Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Ватерполисткиње лако до шесте победе

Црвено-беле су забележиле још једну убедљиву победу у Лига купу Србије савладавши екипу Врачара на Ташмајдану резултатом 16:4 (5:2, 2:1, 4:0, 5:1). Двоструки узастопни освајач дупле круне је на тај начин завршио први део такмичења на лидерској позицији са максималним учинком од шест тријумфа.

Врачар се у првом полувремену још и добро држао. Тренер до овог кола другопласиране екипе на табели могао је бити задовољан заостатком од четири разлике (3:7), што је гошћама остављало какву-такву наду да могу пружити нешто више од осталих клубова на утакмицама против Црвене звезде ове сезоне.

Ипак, све је то било кратког даха, јер је бранилац трофеја у наставку додао гас. Екипа трофејног стратега Милоша Брадића сачувала је мрежу нетакнутом у трећем периоду игре и побегла на +8 (11:3). Све дилеме око победника биле су решене, па су црвено-беле на крају нову победу зачиниле голеадом и још једном славиле двоцифреном разликом.

Најефикаснија на утакмици била је Јована Пантовић са пет постигнутих голова, док је Тијана Јаковљевић три пута погађала мрежу. Два пута су се у стрелце уписале Јована Дујовић и Теодора Рудић. У екипи Врачара два поготка је постигла Кристина Миладиновић.

Црвена звезда – Врачар 16:4 (5:2, 2:1, 4:0, 5:1)

Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 100. Судије: Поповић и Смиљанић. Искључења: Црвена звезда 6, Врачар 5. Петерци: Врачар 1 (1).

Црвена звезда: Александровић, Миловановић 1, Пантовић 5, Симић 1, Дујовић 2, Лука 1, Рудић 2, Ивковић 1, Јаковљевић 3, Вујовић. Тренер: Брадић.

Врачар: Петровић, К. Трмчић 1, Плећаш, А. Милићевић, А. Трмчић, Митић, Глушчевић, Д. Милићевић, Чубрило, Миладиновић 2, Радак 1, Живановић, Настић. Тренер: Јовић.

Звезда је први део такмичења завршила са свих шест победа, 18 бодова и гол разликом 128:28. Лара Лука и Јована Дујовић постигле су по 20 голова, а за њима следе Јована Пантовић (19), Драгана Ивковић (18), Тијана Јаковљевић (15), Теодора Рудић (12), Исидора Дамњановић (10), Јована Миловановић (8), Ивана Ћоровић (5) и Наташа Симић (1).

У наставку такмичења бодови се преносе, а Звезда ће гостовати против Врачара и Сенте, а дочекати екипу Новог Београда 011. Након тога следе полуфинални дуели у којима ће се састати први против четвртог, а други против трећепласираног тима.

Повезане вести

Leave a Comment