Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноНајновије

ЗВЕЗДИН РАСПОРЕД: Отворен пут за стварање велике предности

Црвена звезда је у првих 12 утакмица овосезонског домаћег шампионата забележила чак 10 победа, од тога 9 везаних и налази се на првом месту, са великом предношћу у односу на прве пратиоце, Јавор и Борац. Један тријумф чету Миодрага Божовића дели од уласка у клупску историју, када је реч о старту у домаћем шампионату.

И оне злонамерне, момци у црвено-белом ућуткали су убедљивим тријумфима против, прошле сезоне, највећих ривала, Партизана и Чукаричког, који су са Маракане испраћени са по три гола у мрежи. Последња два меча показала су да је играчима потребна пауза која следи, како би се дошло до предаха и наставило са уигравањем касно састављеног, али изузетно квалитетног тима.

Наредни циклус могли бисмо ограничити на пет утакмица, које би могле да донесу стварање сасвим добре предности у односу на ривале и ову генерацију Звездиних фудбалера упишу златним словима у клупску историју, са резултатом који би тешко био надмашен у блиској будућности.

Наиме, наш тим ће у наредних пет утакмица играти против следећих ривала:

Војводина (ДОМАЋИН)

Рад (ГОСТ)

Борац (ДОМАЋИН)

ОФК Београд (ДОМАЋИН)

Металац (ДОМАЋИН)

Јасно је да Звезда три везане утакмице на свом стадиону игра због тога што се ове сезоне други део сезоне „наставља“ у овој календарској години. А против кога ће то Звезда играти…

ВОЈВОДИНА је била одлична у Европи, добро почела домаћи шампионат, али онда је еуфорија спласнула, а Новосађани пали у форми. Налазе се на петом месту, са 20 бодова, али играју променљиво. Пре последње победе, против ОФК-а, нису тријумфовали у три утакмице заредом, а када је реч о гостовањима, у пет утакмица имају само један тријумф, и то у Лучанима, пре скоро два месеца. У Чачку су примили чак четири гола, а укупно на гостујућим теренима 10.

РАД je eкипа која се годинама ослања на младе играче, па стога и нема континуитет. Немају победу већ три кола, од тријумфа у Новом Саду, а на свом терену су последњи пут славили против Младости из Лучана, још у августу. Освојили су бод против Партизана на ЈНА. Тренутно су на 11. позицији, са 13 бодова и играју утакмице са доста голова (3 по мечу у просеку). Против Звезде ће вероватно играти на Врачару.

Након ове утакмице, црвено-беле очекују три меча на свом терену.

БОРАЦ, који ове сезоне са клупе предводи Ненад Лалатовић игра сјајно! Након одлично старта, везали су неколико слабих резултата, али су затим успели да се покрену и дођу до пет утакмица без пораза. На последње четири утакмице у гостима немају пораз, а последњи пут су изгубили у Сурдулици, што је био и једини њихов неуспех ван Чачка. Имају две победе и три ремија. Налазе се на трећој позицији, са 21 бодом.

ОФК БЕОГРАД је након дебакла против Црвене звезде наставио са лошим резултатима и у наредних 11 утакмица забележио свега три победе, уз осам пораза. У гостима немају ни бод, већ шест пораза у исто толико мечева, и гол-разлику 2:8. На корак су од зоне испадања.

МЕТАЛАЦ је једна од две екипе које су Звезди узеле бод у овој сезони. Играју променљиво, али, чини се, довољно да испуне оно што их интересује, а то је опстанак у лиги. Налазе се на 9. месту, са 14 бодова, од којих су 10 освојили на гостујућем терену. Поражени су само од Војводине и Партизана.

С обзиром на квалитет, форму и атмосферу у нашем тиму, те чињеници да од наредних пет утакмица четири играју на свом терену, а једну на неутралном (Врачар), јасно је да можемо очекивати добар учинак у наредном периоду. Разлога за оптимизам има, а на нашим момцима је да мини-паузу искористе на прави начин и након ње наставе тамо где су стали!

Повезане вести

Leave a Comment