Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Драган Младеновић: Недељни догађај је срамотан

Још један успешан викенд налази се иза Звездиних млађих категорија. Омладинци Црвене звезде савладали су Партизан резултатом 3:1, док су Пионири били бољи од првопласираног ОФК Београда, и славили су минималну победу, 1:0.

 

Сенку на минули викенд бацио је неспортски поступак ФК Партизан, чији се кадети нису појавили на утакмици. Директор омладинске школе Црвене звезде, Драган Младеновић, посебно је разочаран оваквим развојем догађаја.

– Ово што се десило је заиста брука. И за Савез, а и за фудбалски клуб Партизан. Није проблем одложити утакмицу. Ми смо два највећа клуба у Србији, и треба да имамо добре односе. Међутим, ти односи захтевају одређена правила која морају да се поштују. Правило број један: да би се одложила једна фудбалска утакмица, мора постојити договор између два клуба. Да би се постигао договор између два клуба, клуб који жели да одложи утакмицу мора да пошаље званичан захтев клубу домаћину, у овом случају фудбалском клубу Црвена звезда. Ја као директор омладинске школе бих узео у разматрање тај захтев, са својим тренерима, и мислим да не би било проблема да се утакмица одложи. Али, нико ме није звао, нити ми је послат званичан допис, тако да њихова прича да нисмо хтели да одложимо не пије воду. Понављам, да бисмо нешто одложили, морам да добијем захтев за то нешто, а то нешто није стигло – објашњава Драган Младеновић, и наставља:

– Међутим, шта када неко уопште не укаже на тај проблем, већ за проблем сазнајем преко новина, два или три дана пред утакмицу? Мислим да то није начин и редослед како треба да се поступа. Да смо ми прихватили одлагање без званичног захтева, онда би се водило као да смо ми били ти који су одложили утакмицу, а не ФК Партизан. Због тога нисам хтео да улазим у ту причу без званичног писма из ФК Партизан, а притом нити ме је ко звао, нити питао било шта.

Младеновић сматра да је све ово последица и лошег система такмичења.

– Проблем је и за Савез, јер ако неко одлаже утакмице због турнира, онда хајде да идемо на турнире, да ни не играмо лигу. Уопште није усклађен календар лиге са календаром Савеза, а ту мислим на репрезентативне утакмице и турнире. Све је то хаотично направљено и састављено. Постоји доста проблема у млађим категоријама, и људи уопште не воде рачуна. Правила не постоје, очигледно. Сва правила која су написана, крше се. Нећу ни да се везујем за правила Савеза јер их се ни сам Савез не држи. Та прича Савеза како клубови треба да воде рачуна о свему, то је прича за малу децу. Треба повести разговоре како да се ти проблеми реше – сматра Младеновић, и наводи да ће утакмица бити регистрована службеним резултатом, 3:0.

– Ми смо се као домаћин појавили, службена лица су се појавила – делегат, судије, а гости се нису појавили, и ту је све јасно.

Омладинци Црвене звезде, под вођством тренера Константина Ђурића, победили су вршњаке из Партизана резултатом 3:1, и то је, по речима Младеновића, велика победа.

– Јако ми је драго да су омладинци добили 3:1, јер је та генерација прошле године изгубила оба сусрета од Партизана. Многи су је отписали, али тренер Константин Ђурић, заједно са Перицом Огњеновићем, Милошем Ђуровићем и Милорадом Марићем, направио је сјајан посао. Подигли су ниво озбиљности те генерације, екипа зна шта хоће. То је и даље далеко од онога чему тежимо, али види се помак. Имамо проблем са бројем играча, редуковали смо број и имамо свега 19 играча. Фактички, ако се двојица повреде, немамо довољно играча ни да клупу попунимо, а у Црвеној звезди треба да играју само најбољи. Иде то на боље, видећемо докле ћемо да догурамо, али помаци постоје – задовољан је Младеновић.

Директор омладинске школе најављује бројне промене и иновације у самој школи, неке јако брзо, а неке у будућности.

– Пионири су добили првопласирани ОФК Београд са 1:0, и то је нови добар резултат. Имамо сјајне генерације, а оно што је најбитније, атмосфера међу тренерима је права. Нема сујете, врата за сваког тренера у сваком тренутку су отворена. Мени су тренери приоритет, у смислу да морају да имају добре услове. Као директор омладинске школе, трудим се да им то обезбедим, и иако смо далеко од онога чему тежимо, помаци се виде. И стаза, и канцеларија за тренере, и сутра рачун омлaдинске школе, све су то детаљи који до сада нису били присутни у омладинској школи – закључио је Младеновић.

Повезане вести

2 comments

dusan сеп 29, 2015 at 00:14

Mladenovicu, dve stvari – prvo, pravilno se kaze NK Partizan, i drugo, partizan je sramota sam po sebi, te je svaki njihov potez sramotan i to se ne mora naglasavati

Reply
dejo сеп 28, 2015 at 19:35

Samo napred moja puna podrska tebi Mladenovicu direktoru omladinske skole nase Crvene Zvezde u svemu sto budes trazio ,sto prije uvedi inovacije to bolje za nasu Crvenu Zvezdu direktore omladinske skole nase Crvene Zvezde 🙂

Reply

Leave a Comment