Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Најава: Спартак (Љ) – Црвена звезда, I коло Суперлиге Србије

Одбојкаши Црвене звезде нису успели да још једном отворе сезону освајањем трофеја, пошто их је Војводина победила у утакмици Суперкупа Србије. Црвена звезда, која је до овог меча била једини власник пехара Суперкупа Србије, одлично је започела утакмицу против Новосађана, била убедљива у првом сету, али није успела да уради ништа више од тога. Домаћа екипа је била сигурна на сервису и у блоку, и релативно лако освојила наредна три сета и дошла први пут у историји до овог трофеја. Војводина је на тај начин истакла кандидатуру и за освајање титуле шампиона Србије. Ипак, наша екипа, иако је претрпела значајне промене у тиму, зна како да темпира форму, па се сигурно неће лако одрећи титуле шампиона Србије, коју је освајала претходне четири сезоне. Прва препрека ка одбрани трона биће екипа Спартака из Љига.

Спартак из Љига је већ неколико сезона стабилан суперлигаш, а ову сезоне су започели најбоље што су могли – освојили су Балкански куп, и на тај начин се пласирали у Куп изазивача, па ће и они бити једна од екипа које ће представљати Србију у европским такмичењима. На турниру у Бијељини, прво су елиминисали Бешикташ, који, иако је дошао на такмичење без неколико кључних играча, словио за апсолутног фаворита, а затим су у финалу били бољи и од румунске екипе ЋСМ Букурешт. У тим мечевима, посебно су се истакли Милан Перић, Радосав Дојчиловић и Марко Радосављевић. Перић је у дресу наше екипе освојио прегршт трофеја, пре него што се вратио пред почетак прошле сезоне у свој родни град. Никола Мунћан, који је од ове сезоне поново у црвено-белом дресу, прошле сезоне је био члан Спартака.

Прошле сезоне, црвено-бели су оба пута били бољи од Спартака, и генерално, наша екипа је имала доста успеха против овог тима, па се надамо да ће традиција наставити и на старту Суперлиге Србије. Позивамо све навијаче, пре свега из Љига и околине, да дођу у петак на утакмицу, и помогну нашој екипи да забораве пораз од Војводине у Суперкупу, и успешно започну одбране титуле шампиона Србије.

I коло Wiener Städtische Суперлиге Србије:

Спартак (Љ) – Црвена звезда,

Дворана: ОШ „Сава Керковић“, Љиг, петак, 23. 10. 2015. године, 19h

Повезане вести

Leave a Comment