Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Рововска битка у Задру и тешка победа Звезде!

3. коло АБА лиге

Задар – Црвена звезда 49:56 (12:11, 11:13, 12:14, 14:18)

Хала: Крешимир Ћосић

Гледалаца: 5 000

Судије: Пукл, Обрадовић, Војиновић

Задар: Башић 2, Кози 11, Краљевић 18, Санго, Сирко, Рамљак, Бошњак 3, Маринковић, Бараћ 2, Рамљак 7, Пашалић 6, Јурица

Црвена звезда: Ребић, Томпсон 4п, 3ск, Мекел 5п, 6ас, Митровић 10п, 4ск, Лазић 6, Симанић, Симоновић 13п, 7ск, 2укл, Скорцанитис 6п, 5ск, Настић, Гудурић, Јовић 4п, 4ск, 3ас, Цирбес 7п, 6ск

Црвена звезда је у Задру остварила трећу победу у овогодишњем издању АБА лиге, победом против неугодног домаћина, на веома тешком гостовању. У правој рововској борби, у којој је постигнуто тек нешто више од 100 поена, наш тим је био концентрисанији у завршници и поенима Симоновића стекао прву већу предност, коју је одржао до краја, упркос налетима Хрвата.

Звезда је, сем у једном делу прве и друге четвртине углавном водила, али није успевала да стекне већу предност, па су Задрани одржавали прикључак и повремено претили. Највећу предност наш тим је стекао средином четврте четвртине, када је две тројке везао Марко Симоновић, за 49:41. Међутим, ни то није било све, па је домаћи тим пришао, али само на кратко. До краја, Звезда је успела да сачува предност и тешком муком слави трећу победу у исто толико утакмица у АБА лиги.

Ниједан од кошаркаша у црвено-белом није успевао да се истакне и издвоји из просека, па након 30 минута, примера ради, није било играча са више од 6 постигнутих поена.

Треба истаћи и неспортско понашање навијача домаћег тима, који су користили националистичке пароле и реквизите током читаве утакмице, а да нико на то није одреаговао.

Након веома чврстих првих 10 минута, Задар је водио са 12:11.

Звезда је повела резултатом 2:0, али су Задрани кренули ангажованије и успели да преокрену, па је Радоњић при резултату 12:6 затражио минут одмора. Након тога, Цирбес, Јовић и Гудурић су се нашли на паркету и успели да минус од шест поена сведу на свега пола коша заостатка.

Утакмицу је одлично отворио Скорцанитис, а уз њега и Гал Мекел, да би у другом делу првог периода запажени били Цирбес и Јовић.

У другом делу игре, наш тим је кренуо лоше, али је великом серијом успео да дође до вођства. Ипак, домаћи су везали пет поена у финишу и смањили заостатак.

Задрани су повели са 18:14, али је Звезда серијом 10:0, уз одличну игру Томпсона и прву тројку на мечу, преко Митровића, преокренула резултат и отишла на +6. Ипак, домаћи тим је успео да и сам направи серију и приђе на пола коша заостатка, До краја овог периода није било промена, па је у мечу са само 47 поена за полувреме, наш тим имао 24:23 након 20 минута.

Одличан је на полувремену био Јовић, а најефикаснији Скорцанитис. Звезда је промашила чак 5 пенала и изгубила 10 лопти.

У трећем периоду, црвено-бели су повећали предност на три поена, уз велике проблеме и нимало лепу кошарку, на обе стране.

У трећој четвртини настављено је са оним што смо видели и у првом полувремену. Веома много грешака, промашаја, а премало поена. Симоновић је везао 5 поена, за 29:33, али су Задрани успели лако да се врате у живот. До краја овог дела игре, наш тим је успео да сачува три поена предности (38:35).

Ни четврта четвртина није донела ништа ново, па је питање било може ли једна од екипа да постигне више од 50 поена на овој утакмици. Одличан је у читавом другом полувремену био Марко Симоновић, који је у преломним тренуцима утакмице, средином последњег периода, везао две тројке за максималних +8 за Звезду (49:41). Задрани су смањили на четири поена заостатка, а Радоњић затражио тајм-аут.

Повезане вести

1 comment

dex-66 окт 6, 2015 at 20:07

katastrofa igra..pojacanja nikad gora..jedini koji vredi je ZIRBES…ostalo je obicna boranija od igraca..bolje da igraju nasa deca nego ove sto su doveli za skupe ugovore a ne vrede nista..totalni promasaj Mekel,Nastic,Sofo,Tomson, SVI ZAJEDNO NE VREDE KAO JEDAN KOSARKAS….TE PARE DA SU DALI ZA JEDNOG KOJI JE IGRAC I RESIMO PROBLEM…OVI SU DOBRI SAMO ZA CRNOKOSU U OPSTINSKU LIGU

Reply

Leave a Comment