Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић и Томпсон: Велика тимска победа

Након убедљиве победе над Стразбуром (81-59) у првом колу Евролиге, тренер Радоњић и првотимац црвено – белих Рајан Томпсон сложили су се да је ово велика тимска победа, остварена у фантастичном амбијенту пред око 15 хиљада навијача.

Рајан Томпсон: Велика тимска победа, напорно смо се борили, припремали се одређени период за ову утакмицу. Атмосфера у арени је била невероватна, сваки навијач нас је бодрио и гурао нас напред, да будемо агресивни, и на крају се то исплатило.

Дејан Радоњић: Честитам момцима на игри и на победи. Хвала навијачима што су направили одличан амбијент иако је било доста полемике око тога како ће све да изгледа. Амбијент је био сјајан и то нам је помогло у крајњој линији, да будемо бољи него што је то реално, и да на крају сви заједно дођемо до прва два бода против Стразбура. Почели смо са недостатком концентрације, са доста грешака у фази одбране и једном тензијом у нападу, присутном у уводним минутима. Међутим како је време одмицало, подизали смо квалитет у одбрани, били доста конкретнији и паметнији у нападу, направили велику разлику у једном тренутку, и на крају свели екипу Стразбура на стварно мали број поена. Слаб почетак опет као на старту уз јако велики број изгубљених лопти у неким ситуацијама које нису биле плод добре одбране Стразбура већ резултат наше лоше поставке и идеја и начина на који смо то хтели да спроведемо. Међутим добром одбраном смо успели да задржимо предност и уз неколико лаких поена у контри, ето дошли на крају до велике победе. Поред великих проблема у претходном периоду успели смо поново на сјајан начин да изнесемо утакмицу.

Ова победа радује јер је евидентан пораст у квалитету игре, а исто тако важна збор распореда који следи и где не би чудило да имамо свих 7 пораза. Мораћемо да наставимо са добрим играма, јер ако после пораза од Реала психички паднемо, онда то неће бити добра ни за кога, а посебно не за нас у Звезди. Тако да је победа јако битна и настављамо да градимо ово што смо почели, има ту светлих тренутака који су нам важни, јер као што смо рекли на почетку сезоне, јесте ово битна сезона али има и после ове доста да се игра. У крајњој линији мора ово да се изнесе на један добар начин, а исто тако да се креира подлога за наредне сезоне, како би били још и бољи.

Наредни изазов изабранике тренера Радоњића очекује већ у недељу од 17 часова, када у дворани Пионир дочекују љубљанску Унион Олимпију.

Повезане вести

Leave a Comment