Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звезда убедљива против Младости, уписана пета победа у низу!

Фудбалери Црвене звезде савладали су Младост у Лучанима 3:0, дебитантским головима Мичела Доналда, Вукашина Јовановића и Идана Вереда, у оквиру 9.кола Суперлиге Србије, у историјском, првом мечу који ће се одиграти у Лучанима под рефлекторима. Црвено-бели су се осамосталили на првој позицији са 20 бодова из 8 утакмица. У наредном колу после паузе очекује нас први „Вечити дерби“.

Први пут под светлошћу рефлектора, стадион Младости из Лучана „угостио“ је Црвену звезду. Лепо фудбалско вече у Лучанима обележена је добра утакмица, у којој су и Младост и Црвена звезда приказали допадљиву игру. Углавном су црвено-бели нападали у првом полувремену, док се домаћин определио да покуша да запрети из контранапада. Само једном је Младост запретила, средином првог полувремена, али је Кахриман правовремено интервенисао и отклонио сваку опасност.

Са друге стране, Црвена звезда је константно претила и угрожавала гол Крзнарића. Проток лопте био је добар, и уз веома мало прекида, црвено-бели су често били надомак казненог простора Младости. Најближа голу, Црвена звезда је била у 20. минуту када се Хугоизборио за лопту, ушао са њом у казнени простор али, утисак је, шутирао прекасно, и голман Крзнарић је успео да „скрати угао“ и сачува мрежу. И на овој утакмици, Хуго Виеира је показао велику жељу, било га је на сваком делу терена, али није имао среће да затресе мрежу. Звезда је могла да поведе и након прекида, тачније, корнера, у 36. минуту, али Павићевић није успео да погоди оквир гола након одличног скока. Последњу прилику у првом полувремену пропустио је Катаи, када се поново истакао голман Младости.

Интересантна ствар се догодила током првог полувремена, када је један од четири рефлектора престао са радом. Ипак, то није утицало на игру, јер су и преостала три рефлектора пружала сасвим довољну светлост фудбалерима.

Миодраг Божовић је одмах на полувремену направио измену – на терен је послао дебитанта Предрага Сикимића, који је заменио Виеиру. Црвена звезда је силовито напала домаћина, али фудбалери Младости, јасно опредељени за дефанзиву, успешно су се бранили. Можда и кључан детаљ догодио се у 62. минуту, када је оборен Вукашин Јовановић и то од стране последњег играча одбране. Живановић је зарадио искључене, а прецизан са беле тачке био је Милел Доналд, који рутински доноси предност Звезди.

У наставку утакмице заиграли су и Лука Јовић и Александар Луковић. Црвена звезда је у потпуности дотукла противника у 73. минуту, када је после корнера и гужве у казненом простору Младости, најспретнији био Вукашин Јовановић, који је шутирао под пречку, и удвостручио предност Црвене звезде. Након другог гола Звезде, као да се домаћин „предао“ и утакмица је изгубила на динамици. Ипак, агилни Плавшић је константно вршио притисак на дефанзивну линију Младости, и био је један од покретача Звездиних акција. Уједно, Плавшић је био убедљиво најчешће фаулирани играч нашег тима.

Ипак, до краја утакмице, виђен је још један погодак. Тачније, два, и оба је постигао Веред, али му је први неоправдано поништен. Ипак, Веред је показао класу у самом финишу утакмице, када је преварио двојицу фудбалера Младости, и затресао мрежу за коначних 3:0.

mladostl

Младост Лучани – Црвена звезда 0:3 (0:0)

8. коло Суперлиге

Лучани, стадион: Младост

Судија: Срђан Обрадовић

Жути картони: Леповић, Алемпијевић, Големић – Ристић, Сикимић, Плавшић.

Стрелци: Доналд у 63, Јовановић у 73. и Веред у 88. минуту.

Младост: Крзнарић, Китановски, Големић, Живановић, Лазевски, Гаврић, Мијић, Леповић, Јовановић, Милосављевић, Живадиновић. Тренер: Ненад Миловановић

Црвена звезда: Кахриман, Петковић, Павићевић, Јовановић, Ристић, Доналд, Грујић, Катаи, Плавшић, Веред, Виеира. Тренер: Миодраг Божовић

ТОК МЕЧА

Текстуални пренос можете пратити и заједно коментарисати на нашем twitter профилу/sdcrvenazvezda #MLUCZV.

2. Кренула је Звезда агресивно од почетка утакмице, пресингом, нема калкулисања.

6. Оштар фаул над Грујићем, жути картон за Леповића.

8. Феноменална интервенција наше одбране након контре гостију. Чини се да је интервенисао Јовановић.

10. одличан продор Плавшића и Вереда, али на крају лош завршни пас.

