Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Звезда у недељу игра највећи дерби АБА лиге, екипа стигла у Загреб

Кошаркаши Црвене зведе Телеком, допутовали су у суботу у раним поподневним часовима у Загреб, где их у недељу очекује дерби регионалне АБА лиге ј.т.д дуел са Цедевитом.

Кошаркаши Црвене звезде Телеком, стигли су у главни град Хрватске, где их у недељу увече у 5.колу очекује највећи изазов у регионалном такмичењу, гостовање прошлогодишњем ривалу у финалу, екипи Цедевите.

Црвено-бели су без обзира на велике кадровске проблеме, бројне повреде и одсуства током припрема, и на старту такмичарске године, сезону у регионалној лиги започели са 4 победе без пораза.

Ритам играња почетком октобра је изузетно напоран, тренер Дејан Радоњић не може да рачуна и даље на Тејића и Дангубића. Међутим, и поред бројних проблема и тешких утакмица, према речима Бранка Лазића, црвено-бели имају огромну жељу да у загребачкој дворани спортова дођу до доброг резултата:

„Ова утакмица је не само дерби кола, већ по квалитету тимова и амбицијама, и дерби целе лиге. Упркос великим проблемима које и даље имамо са повредама играча, и са којима се боримо још из припремног периода, наша жеља да се вратимо из Загреба са два бода је огромна“.

Загребачки евролигаш доживео је у петак пораз од Крке у Новом Месту, али првотимац Црвене звезде Телеком сматра да ће управо тај пораз, још више мотивисати врло квалитетну екипу Цедевите:

„Тај пораз може да им донесе само још већу ангажованост,борбеност и мотив да одиграју боље. Међутим, понављам, наша жеља је велика да се вратимо у Београд са добрим резултатом“, рекао је Лазић.

Утакмица Цедевита – Црвена звезда Телеком, игра се у недељу од 19 часова, а екипа Дејана Радоњића тренираће у суботу у истом термину у дворани спортова у Загребу.

Повезане вести

Leave a Comment