Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоДомаћа такмичењаНајновије

Нови тријумф Звездиних дама

Ватерполисткиње Црвене звезде настављају са одличним партијама у Купу Србије. У оквиру 3. кола на Ташмајдану су славиле против екипе Таша 2000 резултатом 16:5 (4:2, 4:0, 4:2, 4:1) и тако задржале максималан учинак ове сезоне.

Таш је у првој четвртини пружио велики отпор браниоцу трофеја. Виђен је прави такмичарски ватерполо, а Звезда је била за нијансу боља и повела са 4:2. Како је утакмица одмицала црвено-беле су деловале све сигурније, иако су мање од 24 часа раније имале дерби меч против Сенте. Екипа Милоша Брадића убедљиво је добила други период игре и на полувреме отишла са значајном предношћу од шест голова (8:2).

У трећој деоници Звезда је побегла и на +8 (12:4) и практично преломила дерби сусрет 3. кола. На крају је забележена још једна убедљива победа двоцифреном разликом, а Таш 2000 је пружио највећи отпор двоструком узастопном освајачу дупле круне у овој сезони и доживео пораз најмањом разликом од претходних Звездиних ривала.

Најефикаснија на утакмици била је Јована Пантовић са пет голова, док је Драгана Ивковић четири пута погађала мрежу. У домаћем тиму издвојила се Нађа Новаковић са три поготка.

Таш 2000 – Црвена звезда 5:16 (2:4, 0:4, 2:4, 1:4)

Базен: Ташмајдан. Гледалаца: 100. Судије: Шнајдер и Ивановић (Београд). Искључења: Таш 2000 5, Црвена звезда 4.

Таш 2000: Лазић, Максимовић 2, Мишковић, Марковић, Јосифовић, Војиновић, Д. Миловановић, Новаковић 3, Х. Илић, Ј. Илић, Цвjетоjeвић, Станковић, Лујић. Тренер: Никола Вујадиновић.

Црвена звезда: Александровић, Ј. Миловановић 2, Пантовић 5, Ћоровић, Дујовић 1, Лука 2, Рудић, Дамњановић 1, Ивковић 4, Јаковљевић 1, Вујовић. Тренер: Милош Брадић.

Црвено-беле су слободне у наредној рунди такмичења, а у 5. колу следеће недеље дочекују екипу Војводине у Београду.

Повезане вести

Leave a Comment