13. Слободан ударац за наш тим, али лоше изведен. Још један, а жути картон за Алемпијевића.

15. Шут гостију са дистанце, али веома слабо, високо преко гола.

18. Оштар фаул над Плавшићем. Домаћи играју преоштро.

20. Вијеира сам испред голмана, али брани Крзнарић. Сам се изборио за прилику Вијеира, али је отишао сувише укосо да би упутио добар ударац.

22. Феноменални Кахриман! Одлично је интервенисао наш голман када је Саша Јовановић сам изашао испред њега са леве стране.

24. Ударац главом Грујића, али слабо.

25. Покушао је Вијеира, али преко гола.

30. Ако смо добро бележили, тек сада ПРВИ фаул који су начинили наши фудбалери.

33. Шут Доналда са дистанце али преко гола. Угасио се један од рефлектора на стадиону, видећемо шта ће бити даље…

35. Још једном одличан Кахриман након контре домаћих. Одличан и Јовановић приликом следећег напада Младости.

36. Саво Павићевић је могао Звезди да донесе предност након корнера, међутим лопта је фијукнула поред десне стативе гола голмана Крзнарића.

39. Жути картон за Големића након приговора. Трећи за домаће за 39 минута.

41. Слободан ударац за домаће, али лош центаршут Мијића, лопта за Кахримана.

42. Жути за Ристића након неопрезног старта.

45. Шутира Вијеира из тешке позиције али поново преко гола.

45+1. Сјајан продор Катаија, али бране се некако домаћи. Умало да буде гол сличан оном против Јавора.

45+2. Гужва у шеснаестерцу домаћих али без правог ударца ка голу.

Полувреме. Звезда боља уз неколико добрих прилика, али никако да се упути прави ударац ка голу Крзнарића.

stat46. Сикимић је заменио Вијеиру. То је деби за новог играча нашег тима.

52. Дуго је Звезда градила акцију, шутирао је Плавшић, али за мало поред гола.

55.  У офсајду Сикимић.

57. Покушавао је Мијић да шутира али интервенише Грујић.

60. Шутира Плавшић преко гола.

62. Пенал за Звезду и Црвени картон за Живановића! Центрирао је Катаи, а Живановић је повукао за дрес једног од наших играча.

63. Доналд сигуран, 1:0!

68. Катаи шутира преко гола из слободног ударца.

69. Жути картон за Сикимића. У игру улази Лука Јовић уместо Катаија.

73. Јовић сам пред Крзнарићем, али брани голман Младости. У наставку акције Јовановић погађа за 2:0!

75. Снажно шутира Грујић, али брани Крзнарић.

76. Саво Павићевић предаје траку капитену Луковићу који мења Грујића.

81. Одличан шут Ристића, али брани Крзнарић који сјајно брани током целе утакмице.

84. Постиже гол Веред који је поништен због офсајда. Чини се да је Звезда оштећена.

88. Веред за 3:0! Сјајан продор Израелца и прецизан ударац за убедљиво вођство нашег тима. Веред је одлично играо целу утакмицу, ово му је сигурно најбоља партија у Звезди.

90. Жути картон за Плавшића.

90+2. Крај утакмице, победа Црвене звезде уз веома добру игру нашег тима. Следи дерби за две недеље!

stat2

___________________________________________

Црвено-бели се налазе у серији од 4 победе за редом, а победом би отишли са првог места на паузу. У тиму нема повређених Ибањеза, Орландића и Матоса, Душан Анђелковић се враћа у тим после суспензије, док је на голу Дамир Кахриман, јер је Предраг Рајковић на медицинским прегледима у Тел Авиву.

И Црвена звезда и Младост су се појачали пред међусобни дуел – црвено-бели су промовисали Предрага Сикимића и Владимира Јововића, договорен је трансфер и Салвољуба Срнића, а дрес Младости задужили су Алемпијевић, Ђоковић и Станојевић, док су остали без Украјинца Павлова (Вашаш) и пред почетак сезоне без најбољег стрелца Суперлиге, Патрика Фрајдеја Езеа (Ал-Фужара).

Повезане вести

14 comments

dux авг 31, 2015 at 16:22

penal cist kao suza,nije za crveni ali nebitno..dobra partija,dizemo formu..

Reply
Звезда шампион! авг 30, 2015 at 22:40

Овај тим једноставно вапи за правим модерним шпицем,не разумем како Гроф то не види.Заслужено смо победили,нападали смо цео меч али сада треба очекивати нови велики медијски скандал пласиран из комшилука у циљу да се дестабилизује наша екипа која је далеко квалитетнија од њихове.Веред и Доналд показали класу.Браво Дамире!

