Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеОдбојкаОдбојкаПрипреме

XIV Меморијални турнир „Драган Шакота – Шале“

Одбојкашки клуб Црвена звезда организује 14. Меморијални турнир „Драган Шакота – Шале“ за одбојкашице који ће бити одржан 9. и 10. октобра 2015. године у Београду.

На турниру ће порад екипе Црвене звезде учествовати ТЕНТ из Обреновца, НИС Спартак из Суботице и Јединство из Старе Пазове.

Полуфинални мечеви су на програму у петак 9. октобра. У првом полуфиналу од 18 часова се састају Црвена звезда и ТЕНТ, док је други полуфинални сусрет од 20 часова када ће се за место у финалу борити одбојкашице НИС Спартака и Јединства.

Меч за треће место ће се играти у суботу 10. октобра од 17 часова, док је финале на програму од 19 часова. Сви мечеви ће се играти у дворани УСЦ Вождовац на Бањици у Београду.

Sakota

ИН МЕМОРИАМ

ДРАГАН ШАКОТА – ШАЛЕ (01.02.1946. – 4.12.2001.)

„ПОСТАО ЈЕ СИМБОЛ, А ОСТАЋЕ ЛЕГЕНДА ОДБОЈКАШКОГ КЛУБА ЦРВЕНА ЗВЕЗДА“

У Звезду је дошао као технико једне сјајне шампионске генерације, давне 1974. године. Ту почиње његово дружење са одбојком, Звездом, победама и поразима и бројним генерацијама играча, тренера, судија и свих оних који имају неке везе са одбојком: од Ријеке, Марибора, Загреба, до Будве и Подгорице.

Сви смо га обожавали. Пленио је својим једноставним, заразним причама и оригиналним изразима, које смо прихватали као особени жаргон.

Умео је све да анимира, да унесе невероватну позитивну енергију, да прича „у сликама“, са метафорама. Пролазиле су генерације спортиста и спортисткиња, од пионира до сениора. Он их је све возио на утакмице, преживљавао са њима победе и поразе. Имао је у свакој генерацији неког свог љубимца, кога је посебно анимирао, али и критиковао.

Памтиће га, сигурно, и наши сјајни репрезентативци, које је испраћао на велика светска такмичења и дочекивао са њих, бринуо се о њиховој опреми, возио на тренинге…
Једноставно, био је човек из сенке, за кога није постојао умор и време, када су Звезда и репрезентација у питању.

РЕТКО КО ГА ЈЕ ЗНАО, А ДА ГА НИЈЕ ВОЛЕО!

Повезане вести

Leave a Comment