Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Настић потписао на три године!

После Софоклиса Скорцанитиса освајач трипле круне добио је ново појачање под кошем. Стефан Настић (22 године, 211 цм) парафирао је трогодишњи уговор са црвено-белима, чиме је центарска линија комплетирана.

Талентовани центар са српским и канадским држављанством рођен је 22. новембра 1992. године у Новом Саду, али је одрастао у Онтарију, где је наступао за средњошколску екипу Торнхила, да би од 2010. до ове године био члан Универзитета Стенфорд за који је током сезоне 2014/15 у НКАА лиги на 37 утакмица бележио 13,4 поена, 6,5 скокова, 1,4 асистенције и једну блокаду у просеку за 29,7 минута у игри уз шут за два поена од 47,2 одсто, а са линије слободних бацања 75,4 одсто. Минуле сезоне забележио је пет дабл-дабл учинака и био најбољи блокер тима, а иначе је у претходној сезони 2013/14 имао одличан шут за два од 58 одсто.

Да је Звезда ангажовала изузетног кошаркаша који је залог за будућност говоре и наступи Настића у Летњој НБА лиги ове године, где је играо за Голден Стејт Вориорсе, шампионе елитне лиге. У четири меча имао је просек од 7,2 поена и 4,8 скокова за 14,8 минута у просеку, а најзапаженији је био против Сакрамента где је забележио 14 поена и четири скока. Био је и у Сан Антонио Спарсима, али је много мање играо него у Вориорсима.

zzzzzzzzzzzzzzznasty, nasty

Већ је био виђен у редовима Игокее пре само пар дана, али је у последњем тренутку променио смер и нагласио да он лично са клубом из Републике Српске није ни потписао уговор, па је због велике жеље да заигра за шампиона Србије убрзо дошло до коначног договора.

Долазак Настића представља увод у нова појачања која се очекују на бековским позицијама, а црвено-бели ће са Цирбесом, Скорцанитисом и Настићем имати врло разноврстан репертоар у рекету и надамо се да ће у великој мери успети да надоместе одлазак доминантног Бобија Марјановића, који је оставио дубок траг у Звездином дресу.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment