Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Црвено-бели спремно дочекују Мораву

Рукометаши Црвене звезде у недељу од 18 часова у дворани СРЦ Шумице дочекују Мораву из Велике Плане у оквиру 3. кола Супер лиге Србије.

Екипа Ненада Перуничића је фаворит против новајлије у лиги и очекује се да освајањем два бода учврсти своје место при врху табеле. Бод у прошлом колу против Металопластике на гостовању имаће значај само ако се против Мораве забележи победа. Искусни голман Дејан Златановић је сјајно бранио у Шапцу и са 19 заустављених шутева и једним одбрањеним седмерцем оправдао је велика очекивања у складу са статусом најбољег чувара мреже у лиги. Ненад Мандић је поново покренуо Звезду као у првом колу против Радничког. Поготком у 59. минуту донео је бод црвено-белима на гостовању против Металопластике и тренутно је први стрелац екипе са 11 голова. Још двојица новајлија Урош Радосављевић и Никола Дамњановић одиграли су на високом нивоу и са по шест погодака били најефикаснији у тиму, тако да се може рећи да су појачања носила Звезду у 2. колу, а велику помоћ имали су и од староседелаца Младена Шотића, Александра Драгутиновића, капитена Дарка Тодоровића и Дејана Бабића. У тиму се нашао и средњи бек Стефан Радоничић, који се опоравио после тешке повреде због које је дуго паузирао, па се очекује да постепено уђе у ритам и временом пружи велики допринос захукталој чети са Маракане.

Звезда и Морава су се у оквиру Супер лиге Србије само два пута састајали у досадашњој историји. Било је то у сезони 2013/14, а београдски тим је оба пута славио. У Великој Плани 21. септембра 2013. године екипа Ненада Перуничића победила је резултатом 26:23, а 8. децембра исте године, на годишњицу титуле првака света црвено-белих фудбалера у Токију, Звездини рукометаши савладали су Мораву у Београду са минималних 27:26.

Састав из Велике Плане је у досадашње две рунде такмичења остварио половичан учинак. На старту су поражени на гостовању против Слоге из Пожеге (21:28), а затим су на свом терену савладали Пожаревац (29:27), што довољно говори о њиховом квалитету, јер Пожаревац има одличну екипу ове сезоне. Меч су преломили у самом финишу са три поготка Марка Јокића, који је укупно осам пута затресао мрежу Пожаревљана. Поред Јокића узданице Мораве су и Милан Потпара, Бојан Аврамовић, капитен Зоран Ђурковић, Мирко Михајловић, Лука Божанић, Петар Бугариновић и Златко Ракић. Никако их не треба потценити, јер су способни да казне и најмање опуштање, што се потврдило и на утакмици против Пожаревљана, када су губили са четири разлике, па касније направили велики преокрет.

Црвено-бели су добро започели сезону, очекује се да наставе у том стилу и сакупљају бодове пред окршаје са јачим ривалима. Најтеже је освојити унапред уписане бодове, против наизглед неатрактивног противника. То је  у прошлости знало и да се обије о главу Звездиним екипама, тако да је опрез и максималан респект неопходан пред сусрет против Мораве.

                                           Црвена звезда – Морава

                                           3. коло Супер лиге Србије

                                            Недеља, 4. октобар 2015.

                                 СРЦ Шумице – Београд, 18:00 часова

Повезане вести

Leave a Comment