Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеОдбојкаОдбојкаТрансфери

Весна Читаковић Ђуришић: Част је носити Звездин дрес

Прослављена одбојкашица и некадашња репрезентативка наше земље Весна Читаковић Ђуришић потписала је уговор са Црвеном звездом.

На отварању конференције за медије присутне је поздравила Ана Аврамовић, генерални директор ОК Црвена звезда.

Повод данашње конференције за медије је представљање нашег највећег појачања ове сезоне, а то је Весна Читаковић Ђуришић. Мислим да нема никога ко се бави спортским новинарством и прати одбојку, а да није чуо за Весну и за то шта је она дала српској одбојци. Изузетна нам је част и задовољство што је одлучила да своју спортску каријеру заврши у Црвеној звезди, што је јединствен случај када је у питању женска одбојка и желим јој добродошлицу – истакла је Ана Аврамовић.

Весна Читаковић Ђуришић је у свом обраћању изјавила да је изузетно велика част носити црвено-бели дрес.

Прво бих желела да се захвалим свима који сте дошли на конференцију, новинарима, мојим саиграчицама, мојим пријатељима и мојој породици. Велика ми је част и задовољство што ћу моју каријеру наставити у овако великом клубу као што је Црвена звезда, јер бити члан Црвене звезде је стварно једна велика ствар. Помоћи ћу највише што могу клубу који је имао неколико незгода. Ово су младе девојке које су талентоване. Надам се да са мојим искуством и њиховом младошћу можемо пуно тога урадити – рекла је Весна.

Своје утиске пренео је и Александар Бошковић, шеф стручног штаба женске сениорске екипе Црвена звезда.

Весна је свакако наше највеће појачање. Није лако ни прочитати шта је Весна постигла током своје каријере, а камоли урадити. Имамо младу екипу, а Веснин квалитет и искуство ће нам много помоћи. Имаћу велику помоћ да од ових младих одбојкашица направимо добре играчице и добре људе и мислим да је то прави потез, и Веснин и Звездин – казао је Бошковић.

_BTS2989

Генерални директор ОК Црвена звезда Ана Аврамовић је потом уручила црвено-бели дрес, са бројем 1, Весни Читаковић Ђуришић, која је на поклон, од Клуба, добила монографију „Под сјајем Звезде“ која је израђена поводом великог јубилеја, 70 година од оснивања Црвене звезде.

Током припремног периода нашу екипу је задесило неколико незгодних повреда. Због повреда дуже ће одсуствовати Милка Стијепић, Јелена Трнић и Олга Јејић, док је Николина Лукић обновила повреду рамена.

Имали смо потешкоћа са неким повредама. Како смо се договорили на почетку припрема, тим путем ћемо и даље ићи. Све потешкоће које се дешавају успут ћемо пробати да што безболније превазиђемо – рекао је стратег црвено-белих.

У јавности је познато да је Веснин син велики звездаш.

Мислим да је мој син најсрећнији што ћу носити дрес Црвене звезде. Ми смо спортска породица и код нас је тај спортски дух развијен. Идемо увек на то да будемо први, да будемо најбољи – констатовала је искусна блокерка.

Нови капитен тима биће организатор игре Звездиних дама Марија Пуцаревић.

Капитен екипе ће бити Марија Пуцаревић. Николина Лукић је била први избор, али она не може да буде капитен због повреде, са Весном смо имали разговор и одлучили смо да Марија Пуцаревић у овом тренутку буде капитен тима – открио је Александар Бошковић.

На крају, Ана Аврамовић је истакла да ова млада екипа и стручни штаб имају пуно поврење управе Клуба.

Верујемо у овај млади састав, на челу са Весном, Маријом Пуцаревић и Нином Росић, за које могу да кажем да су сениорке у правом смислу те речи, верујемо нашем стручном штабу и мислим да ове младе девојке имају потенцијал и да ће уз њихову подршку напредовати и тежити ка ономе на шта смо навикли. Да освајамо титуле, Купове… Нема никаквог оптерећења за ову годину, ако нам се укаже нека прилика да играмо финале или да нешто освојимо, свакако да ћемо то и освојити. Увек желимо највише, такмичимо се, али екипа и стручни штаб немају оптерећење да нешто мора. Имамо 27 титула, најтрофејнији смо клуб у земљи, имамо препуну трофејну салу. Цео клуб верује у њих и даћемо им максималну подршку да напредују и да буду шампионке у наредном периоду – закључила је Ана Аврамовић.

_BTS3010

Весна Читаковић Ђуришић је током блиставе каријере играла у Таратексу, Јединству из Ужица, Модени, Ранани, Мунстеру, Езачибашију Истанбул, Ганакалеу, Мушини, Вроцлаву, Динамо Букурешту, Вила Кортезеу, Галатасарају, Бешикташу и Попсиву из Џакарте. Освојила је 12 националних титула и 14 Купова и има сребрну медаљу у ЦЕВ Купу.

За националну репрезентацију одиграла је преко 200 утакмица. Са националним тимом је освојила бронзану медаљу на Светском првенству у Јапану 2006. и сребрну медаљу на Европском првенству у Белгији и Луксембургу 2007. године.

Сезона за Звездине даме почиње у недељу, када је на програму меч 1. кола против екипе Крагуј-Волејформ из Крагујевца. Меч се игра у недељу 18. октобра од 18 часова у Параћину.

Повезане вести

Leave a Comment