Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Пораз ватерполиста у Загребу

Ватерполисти Црвене звезде поражени су у Загребу, од Младости – 8:3 (2:1, 0:0, 3:1, 3:1), у 4.колу Регионалне лиге. Стрелци су били Филип Јанковић, Вељко Танкосић и Михајло Репановић.

Црвено-бели су доживели и други пораз на хрватској „мини турнеји“. Након Ријеке, Звезда је поражена и у Загребу, од Младости. Опет су изабраници Риста Маљковића били конкурентни до полувремена, али су у наставку пали. Младост је повела преко Влаховића и Башића, а смањио је Јанковић. Звезди је велике проблеме правио искусни центар Пашквалин. У другој четвртини није било голова.

У трећој деоници, Младост је преломила утакмицу. Лука Букић је погодио два пута из петерца у кратком року, а Башић новим голом отворио домаћину врата ка победи. У наставку за Звезду су погађали Танкосић и Репановић, а Младост са играчем више захваљујући Пашквалину, који је само у првој четвртини изнудио 4 искључења од укупно 7, потврдила победу преко Зовића, Милаковића и Гагулића.

Црвено-бели су направили 16 искључења, што је уз катастрофалан проценат шута из игре (2/25), директан узрок пораза. Стрелци Танкосић и Репановић су због три искључења завршили утакмицу раније, а голман Александро Краљ је забележио 9 одбрана.

У наредном, 5.колу Регионалне лиге, на Бањици се игра први „Вечити дерби“, 30.октобра.

Младост – Црвена звезда 8:3 (2:1, 0:0, 3:1, 3:1)

Загреб. Базен: СРЦ „Младост“. Гледалаца: 300. Судије: Бура, Франуловић (Хрватска). Играч више: Младост 16(4), Црвена звезда 8(0). Петерци: Младост 2(2), Црвена звезда 2(1).

Младост: Марцелић, Букић 2, Милаковић 1, Биљача, Брчић, Башић 2, Гагулић 1, Валешић, Дашић, Пашквалин, Влаховић 1, Живковић, Селем, Зовић 1. Тренер: Хрвоје Хрњак.

Црвена звезда: Краљ (9 одбрана), Јовић, Јанковић 1, Репановић 1, Бакић, Радуловић, Јовановић, Андрејевић, Јапунџић, Ешкерт, Танкосић 1, Димитријевић, Тодоровски, Кнежевић. Тренер: Ристо Маљковић.

Повезане вести

Leave a Comment