Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Цирбес због повреде пропушта Европско првенство

Центар Црвене звезде Маик Цирбес, који се са репрезентацијом Немачке припрема за наступ на предстојећем шампионату Европе, доживео је повреду лигамената скочног зглоба на утакмици против Летоније.

Стамени кошаркаш се након неугодне повреде упутио у свлачионицу и више се није враћао у игру. Он је касније пребачен у болницу, где су се нажалост обистиниле црне слутње. Доктор Оливер Ројц обавестио је немачког селектора Криса Флеминга да Цирбес због теже повреде неће моћи да помогне саиграчима из националног тима на континенталном такмичењу, а вест је убрзо потврђена и на званичном сајту Немачке кошаркашке федерације.

– Цирбесова повреда представља тежак ударац за наш национални тим. Ситуација је разочаравајућа, играо је сјајно током припрема и много ће нам недостајати – рекао је немачки селектор Флеминг.

Маик је имао проблема са повредом колена крајем априла, када се Звезда борила за титулу првака АБА лиге у финалној серији против Цедевите, али се брзо вратио на терен и у четвртој утакмици у Загребу пружио значајан допринос у освајању првог шампионског прстена у регионалном такмичењу за тим са Малог Калемегдана.

Србија ће на шампионату Старог континента играти против Немачке у другом колу групне фазе 6. септембра. За крај и једна охрабрујућа вест. Јака Блажич се са Словенијом припрема за учешће на Евробаскету, а на утакмици против Украјине (66:60) имао је врло запажен учинак. Постигао је 12 поена (шут за два 3/5, тројке 2/4) уз шест скокова и две асистенције за 18 минута, па је био најефикаснији у победничком саставу. Још увек није познато да ли ће словеначки репрезентативац и наредне сезоне носити црвено-бели дрес.

Повезане вести

Leave a Comment