Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Поповић: Остварили су ми се најлепши снови

Једна од најпоузданијих и најбољих одбојкашица Црвене звезде протеклих сезона Мина Поповић досањала је своје снове.

Играма у црвено-белом дресу заслужила је и позив Зорана Терзића, селектора женске сениорске репрезентације Србије. Мина је ове године дебитовала и освојила три медаље.

Прво је освојила бронзану медаљу на првим Европским олимпијским играма у Бакуу. Потом је у Јапану на Светском Купу освојена сребрна медаља и остварен је пласман на Олимпијске игре 2016. године у Рио де Женеиру. И на крају репрезентација Србије је дошла до бронзе на Европском првенству у Белгији и Холандији.

Јако је велика част и привилегија бити у оваквом тиму. Мало је рећи да је ово био велики успех наше репрезентације. Могла сам само да сањам у ком моменту бих желела да будем део оваквог тима, мислим да бољи моменат не бих сањала – пресрећна је Мина.

zzzzzzzzzzzzzzzzzzxvv

Провела је четири године у сениорском тиму Црвене звезде са којом је освојила две шампионске титуле (2011/12 и 2012/13) и три Купа Србије (2012, 2013, 2014).

На жалост ове године напуштам Одбојкашки клуб Црвена звезда. Када кренемо да се бавимо одбојком желимо да играмо са најбољима. Да играмо у некој јачој лиги, да направимо неку каријеру… Али када дође тај моменат, као за мене у овом тренутку, ипак је много тешко. Мени је јако тешко што идем из клуба у којем сам одрасла и у ком сам одиграла прве утакмице у домаћем првенству, у Европи, Лиги шампиона… Сигурно је да ће ми Црвена звезда остати у најлепшој успомени.

Мина Поповић каријеру наставља у италијанској Вићенци за коју ће играти још једна некадашња одбојкашица Црвене звезде Марта Дрпа, као и још једна репрезентативка Србије Бианка Буша.

Биће то једно лепо искуство за мене и мислим да је одлично што ће бити у тиму који је тек ушао у италијанску Серију А, где ће бити играчица које су младе, које су жељне напредовања. Италијанска лига се враћа у живот, после пар година када није била баш на неком ниову, као што је била раније. Чини ми се да све више играча жели да се врати у Серију А. Мислим да ће бити то једна одлична сезона за мене – констатовала је Мина Поповић.

Повезане вести

Leave a Comment