Moja Crvena Zvezda
ВажноДруги пишуКошаркаНајновије

Цирбес: „Недостајаће ми Јака, Ђенка и Калина…“

„Новости“ су интервјуисале центра Црвене звезде Маика Цирбеса. Интервју преносимо у целости.

Могао је Маик Цирбес каријеру да настави у својој домовини, имао је понуду минхенског Бајерна на крају прошле сезоне, али је одлучио да остане у Црвеној звезди. Па ће тако и другу годину заредом носити црвено-бели дрес. Одлични центар је упознао нове саиграче, али није могао да тренира са њима због повреде скочног зглоба коју је задобио у репрезентацији Немачке.

– Осећам се боље сада, могло би боље, али и горе. Срећан сам што повреда није теже природе и очекујем да ћу се вратити у тренажни процес за око две недеље, у зависности од тога како опоравак буде текао – почиње причу Маик.

Од Немца се ове године очекује много више, поготово када у тиму нема Бобана Марјановића.

– Знам да је притисак велики. Нећу да кажем да могу да испуним сва очекивања, али могу да обећам да ћу дати све од себе да у томе успем.

Сада има већу конкуренцију, јер Звезда на позицији пет има Софоклиса Скорцанитиса и Стефана Настића.

– Сматрам да је то добро, поготово за тренинге. Имаћу прилику да играм против снажног центра који воли да прилази кошу и да закуцава као што је Софо и младог и брзог играча који уме да погоди са полудистанце попут Настића. То може само позитивно да се одрази на моју игру.

Црвено-беле чека велики посао у свим такмичењима, а поготово у Евролиги где ће играти са Реал Мадридом, Фенербахчеом, Бајерном из Минхена, Химкијем и Стразбуром.

– Група је веома тешка. Знам да можда звучи као клише, али заиста морамо да идемо полако, из утакмице у утакмицу. Бићемо фокусирани на сваки меч који следи и у свим тим дуелима ћемо желети победу.

На констатацију да навијачи много очекују од њега и екипе Цирбес као из топа одговара:

– И ја очекујем од њих да буду уз нас и да нас подржавају као и до сада.

Прокоментарисао је и дешавања на недавно завршеном Евробаскету који је пропустио услед повреде.

– Било ми је веома тешко да седим на клупи и да знам да не могу да утичем на игру. Били смо веома близу победа против Шпаније и Србије које су фантастичне екипе. Цео тим је био заиста сјајан према мени, иако нисмо били у истом хотелу, ишли смо заједно на вечере и на тренинге и према мени су се понашали као да играм и такав третман ми много значи.

На крају смо га питали шта очекује од квалификационих трнира за Олимпијске игре.

– Знам да и Немачка и Србија желе да буду организатори тих такмичења, али заиста не знам ништа више, не причам са људима из ФИБА – уз шалу је закључио Цирбес.

Од момента када је Немачка завршила учешће на ЕП, Маик је почео да навија за Србију.

– Навијао сам за Србију и био сам изнервиран када су изгубили у полуфиналу. Сигурно им је било веома тешко, али је у неким моментима недостајало и мало среће, као у мечу са Литванијом. Ипак, спорт је такав, некад победиш, а некада изгубиш…

Не крије Цирбес да ће му недостајати прошлогодишњи саиграчи.
– Сви ће ми недостајати, а поготово Калина, Ђенка и Јака. Постали смо одлични пријатељи и заиста ће ми фалити.

Повезане вести

Leave a Comment