Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Сјајан деби Марка Гудурића у Евролиги (ФОТО)

Причало се прошлог лета да би Марко Гудурић могао да задужи опрему Црвене звезде и заигра у црвено-белом, у друштву Вилијамса, Џенкинса, Марјановића, Калинића… То се није десило и овај момак је, по одлуци стручног штаба, остао на каљењу у ФМП-у, где је одиграо претходну сезону. Како ствари стоје, та одлука испоставиће се као одлична.

Имао је добру минутажу, играо одлично, што му је значило и на Европском Првенству за играче до 20 године, на којем је носио Србију и био проглашен за најбољег играча.

Ни после тога није било сигурно да ли ће обући Звездин дрес у овој сезони или ће поново негде на позајмицу. Помињао се МЗТ, није га било у првој утакмици сезоне… Али, био је у саставу већ након тога, да би синоћ у Арени, дебитовао у Евролиги. И то како!

Поред сјајне одбране, стигао је да „попуни све колоне“, за сасвим солидних 18 (тачније, 17:50) минута на паркету, које можда ни сам није очекивао када је о Евролиги реч.

Марко је на крају меч завршио са 6 поена (0/1 за два, 1/3 за три, 3/5 за 1), уз 3 скока, 3 фаула и по 4 асистенције, украдене лопте и претрпљена фаула, за индекс 13, по чему је био трећи у тиму, иза Цирбеса и Јовића, а исти као капитен Лука Митровић.

Браво, Марко, браво Звездо, идемо даље!

DSC_0855

DSC_0786

DSC_0810

DSC_1019

Повезане вести

Leave a Comment