Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКлупска дешавањаКошаркаМлађе категоријеНајновије

ККЖ Црвена звезда и Соња Петровић вас позивају на Звездин камп

Женски кошаркашки клуб Црвена звезда организује бесплатан камп за девојчице до 14.година, чији ће промотер и демонстатор бити бивша играчица Црвене звезде, репрезентативка Србије и првак Европе, Соња Петровић. Од 23. до 30 августа на отвореним теренима Звезде на Малом Калемегдану одржаваће се свакодневни тренинзи од 19.00, а све девојчице које буду учествовале имаће прилику да уче од Соње Петровић.

Камп је бесплатан, девојчице на тренинге треба да понесу само кошаркашку лопту и добру вољу да се упознају и науче нешто више о игри под обручима у којој је наша женска репрезентација шампион Европе„, рекао је руководилац кампа Предраг Станојчић, помоћник у стручном штабу првог тима црвено-белих и тренер Звездиних јуниорки и кадеткиња, са којима је шампион Србије последње три године.

Станојчић је казао да жели да овај камп буде иницијална каписла за стварање женског пионирског тима и школе кошарке Црвене звезде за девојчице у којима ће се стварати играчице за први тим.

Некадашња играчица Звезде и једна од најбољих кошаркашица Србије Соња Петровић рекла је да је радо прихватила позив да буде промотерка и демонстраторка.

  • Са задовољством сам прихватила учешће на овом кампу, јер је идеја да успех који је остварила женска кошаркашка репрезентација Србије овог лета искористимо на прави начин и овај спорт приближимо што већем броју девојчица. Зато ће камп и бити бесплатан, а мени ће бити велико задовољство да се дружим са девојчицама које воле кошарку и да им пренсем део мог знања и искуства.

Петровићева је казала да је Србији потребно што више оваквих акција и позвала је девојчице да у што већем броју дођу.

  • Потребно нам је што више оваквих акција којима ћемо популаризовати кошарку међу девојчицама, јер само проширењем базе у будућности можемо да очекујемо подизање квалитета женске кошарке. Сигурна сам да имамо много талентоване деце и надам се да ће овај камп помоћи да тај таленат буде препознат. Ја сам каријеру почела у Црвеној звезди, па почните и ви. Позивам све заинтересоване довојчице да дођу на Калиш да играмо и да се играмо кошарке, завршила је Петровић.

Повезане вести

Leave a Comment