се екипа уигра. Помоћ навијача би свакако добродошла екипи да започне серију победа, и направи добру увертиру пред европска искушења. Зато позивамо све навијаче да дођу сутра у халу УСЦ „Вождовац“ на Бањици, и помогну нашим момцима да се реванширају Војводини. Цена карата је иста већ неколико сезона, и износи 200 динара.

II коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Црвена звезда – Војводина НС семе,

УСЦ „Вождовац“, петак 30. 10. 2015. године, 18h

 

Повезане вести

Leave a Comment