Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти савладали и Војводину!

Ватерполисти црвене звезде савладали су Војводину у 2.колу Регионалне лиге на Бањици – 8:7 (3.3, 1:2, 2:1, 2:1). Андрејевић, Бакић и Ешкерт су постигли по два гола.

Утакмицу је отворио Гвозденовић, Јанковић поравнао резултат, да би Марић понов довео Новосађане у вођство. Уследила су два гола Андрејевића са играчем више за преокрет, а у последњој секунди прве четвртине Тркуља је погодио за 3:3. Војводина је боље отворила и другу четвртину. Краљ је везао три одбране, да би новим головима Гвозденовића и Тркуље, Војводина дошла до предности на полувремену, коју је Бакић смањио на 4:5.

Црвено-бели су се пробудили у другом полувремену. Рогач је погодио за +2, а онда Црвена звезда серијом од 4:0 долази до победе. Ешкерт и Бакић су изједначили резултат. Краљ је био одличан на голу, Звезда заиграла много боље у одбрани и имала четири прилике да поведе, али Виторовићева мрежа је мировала. Ипак, у последњој деоници, капитен Ешкерт је другим голом са играчем више донео Звезди друго вођство, а Радуловић повећао предност на 8:6. Александро Краљ је поново био сјајан на голу, забележио је битне одбране у тренуцима када се ломио резултат и дошао до двоцифреног броја одбрана 5 минута пре краја меча. Марчета и Тркуља су због три фаула пре времена завршили утакмицу, а коначан резултат поставио је Гвозденовић 30 секунди пре краја за 8:7.

Црвено-бели су остварили и другу победу у прва два кола Регионалне лиге. Свакако подстрек и резултат који су само најоптимистичнији очекивали. У следећем колу, Црвена звезда гостује Приморју у Ријеци, 9.октобра.

Црвена звезда – Војводина 8:7 (3:3, 1:2, 2:1, 2:1)

Београд. Базен: Бањица. Гледалаца: 250. Судије: Стефановић, Голијанин (Србија). Играч више: Црвена звезда , Војводима.

Црвена звезда: Краљ (12 одбрана), Јовић, Јанковић 1, Репановић, Бакић 2, Радуловић 1, Јовановић, Андрејевић 2, Јапунџић, Ешкерт 2, Танкосић, Димитријевић, Тодоровски, Колашинац. Тренер: Ристо Маљковић.

Раднички: Виторовић (8 одбрана), Марић 1, Шиман, ТубићЈеврић, Прекогачић, Гвозденовић 3, Ћатовић, Тркуља 2, Шулц, Рогач 1, Марчета, Филиповић, Петковић. Тренер: Марко Орловић.

Повезане вести

Leave a Comment