Reply
kastiljo авг 30, 2015 at 21:55

http://sport.blic.rs/Fudbal/Domaci-fudbal/278355/Prestrog-penal-i-crveni-karton-pomogli-Zvezdi-za-petu-vezanu-pobedu grobarski mediji pod sapom Vucele,majstora spinova,ponovo dominiraju posle ubedljive zvezdine pobede…Zvezda koja je sto bi Milinkovic rekao raznela Mladost,gol je visio u vazduhu celu utakmicu tako da se ova pobeda ne sme dovesti u pitanje…Smesno je sta rade placeni grobarski novinari i tastatura grobari po portalima,admini-branite nas klub,objasnite im pravila fudbalske igre,objasnite sta se desava kad igrac biva oboren u 16m sa ledja u gol sansi,a da ispred njega nema protivnickih igraca…P.S Mozda i najbolja partija Zvezde ove sezone…

Reply
dusan авг 30, 2015 at 21:02

kahriman i vered odlicni. penal je diskutabilan

Reply
ds авг 30, 2015 at 20:30

Ako se ovako mucimo na gostovanjima protiv protivnika sa dna tabele sta ce biti protiv jacih timova,ne smijem ni pomisliti..Mi prava krila nemamo sta je Vered? Ugo? sve neki pokusaji ali i to jedva,nema akcije mzd bi Jovic i ovaj novi to spakovali u gol da loptu dobiju kako treba..Plavsic brz ali nista vise.Ovaj penal, kontakt je svakako postojao ali zar bodovi i golovi preko penala pa nemoj mi to naravno da su sudijske greske godinama na nas uticale ali kada vidim da nam je napad najlosija karika igraci kojima raspolazemo,nisam zadovoljan..I ono protiv Javora na Marakani jedva izvukosmo 1:0 iako je igra dobra bila ali ponavljam do gola slabo dolazimo.I rekao sam i prosli put evo ponavljam i sada zavisi nam sve od inspiracije pojedinih i kvaliteta njihovog na onoj utakmici Ibanjeza,na prosloj Katai evo veceras nista od njega,pa na koga onda drugog da se oslonimo i mozgamo da li ce mu biti dan? ne valja to..za ovu pauzu raditi na tome,kompletirati odbranu vidjeti sta je sa Rendulicem i Lukovicem,sredina nam je odlicna sa Donaldom i Grujicem samo taj napad i forma igraca

Reply
DEX-66 авг 30, 2015 at 19:44

kao po obicaju..poluvreme kao i svako..jadno..bedno..ocajno..igra nikakva..sve je to seljacka igra..sve vise balvana imamo..petkovic je decko neznalica..vered nezna gde se nalazi..viera ko muva bez glave…PLAVSIC je jedino pravo pojacanje

Reply
josif авг 30, 2015 at 19:58

Slazem se manje vise sa svim sto si rekao.Ovaj Vered i Vijera sam mislio da su zaista pojacanja,da mogu da donesu kvalitet,da im treba vreme ali kako vreme prolazi vidim da nisu nista posebno,puno truda a zarada mala,skoro nikakva,od Vreda ni jedan jedini centarsut,ni jedan pravi prodor dok Vijera u zavrsnici komotan,slab mislim da Jovic nezasluzeno kreje klupu.Blizi se derbi,igru i dalje nemamo,plasim se da nas Partizan ne prizemji,mnogo smo poleteli bez potrebe.Sastav za derbi treba da bude Kahriman-Petkovic,Pavicevic,Jovanovic,Lukovic-Donald,Grujic,Ristic,Katai-Jovic,Sikimic samo sa formacijom 4-4-2 mozemo da uradimo nesto,ovako sa 4-5-1 nista,samo alibi,i ovaj grof nema srca,nabio u sredinu ko da igramo protiv Celzija.Pozz.MKD

Reply
kastiljo авг 30, 2015 at 22:03

daj covece ne lupaj,zvezda je odigrala mozda i najbolju utakmicu u sezoni tebi opet ne valja…vered i petkovic takodje najbolja utakmica u sezoni…ajde malo budi zahvalan,samo se seti kairata i andjelkovica,parkera,savicevica i ostalih cvetkovica i bice ti jasno koliko je zvezda napredovala od tad..vered ce tek da pokaze sta zna,i to verovatno u derbiju vec,ima kicme da lomi onom njihovom petrovicu il koga su vec doveli..ovaj josif dole vidim vec obozava sikimica koji bukvalno nije nista pokazao,video se nije dok je vieira koji nije klasican spic bio jedan od najzapazenijih na terenu-najvise se trudi,najvise trci,otvara prostor…bukvalno najbolja utakmica koju smo odigrali do sada i vama opet nesto ne valja…

