Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Тешка повреда Луке Митровића, Звезда изгубила од Олимпије

Црвена звезда поражена је од Олимпије у Пиониру у 6. колу АБА лиге (73:77), али је резултат остао у сенци тешке повреде Луке Митровића, који се у једном дуелу са Лешићем средином четврте четвртине срушио на паркет, након што му је „пропало“ колено. Оно што није добро јесте његова реакција, јер је практично викао од бола, али и изрази лица играча који су били око њега. Треба ли говорити о томе да је Лука већ једном доживео сличну, веома тешку повреду…

Надајмо се да ће са капитеном бити све у реду и да ће се брзо вратити!

6. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ТЕЛЕКОМ – ОЛИМПИЈА 73:77 (19:10, 11:18, 23:21, 20:28)

Хала Пионир 

Гледалаца: 2 201

Судије: Радовић, Кољеншић, Јованић

Црвена звезда: Ребић, Томпон 3, Мекел 19п, 5ск, Митровић 14п, 5ск, 2ас, Лазић 7п, 3ск, 5ас, Симанић, Симоновић, Скорцанитис 4, Настић 1, Гудурић 11п, 2ск, Јовић 4ск, 6ас, Цирбес 14п, 7ск.

Олимпија: Рајт 11, Рупник 2, Хроват 7, Мешичек 10, Николић, Вучетић, Лапорник 22, Лешић 8, Загорац 11, Махковић 2, Закис 4, Чанчар

Након прве четвртине, Звезда је имала предност 19:10. Гости су повели са 7:0, али су након Радоњићевог тајм-аута, до краја првог периода, погодили само још једном, па је наш тим серијом 15:0, уз посебно истакнуте Мекела, Гудурића и Лазића дошао до лепе предности након првих десет минута.

У другом делу игре, наш тим је одиграо веома слабо, поново дуго био без коша, али је упркос томе успео да одржава предност, све до резултата 26:20. Тада су Словенци погодили у три везана напада и повели, да би до полувремена Звезда са четири поена вратила предност од једног коша.

Није блистала Звезда ни у трећој четвртини, на њеном почетку, али је успела да серијом поена, уз велики број грешака гостију, на половини овог дела игре, стигне до +5 (41:36). Ипак, ни то није било довољно, па је Олимпија дошла поново на пола коша заостатка, да би се на паузу отишло са резултатом 53:49, након што је Митровић погодио уз фаул у самом финишу.

У четвртој четвртини, наша екипа покушавала је да се одлепи, али није успевала, напротив, Олимпија је направила серију тројки и дошла до предности, коју није „дала“ до краја. Средином четвртог периода десила се страшна повреда Луке Митровића, коју смо поменули, а након тога, резултат је потпуно остао у другом плану. Наши момци су покушавали да се врате, било је нерезонских потеза, промашаја у шуту за три поена, па су Словенци нанели Звезди први пораз на домаћем терену у регионалној лиги након три године и утакмице против Игокее.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (20:28)

Четврти период отворили су гости, тројкама, преко Лапорника и Загорца, па је Радоњић при резултату 55:58 затражио минут одмора. Јурили су потом наши момци предност гостију, који се нису предавали, а на пет минута пре краја десио се најтежи тренутак данашње утакмице, када је Лука Митровић након једног дуела са Лешићем остао на земљи, држећи се за колено… Изнет је са паркета.

До краја, шокирани играчи нашег тима нису успевали да се врате, у последњем минут виђена је права драма, велики број промашених шутева за три поена наше екипе, у јурњави за продужетком, али од свега није било ништа. Звезда је поражена након готово три године у регуларном делу првенства региона у Пиониру.

3/4 (23:21)

Није блистала Звезда ни у трећој четвртини, на њеном почетку, али је успела да серијом поена, уз велики број грешака гостију, на половини овог дела игре, стигне до +5 (41:36). Ипак, ни то није било довољно, па је Олимпија дошла поново на пола коша заостатка, да би се на паузу отишло са резултатом 53:49, након што је Митровић погодио уз фаул у самом финишу.

На полувремену у Пиониру, Звезда – Олимпија 30:28 (19:10, 11:18).

У првој четвртини, виђене су две велике серије. У прва три минута играла је Олимпија, и дошла до 7:0, па 10:4, да би након тога наш тим везао петнаест поена и први период игре завршио са предношћу од девет поена, 19:10. Када се чинило да је наш тим кренуо да игра своју игру, дошло је до нове кризе и нове серије Олимпије, а она кључна дошла је при резултату 26:20 за Звезду, када су гости везали осам поена и преузели вођство. До краја, наши момци су везали два добра напада и успели да оду на паузу са кошем предности.

