Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоРагби

Рагбисти поражени у финалу Купа Србије

Рагбисти Црвене звезде нису успели да одбране Куп Србије, пошто су у финалној утакмици поражени од вечитог ривала Партизана резултатом 13:21.

Црно-бели су успели да прекину двогодишњи пост и освоје пехар на Ади Циганлији, иако су испред себе имали Звездину одлично укомпоновану екипу на челу са репрезентативцима и некадашњим интернационалцима Борисом Мартићем, Александром Ђорђевићем и Андријом Јанковићем, а подршку црвено-белима пружио је и Горан Вучићевић, најбољи играч у историји БРК-а, који је пре утакмице посетио клуб након дугогодишње успешне каријере у Енглеској.

Међутим, иако је Звезда била фаворит, тим Партизана се показао као тврд орах. Екипа састављена од младих рагбиста и искусних играча попут Дејановића, Дорошког, Крстића и Медића издигла се изнад проблема који имају око коришћења стадиона ЈНА, на коме је у току реконструкција помоћног терена где су годинама тренирали.

Меч је био изузетно занимљив са безброј чврстих дуела и много контакта, али у границама дозвољеног. Ипак, судија Предраг Штиглић је и поред тога морао да покаже чак четири жута картона. Било је и грешака које су настајале из велике жеље за победом. Најбољи у Звездиним редовима у првом делу игре био је брзоноги Александар Недељковић, који је пружио одличну партију и у одбрани и у нападу, док се у тиму Партизана издвојио Игор Дејановић, универзалац, који може успешно да покрива све позиције од демија до аријера.

Партизан је водио на полувремену резултатом 8:7, да би у наставку увећао предност и на крају славио резултатом 21:13. Пехар и медаље победничкој екипи испред Рагби савеза Србије предао је Горан Поробић. Завршницом националног купа у рагбију 15 стављена је тачка на ову сезону.

(rugbyserbia.com)

Повезане вести

Leave a Comment