Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеПрипреме

Радоњић: Да се добро спремимо

Кошаркаши Црвене звезде Телеком одрадили су први тренинг. После обављених детаљних медицинских тестирања и лекарских прегледа тренер црвено-белих са 12 кошаркаша радио је у сали и теретани. Велики број младих играча предводили су тренутно најискуснији у Звездином табору – Бранко Лазић и Стефан Јовић.

Оно што је на први поглед било приметно током отвореног дела тренинга за представнике медија је велика озбиљност у раду од самог старта, али и веома добра атмосфера:

Реално је што има доста осмеха, што због самог старта, али и због резултата протекле сезоне. Са тог аспекта је оваква атмосфера и очекивана – почиње причу тренер Радоњић и додаје:

На тренингу имамо велики број младих играча, још неки ће се прикључити од понедељка. Можда је неочекиван број младих играча, али готово да су сви они у протеклом периоду били у неком делу сезоне у тренажном процесу са првим тимом, тако да знају шта их очекује, па ће адаптација ићи брже. Ове године радимо у Београду. Покушаћемо да обезбедимо још неколико контролних утакмица, да са овим момцима прођемо неке ствари. Чекамо појачања, чекамо момке који су са репрезентацијама, тако да има пуно одсутних. Покушаћемо да у односу на такву ситуацију урадимо најбољи могући посао. Направили смо план за све што нас очекује и верујем да ћемо све испунити до почетка првенства.

Једна од најактуелнијих тема су свакако појачања:

Постоји извесно баратање именима у медијима и то је нормално стање. Покушавамо да пронађемо решења, али морамо да будемо обазриви. Имали смо тај момента око Калинића, постојало је чекање око његовог одласка или останка. Тек после тога, рад који смо имали је стављен у функцију. Имамо времена, не журимо. После резултата који су остварени прошле године, одласка великог броја играча који су били носиоци игре, тешко је на све то одреаговати, наћи решења која ће нам дати квалитет да можемо да се носимо са свима. Видите да имамо на тренинзима много младих играча и покушаћемо да будемо добри, али имамо идеју да будемо добри и оне тамо сезоне, па онда и оне тамо… Морамо да нађемо решења која ће нам омогућити да будемо конкурентни у борби за трофеје, али и да нађемо играче који ће омогућити да будемо све бољи и да напредујемо.

На констатацију да су евролигашки ривали комплетирали саставе, Радоњић каже:

У позицији смо у каквој јесмо. Знамо у каквој смо групи, да је она у односу на прошлу и претпрошлу годину тежа и да нас чека још тежи задатак. Сачекаћемо да нам дођу играчи који би представљали појачања, па да направимо анализу. Тимови који су нам ривали још нису комплетни, а морамо да водимо рачуна о нама. Наша идеја је била да на основама прошлогодишњег тима направимо екипу за ову годину што би значило мали број промена и да можемо да причамо о бољем разултату. На тржишту се дешавају ствари како се дешавају, све је то проузроковало потражњу за нашим играчима, носиоци игре су нам отишли. Нисмо били у прилици да будемо конкурентни тимовима који имају веће могућности. Током тог периода смо направили нешто што се није дешавало, направили смо огроман бенефит за клуб. Када се све то сагледа, што се тиче Евролиге имамо јако озбиљне конкуренте и морамо да будемо спремни да уз играче који ће доћи морамо да постигнемо најбољи могући резултат. На осталим фронтовима желимо да будемо у врху. Али, у АБА лиги добијамо јаку конкуренцију у Цедевити која је направила изузетно квалитетан тим и намеће се у овом тренутку као први фаворит. Биће ту и других тимови који ће бити јаки. Али, сада размишљамо о старту наших припрема и о селекцији, затим и о прелазном року и да великим радом надоместимо одласке четворице носилаца игре.

Једно од питања новинара односило се и на евентуално ангажовање центра Стефана Настића:

После ангажовања Скорцанитиса дошли смо до идеје да ангажујемо још једног играча на позицији центра. Сходно броју странаца морамо да тражимо домаћег играча. И не само због тога, већ и што смо у дефициту са високим играчима што се тиче перспективе. Један од играча који су на тој листи је и Настић. Брзо ћемо знати каква је ситуација са њим.

Новинаре је занимао и статус Александра Цветковића.

Ако сам добро упознат изразио је жељу да настави каријеру у иностранству.

У медијима се често појављивало и ме Еј-Џеј Прајса, плејмејкера са завидним НБА искуством, као могућег појачања па су новинари желели да из прве руке чују коментар тренера Радоњића:

Има неколико имена када је позиција плејмејкера у питању. Један од њих је и Еј Џеј Прајс. Ништа више у овом тренутку нема. Све остало је у домену жеља, интересовања или спекулација – закључио је Радоњић.
Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment