Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Позната сатница првих 5.кола АБА лиге

До почетка нове такмичарске сезоне остало је мање од недељу дана, а челници регионалне АБА лиге објавили су календар са сатницама мечева првих 5.кола.

Као и прошле сезоне, уводне рунде играће се по убразном систему, а црвено-беле очекује жесток ритам утакмица, до евролигашке премијере и дуела са Стразбуром у Београду.

У одбрану титуле екипа Црвене звезде Телеком креће утакмицом против Мега Лекса наредног четвртка у 21 сат у дворани „Пионир“. Тај дуел уједно је и дерби прве рунде.

Нешто мање од 48 сати касније, црвено-бели играју још један дерби, против шампиона Црне Горе, КК Будућност Воли, а дуел, поново у „Пиониру“ почиње у 17 часова.

У трећем колу, 6.октобра, екипа Дејана Радоњића по први пут гостује, и то у Задру, где следи још један дуел у поподневном термину, од 17 сати.

Дебитант у лиги, екипа Тајфуна из Шентјура и шампион Словеније, гостоваће по први пут црвено-белима у Београду, у четвртак 8.октобра од 19 часова.
Реприза финала прошлогодишњег издања АБА лиге, дерби између Цедевите и Црвене звезде заказан је за 11.октобар од 19 сати у Загребу.

Четири дана касније црвено-бели почињу нову евролигашку сезону, док у 6.колу АБА лиге, у Београду гостује Олимпија. Термин те, и осталих утакмица лигашког дела такмичења, биће одређен накнадно.

Распоред АБА лиге (1-5.кола):

1.коло: КК Црвена звезда Телеком – КК Мега Лекс 01.10. (21h)
2.коло: КК Црвена звезда Телеком – КК Будућност ВОЛИ 03.10. (17h)
3.коло: КК Задар – КК Црвена звезда Телеком 06.10. (17h)
4.коло: КК Црвена звезда – КК Тајфун Шентјур 08.10 (19h)
5.коло: КК Цедевита – КК Црвена звезда 11.10 (19h)

Повезане вести

Leave a Comment