Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Lukić: Odgovornost je moja

Vladan Lukić
Vladan Lukić

Dan posle neprijatnog, teškog poraza Crvene zvezde od Slovana na domaćem terenu pred 40.000 navijača predsednik Crvene zvezde sumira utiske i ističe da je čak tri puta gledao snimak utakmice.

„Dva puta u toku noći i jednom ujutru sam pogledao utakmicu. Mislim da sam dobro uvideo sve naše probleme. Neke utiske ću reći javno, većinu zadržavam za komunikaciju sa svojim saradnicima. Zabrinut sam jer kad se premijera završi porazom pred svojim navijačima drugačije ne može da bude. Međutim, ne bih bio na ovom mestu i ne bih bio Zvezdaš kad ne bih verovao u svoj klub i kada ne bi protiv svakog tima na planeti želeo pobedu. Ako je Slovan mogao da nadigra Zvezdu na Marakani, ne znam zašto Zvezda ne može da nadigra Slovan u Bratislavi? To je realno a ne na naučna fantastika. Ali, podvlačim sve je to moguće uz mnogo bolju igru i potpuno drugačiji pristup,“ kaže Vladan Lukić.

Prvi čovek Crvene zvezde podvlači svoju odgovornost i posle 1:2 sa Slovanom.

„Hoću da svaki Zvezdaš i čitava javnost znaju da Vladan Lukić stoji iza svake odluke i iza svakog rezultata. Ja sam doveo Ivana Adžića, Andriju Kleuta, ja sam doveo Vladimira Petrovića, ja sam dao predlog za njegovu smenu, i predložio Dostanića Upravnom odboru. Oni odgovaraju meni. Zna se ko šta radi u Zvezdi ali nijedna odluka nije bez mog odobrenja i ja sam vrh piramide.“

Lukić ne zaboravlja ni druge odgovorne.

„Meni samokritika ne nedostaje, ali hoću da je vidim i kod drugih. Mislim i na igrače. Hoću da vidim pametnu analizu kod svakog od njih. Sa svim će se razgovarati, utvrdićemo greške i trudićemo se da ih ispravimo. Hoću da u Bratislavu pođu uzdignute i ciste glave sa jasnim planom kako ćemo da dobijemo utakmicu. Ja ću poći prvi i onaj ko nije spreman da pogine na terenu, da ostavi poslednji atom snage za pobedu i ko nije svestan šta znači Zvezdin grb i Zvezdin dres neće poći na revanš. Od igrača, članova stručnog štaba i članova uprave očekujem isto. Vodim Zvezdinu vojsku u Bratislavu koja ide na pobedu.

Lukić podvlači da je interes Zvezde iznad svega, a teren jedino merilo rada.

„Svaka akcija kluba, sve što rade zaposleni u Crvenoj zvezdi i dan i noć, svaka poseta od 40 hiljada navijača je uzaludna ako nema rezultata. Zato svi treba da radimo u korist rezultata i za Zvezdinu budućnost. Zvezdina budućnost nije vlasništvo jednog čoveka, mene prvog, već armije navijača koja se rađa svaki dan i koja je odavno stvorena.“

Повезане вести