Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Специјална плакета „Победник“ Александру Боричићу

На седници Управног одбора СД Црвена звезда донета је одлука да се уручи специјална плакета „Победник“ Александру Боричићу, поводом избора за председника Европске одбојкашке конфедерације.

Приређен је свечани пријем у прес центру СД Црвена звезда где се окупио велики број званица, легендарних спортиста и спортских радника Црвене звезде.

Међу присутнима су били и  Владимир Цветковић, Драган Џајић, Иван Тодоров, Игор Милојевић, др Небојша Човић, Звездан Терзић, Светозар Мијаиловић, Зоран Аврамовић, Виктор Јеленић, Мирко Бутулија, Ана Аврамовић, Предраг Перуничић, Бранко Ковачевић, Аца Марковић, Ласло Лукач, Анђа Вукмировић, Зоран Манојловић, Дејан Стаматовић, Мирослав Мацура и многи други.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz26102015-plaketa-boricicu-5

Присутне је поздравио Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда.

Имам велику част и задовољство што смо се данас окупили поводом избора г. Александра Боричића на место председника ЦЕВ-а. Пре свега сам имао велику срећу да последњих 15 година обављам одређене функције у периоду када је Боричић био председник Скупштине, а потом и председник Управног одбора и што сам много тога научио. Александар Боричић је много тога остварио, као спортиста, тренер, а потом и директор ОК Црвена звезда и он је неко ко је Одбојкашки клуб довео на сам врх и Одбојкашки клуб Црвена звезда је постао препознатљив у Европи. Избором на место председника ЦЕВ, г. Боричић је показао да је најбољи међу себи једнакима, међу нама у Звезди, а са друге стране то је изузетна част за Црвену звезду, за Одбојкашки савез Србије и наравно за нашу земљу. У име СД Црвена звезда желимо Вам много успеха у даљем раду. Желимо Вам да као што сте водили све институције пре тога, да ће и Европска одбојкашка конфедерација бити још успешнија на челу са Вама и да ћете много урадити за одбојкашки спорт – рекао је Тодоров.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz26102015-plaketa-boricicu-1

Иван Тодоров, председник Управног одбора СД Црвена звезда је потом уручио специјалну плакету „Победник“ Александру Боричићу, новоизабраном председнику ЦЕВ-а.

Имам велику привилегију, част и задовољство да се у Звездином дому обратим свима, да се захвалим Спортском друштву и да се захвалим легендама СД Црвена звезда, медијима, свим звездашима. За мене је увек био понос и радост што сам члан Црвене звезде. Од 1962. године био сам и играч и тренер, и истовремено играч и тренер, играч мушке и тренер женске екипе, и директор. Водили смо пуно битака и углавном са скромним средствима смо их и добијали. Данас са задовољством могу да кажем да имамо јако много одбојкашица и одбојкаша широм Света и сви они са поносом истичу како су годинама играли и били чланови Црвене звезде. Када сте члан једне огромне фамилије као што је Црвена звезда, увек сте поносни што сте било који део те фамилије. Дао сам скромни допринос Црвеној звезди, заједно са члановима моје фамилије, а имам чланове Кошаркашког клуба, Рукометног клуба, Фудбалског клуба, очекујем да ћемо још неки спорт у Црвеној звезди да присвојимо. И то је нешто што од малих ногу учим моје унуке, да воле Црвену звезду, да поштују црвено-беле боје, најлепше боје на Свету. Док сам жив бићу члан Црвене звезде. На било којој функцији да будем увек се сетим Црвене звезде и сваки мој наступ било где је црвено-бели. То знају сви у Светској и Европској одбојкашкој федерацији. Сигурно је да сам поносан што сам постао председник Европске одбојкашке конфедерације, али ја сам тимски играч. У Звезди су нас то и научили, да један човек не може пуно, али ако се направи добар тим он побеђује. Желим свим клубовима СД Црвена звезда да направе добре екипе, да побеђују, да доносе не само српске титуле, него да освоје и нове европске титуле – истакао је Боричић.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz26102015-plaketa-boricicu-6zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz26102015-plaketa-boricicu-3zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz26102015-plaketa-boricicu-4

Повезане вести

Leave a Comment