Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеПрипреме

Кошаркаши почињу са припремама у понедељак

Почетак припрема за нову сезону за кошаркаше Црвене звезде Телеком заказан је за понедаљак 10. август када ће у специјалистичкој ординацији Вита Маxима бити обављени неопходни медицински тестови и лекарски прегледи. На првој прозивци коју ће обавити тренер Дејан Радоњић са својим стручним штабом, наћи ће се: Бранко Лазић, Стефан Јовић, Марко Тејић, Никола Ребић, Ђорђе Каплановић, Никола Чворовић, Марко Гудурић, Дејан Давидовац, Драган Апић, Огњен Добрић, Стефан Лазаревић и Брано Ђукановић. Раду првог тима од 17. августа биће прикључени Алекса Раданов, Бориша Симанић и Давид Миладиновић који су добили заслужени одмор након завршених обавеза у јуниорској репрезентацији Србије.

– Овај списак није никакво изненађење. Као што смо и најавили, на старту припрема ће бити значајан број младих играча којима ћемо посветити велику пажњу. Жеља је да им пружимо прилику да се наметну, али и да их навикавамо на систем рада у првом тиму. Циљ је да из године у годину из сопственог погона промовишемо што је могуће више првотимаца – почиње причу тренер црвено-белих Дејан Радоњић.

Нова сезона Звезди доноси много изазова и пуно утакмица. Тренер Дејан Радоњић као и до сада најављује велики рад.

Прошле сезоне смо одиграли чак 80 утакмица, имали смо згуснут распоред који је био додатно оптерећен честим и дугим путовањима. Екипа је све то добро подносила пре свега захваљујући одличном раду током припремног периода где је направљана квалитетна база. То ће нам бити приоритет у наредном периоду – наглашава Радоњић.

Црвена звезда је у односу на тим из прошле године остала без четворице носилаца игре Марјановића, Вилијмса, Џенкинса и Калинића, а у досадашњем делу прелозног рока појачала се центром Софоклисом Скорцанитисом.

Он је препознао да је Црвена звезда права средина за њега и клуб у коме може даље да напредује што на неки начин представља и признање за наш рад. Нимало случајно, јер Бобан Марјановић је као члан најбоље петорке Евролиге потписао уговор са Сан Антониојом, Никола Калинић је направио највећи трансфер у историји Црвене звезде и појачао Фенербахче – кратко је застао Радоњић и потом додао:

– Интезивно радимо на скаутирању великог броја играча и надам се да ћемо у наредном периоду ангажовати играче који ће нам омогућити да имамо конкурентан тим у свим такмичењима – закључио је Радоњић.

Нова такмичарска сезона за КК Црвена звезда у АБА лиги почиње утакмицом са Мега Лексом 2. октобра у Пиониру.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment