Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице до првих бодова у Параћину

Одбојкашице Црвене звезде успеле су да савладају екипу Крагуја у првој утакмици Суперлиге са 3:1 (25:21, 25:27, 25:17, 25:16). Подмлађена екипа није успевала да потпуно сломи отпор упорних Крагујевчанки у прва два сета, али је после све дошло на своје, и црвено-беле за 97 минута уписују прву победу.

Боље су домаће почеле први сет и стекле предност на самом почетку – 4:2, па 6:4. Вратиле су се брзо црвено-беле и успеле да први пут поведу на 6:7. У наставку се играло доста изједначнено, а у тој игри се нешто боље снашла Звезда и на обавезној паузи има минималну предност – 11:12. Заиграле су боље црвено-беле после одмора, али нису успевале да сломе отпор Крагујевчанки и стекну осетнисију предност (максималних +2 у више наврата). У самом финишу пресудио је квалитет, Звезда је преломила први сет у своју корист – 21:25.

Поново је почетак припао домаћим одбојкашицама, само су овог пута успеле дуже да задрже тај ритам и стекну +3 (8:5). Наставио је Крагуј са добром игром и до техничког тајм-аута удвостручио предност – 12:6. Вратиле су се црвено-беле на +3 (13:9), али нису могле више од од тога 21:18 и серије од 0:3 која доносе изједначење. Ушло се у неизвесну завршницу у којој су обе екипе пропустиле по једну сет лопту, али је Крагуј искористио другу и дошао до 1:1 (27:25).

Одлучио је Бошковић да Пуцаревићева почне трећи период уместо младе Ане Јакшић и то је дало резултата. Нису црвено-беле поновиле грешку из прва два сета, и сада су оне те које успевају да се одлепе на почетку – 4:7. Успеле су у потпуности да наметну свој ритам и до техничког тајм-аута предност је +5 (7:12). Све је полазило за руком изабраницама Александра Бошковић и то је донело максималних +8 – 11:19, па 13:21. Успеле су домаће да смање предност, али нису имале снаге за више, па Звезда рутински приводи сет крају за 1:2 – 17:25

kvfczv

Нешто мирније почео је четврти период игре. Црвено-беле се прве буде и долазе до осетније предности – 5:8. Наставиле су у том ритму, а домаће нису имале одговор па имају +6 на обавезној паузи (6:12). Предност је само расла, Крагуј није имао одговор на Звездину игру, а није имао ни снаге. Поново је максимална предност била осам поена, а на крају +9 (16:25), за 1:3 и прву победу.

Одличне су биле Звездине јуниорке на овом мечу. Бојана Миленковић забележила је 21 поен, исто колико и Катарина Маринковић, која је играла коректора. Пратила их је Катарина Чанак са 16 поена (шест из блока) и Анастасија Секулић са 10. Сара Павловић била је убедљиво најбоља код домаћих са 23 поена.

Због повреда у тиму није било Николине Лукић, Јелене Трнић, Олге Јејић и Милке Стијепић, али и без помоћи Весне Ђуришић, наше девојке су биле довољно јаке, да уз одличну игру тандема Маринковић – Миленковић стигне до тријумфа. Ипак, јунакиња победе је Катарина Чанак, која је на средини била нерешива енигма за домаће.

У следећем колу Црвена звезда ће гостовати актуелним шампионкама, одбојкашицама Визуре.

Спортска хала: Параћин. Гледалаца: 200. Судије: Владимир Симоновић (Крагујевац) и Александар Петровић (Ужице). Трајање меча: 98 минута.
КРАГУЈ ВОЛЕЈФОРМ: Павловић 23, Радашиновић 1, Мачужић 5, Трифуновић 11, Јовановић 15, Јекић 6, Проковић (либеро), Петронијевић 1, Андрић, Симеуновић 1, Богојевић, Димитријевић. Тренер: Ненад Цветковић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Секулић 10, Чанак 16, Маринковић 21, Радмиловић 5, Јакшић, Миленковић 21, Росић (либеро), Букилић, Пуцаревић 4, Ашоња, Тасић, Златић (либеро). Тренер: Александар Бошковић.

Повезане вести

Leave a Comment