Reply
DEX-66 авг 30, 2015 at 22:45

e moj kastiljo…t ibolje gledaj skijanje o fudbalu si laik…kazes Petkovic najbolji a preko njega bile dve sanse ispao kao mlad mamunic i nijedan pas..i zapitaj se sta bi bilo da nam nije dosudjen penal i crveni karton..toliko koliko se ti razumes o nasoj najboljoj igri

Reply
pera авг 30, 2015 at 23:10

Da stoji da je Zvezda danas odigrala jednu od boljih utakmica ove sezone a i normalno je jer je tek sada sklopila tim. Plavšić kao ta zadnja karika koja pakuje odličan, danas verovatno najbolji. Gruja i Donald takodje. Desna strana Petko i Vered iznenadjujuće dobri u napadu u odbrani Petko mora još da poradi da bude onaj stari, neprelazni bek reprezentacije. Vered najbolji odkad je kod nas. Izmene ispravne. Katajia i Vijeiru danas nije išlo a i dobro je da se odmore pred derbi. Vidi se ideja čvrsta, muška odbrana i brz napad. Odavno niko nije ovakvu filozofiju primenjivao u Zvezdi a tako smo osvajali sve i svašta. U derbiju se ne zaletati igrati na kontru i usko, veoma usko jer oni mogu samo da probiju preko Živkovića koji dribla preskakanjem lopte. Fića je pokazao kako treba sa njim igrati. Takodje neko mora imati poseban zadatak a to je Abu. Šteta što se neko nije setio da vrati ovog igrača u Zvezdu. Videlo se da oni nemaju dovoljno tehnike da igraju sa striktnim presingom a i spori su im halfovi.

Reply
kastiljo авг 31, 2015 at 14:43

rekao sam da je petkoviceva najbolja partija ove sezone,njegova licno najbolja,ne da je bio najbolji na terenu…da nam nije dosudjen penal dobili bi 2-0,u tim momentima kad je dosudjen (cist) penal je gol visio u vazuduhu i bilo je samo pitanje bukvalno sekunda kad cemo ga uvaliti…fudbal sam trenirao 8-9 godina tako da laik nisam,cinjenica je da jos to nije sve kako treba,ali da je bolje iz utakmice u utakmicu bolje je to i slep vidi…ako ostane ova ekipa bez drasticnih promena tokom zime prosetacemo se ligom…jednostavno na svakoj poziciji osim mozda desnog beka imamo bolje igrace od partizana i eventualno mali zivkovic sto im donosi tu prevagu…sagledaj realno ko njima igra,sve im se svodi na individualni kvalitet i raspolozenje pojedinca sto se pokazalo u cacku i protiv ofk-e a da ne pricam za bate…ako mali zivkovic bude zatvoren zatvoreno im je 90% ekipe,oumaruu samo ne dati previse prostora i gotov je,nema tehniku nikakvu…babovic sam sebe cuva,ilica se jedino treba plasiti jer on stvarno moze potezom da resi utakmicu,na njega samo agresivno i nema zime za nas…jaci smo neuporedivo nego pre 2 meseca i kairata,samo uporedite tu ekipu sa parkerom kao glavnim ubicom (samoubicom) napadacem,savicevicem kao desetkom,andjelkovicem i cvetkovicem kao stubovima odbrane,kad pogledas ko nam je sve dosao na tim pozicijama moras biti zadovoljan…

Reply
josif авг 31, 2015 at 11:35

Ako si gledao utakmicu trebalo je da vidis da je Sikimic spustio loptu na penaltiku posle cega je Vule dao gol,toliko o tome da nije pokazao nista.Pozz.MKD

Reply
kastiljo авг 31, 2015 at 14:47

u poredjenju sa vieirom koji je iznudio 3 penala za zvezdu,dao gol,iznudio nekoliko faulova i opasnoj zoni i kartona jasno ti bude da jedna asistencija nije nista u poredjenju sa svim tim…vieira nije klasican gol napadac,on je igrac koji jednostavno mora igrati u 4-4-2 formaciji jer nema visinu i snagu da se nosi sa stoperima koji su za po glavu visi od njega…ako vec grof hoce sikimica koji nema ono sto ima vieira i obrnuto onda nek igraju zajedno…mislim da bi bili ubitacan tandem + mali jovic da tu nadje svoje mesto kao prva izmena,ipak jos nema ni 18 godina,rano je jos da bude nosilac igre tako mlad…

Reply
Звезда шампион! авг 30, 2015 at 12:19

Реално најтеже је Кахриману сада,био је потпуно небитан а сада одједном пред дерби мора да замени најсветлију тачку у клубу,и то све док му новинари упорно траже замену.

Reply

Leave a Comment