Треба истаћи и велики број изгубљени лопти (19; 12:7), уз небројене грешке у корацима…

2/4 (11:18)

Звезда ни у другој четвртини није погодила веома дуго, све до поена одличног Гудурића, на шест минута до полувремена. Поново је било много грешака у корацима, а гости су са -9 дошли до -3 (20:23), на половини другог периода. Опет је Радоњић морао да затражи минут одмора. Међутим, није наш тим реаговао како треба, па је након готово осам минута игре у другом делу Звезда имала свега седам поена на свом конту, уз само један кош из игре. Словенци су серијом 8:0, пре свега преко Загорца, дошли до вођства након дуго времена (26:28). До полувремена, наш тим је успео да се врати и поново преузме вођство.

1/4 (19:10)

Утакмицу су много боље почели Словенци, који су након три минута имали предност од 7:0, што је натерало Радоњића да затражи минут одмора. Тек након нешто мање од четири минута, Звезда је постигла прве поене, преко Митровића, чиме је прекинут одличан почетак Олимпије. У наставку, наш тим се консолидовао, направио серију 10:0, пре свега захваљујући одличној одбрани, а гости нису успели да одрже ритам са почетка, па је Звезда окренула ситуацију у своју корист. У последњих седам минута првог периода, у дресу „Зелених“ погодио је само Лапорник. Треба истаћи и да су судије у неколико наврата судије сумњиве грешке у корацима, на обе стране.

Једна од лепших акција била је контра Звезде, након блокада Цирбеса и Митровића, те асистенције Јовића за Мекела, који је погодио уз фаул. Израелац је био и најбољи појединац у нашем тиму у првом периоду.

 

Повезане вести

5 comments

Gašpar окт 18, 2015 at 22:28

ovo je truba od ekipe, pod hitno nogirati, sofollisa, mekela i tompsona iz ekipe, Gudurić je za njih mašina, a o Radonjiću je apsurd pričati, što neko reče, prošle godine smo osvojili sve zbog izuzetnih pojedinaca, kome ovi navedeni smradovi nisu ni do koljena.Koja bruka od igrača, bolje što su večeras izgubili, valjda će uprava dovesti nekog da valja…

Reply
DEX-66 окт 18, 2015 at 20:56

podrska za Luku naravno…samo budimo realni ako volimo nas klub…mi smo samo prosek u ABA ligu oko 4.mesta//a jedina pobeda u evro ligi je bila ova prva i ostale ce da budemo vrece…MI BRACO NEMAMO TIM…sad se vidi da je jako lose odradjen prelazni rok

Reply
РУК окт 18, 2015 at 19:00

Колико узастопних грешака треба да направи Цирбес да би га „велики стратег“ послао на клупу? 10, 20, 30? Ми тренера немамо, трофеји су нас прошле године заварли јер смо имали убедљиво најбољи тим. Нека ми неко каже који је то играч напредовао у међувремену? Сви играју лошије, у најбољу руку појединци стагнирају. Зашто се форсира шут који не иде уместо продора када је противник у бонусу?

Reply
pera окт 18, 2015 at 20:21

Da li vas to namerno neko huška protv Zvezde. Alo prijatelju mi smo pre sat vremena ostali bez jedinog igrača na četvorci a tebi se namestio zicer da serataš po treneru. Nije bre bitna ova nebitna utakmcia nikako bitno je da smo u problemu ali nekima od vas je najbitnije da dočekaju da se iživljavaju protiv kluba i trenera. Nešto te nisam primećivao kad se igralo dobro i pravio dobar rezultat ali sada je vreme da se frustracije pokrenu. Ovo je trenutak kada svi i tim i uprava i navijači moraju biti jedno i ajde da svi pomognemo da izadjemo iz ove nesreće što pre. Tri igrača iz startnih 12 su nam povredjena ne trebaju nam još i svadje. Podrška Luka majstore, podrška od onih koji te smatraju svojim a podrška i klubu jer kroz ovako nešto nije prolazio. Erceg bi mogao da pomogne ali da li mi imamo dovoljno para za njega. Možda Aleksandrov ne pada mi neko drugi na pamet trenutno, u svakom slučaju mali Apić je prošao kompletne pripreme sa timom on zna da pokupi šansu kao Gudura.

Reply
rene artoa окт 19, 2015 at 01:03

Pero svaka rec ti je na mestu!! Podrska za Luku, da se vrati sto pre!!!

Reply

Leave a Comment