Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: Нашли смо се у специфичној ситуацији, али смо изабрали праве играче

Изглед тима нашег кошаркашког клуба ће ове сезоне бити знатно другачији него претходне. Не само што су отишли сви носиоци игре осим капитена Митровића, већ су доведени и играчи нешто другачијег профила. Последњи међу њима је плеј репрезентације Израела, Гал Мекел. О њему, али и о припремама за нову сезону, коментар је дао тренер Дејан Радоњић, у разговору за Спортски Журнал.

– Дуго је први пик био Еј Џеј Прајс, међутим ти преговори су се прилично одужили, а ми смо са друге стране гледали и остале опције. Мекел је био од почетка једна од тих опција, а када смо му послали понуду, брзо смо се договорили. Осим што има одличне организаторске способности, има и велику жељу да се докаже на највишем ниову са Црвеном звездом, што је такође било веома важно у преговорима – рекао је Радоњић.

Као што смо већ рекли, Звезда је остала без четворице важних играча, а сада је на стручном штабу био задатак да те одласке надомести подједнако добрим појачањима.

– Надоместити одлазак скоро целе стартне петорке је веома специфичан задатак. Нити је Томпсон Калинић, нити је Мекел Вилијамс, имамо и једног играча више у центарској линији, дакле физиономија тима се променила. Али начела која су увек присутна у нашој игри и која су нам донела резултат прошле сезоне нећемо мењати. Основе остају исте, само ћемо додати неке нове идеје – уверен је Радоњић.

С обзиром на доведене играче, као и младе снаге које су прикључене првом тиму, делује да је посао са трансферима завршен овог лета.

– Сви даљи потези зависе од тренажног процеса и учинка током њега. Наши захтеви су били велики, с обзиром на број играча који су отишли, а ситуација на тржишту веома специфична. Међутим, с обзиром на све околности, мислим да смо пронашли адекватна решења. Имамо здраву конкуренцију, велику мотивацију и одличну атмосферу. Сада је на нама само да радимо и поставимо добре темље за наредну сезону – закључио је тренер кошаркаша Звезде.

Повезане вести

4 comments

Branko авг 28, 2015 at 14:59

Ja nisam neki veliki strunjak za kosarku (mada kosarku gledam odavno jos os vremena Zizica ,Avdije , Radovica).Ali mislim da sastav i nije tako slab u odnosu na proslogodisnji.Zasto pai prosle godine pri sastavljanju tima ilo je isto ovako price te nije to to te neiskustvo nema igraca koji je igrao EL i tako to, ali kako e vreme odmicalo tim je rastao .Tako mislim da ce i ovaj tim ove godine(bar se nadam) osim toga Sofo pa i Mekel pa i Tompson nisu igraci koji nisu ili neaj kvalitet za EL (to posebno vazi za Sofoa).Zato mislim da treba da imamo strpljenja sa timom dok se upozna i uigra.

Reply
DEX-66 авг 28, 2015 at 13:55

sa ovim pojacanjima smo daleko slabiji od prosle godine…cedevita je sada kao mi sto smo bili…tako da nista ne ocekujem od ovog sastava osim kupa i domaceg prvenstva..u ABA ligi smo u prva 4 a evroligu smo najslabiji

Reply
pancevac авг 28, 2015 at 18:36

Kada poredis dve ekipe, treba da ih poredis u isto vreme, dakle treba da poredis ekipu sa pocetka ove sezone sa ekipom sa pocetka prosle sezone, a kada se poredi tako, ova ekipa uopste ne izgleda lose, sta vise…

Reply
vladica авг 28, 2015 at 13:24

dugo sam igrao kosarku i mislim da se bar malo razumem…jasan je plan ekipe, pravi se tacno za ono kako radonic igra (i naravno tako i treba da bude), plej ne neki atleta ali sa dobrim pasom i pregledom igre da razigrava, ostali fizicki i atletski jaki i jedan dominantan centar…ali ono sto je problem mislim da je ovo tanko sve…mi smo prosle sezone napravili iskorak i u evropi i postavili odredjeni standard sto se igraca tice tako da sam ocekivao mnogo kvalitetnija pojacanja sem sofoa…npr dovesti igraca bez iskustva u evroligi koji je igrao jedino belgijsku i nemacku ligu je tanko, npr cedevita dovela rajta koji ima ozbiljno nba iskustvo i igranje evrolige sa uniksom, dakle proveren igrac…nadam se da gresim, ali mi je za sada dosta slabije no prosle sezone, da ne pricam kako su se ostali pojacali

Reply

Leave a Comment