Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездин нови преокрет за победу! Вујовић опраштао картоне Вождовцу!

Фудбалери Црвене звезде забележили су другу победу у шампионату након преокрета на Врачару против Вождовца 3:2 (1:2). Лука Јовић је поново донео Звезди победу над Вождовцем трећим голом у првенству.

Лош почетак црвено-белих. Већ у 4.минуту Вожовац је дошао до предности, Машовић је искористио катастрофалну грешку Петковића и савладао Рајковића. Вождовац је био бољи противник у првом полувремену и доста конкретнији. Звезда без шанси, са великим поседом лопте, али није знала шта ће са њом. Катаи је прво покушао након продора и центаршута, најбољег Звездиног играча на мечу, Марка Грујића. Покушао је и Ибањез из слободног ударца након лепог соло продора Петковића. А након акције Петковића и Вереда, Катаи је лепо реаговао на прву и изједначио на 1:1. Чим је кренуо са центра Вождовац је имао прилику, Машовић је погодио стативу. У 41.минуту, нова грешка Звездине одбране. Oвог пута МБођ је пустио Сикимића да се ушета и након прекида главом савлада Рајковића. Два поклоњена гола Звезде.

У другом полувремену, Вождовац је определио на контре, а Божовић реаговао изменама, Стојановић и Јовић уместо Ристића и Катаија. Прва шанса је била гол, а наредна победа. Ибањез је центрирао после слободног ударца, а Виеира се лепо убацио из другог плана у пет метара и постигао првенац за изједначење. А само три минута касније, Јовић је лепо избегао офсајд замку, и искористио Петковићеву асистенцију, заобишао Поповића за 3.2. Братислав Живковић је убрзо искључен, затим и заслужено Ивковић, али Павловић и Ристовић нису. пре свих, капитен Павловић, који је направио четири фаула за минимум други жути картон, које му је Мајо Вујовић опростио. Два пута је ударио лактом Грујића и Петковића, а затим и повлачио рукама и грубо реаговао над Стојановићем и Јовановићем, наочиглед Вујовића, али ништа.

Вождовац је једном запретио преко Ристовића, Звезда могла преко Стојановића, а Виеири је свиран сумњив прекршај пред голом. На крају, битна победа Звезде, друга у шампионату.

У среду се игра ванредно 5.коло, а у дербију кола Црвена звезда дочекује Чукарички на стадиону „Рајко Митић“.

4.коло Суперлиге

Београд, стадион на Врачару

Судија: Мајо Вујовић

Жути картони: Ивковић, Поповић, Ристовић, Павловић, Златковић (Вождовац), Јовановић, Виеира, Грујић, Гаврић (Црвена звезда)

Црвени картон: Ивковић (Вождовац)

Стрелци: 4.минут, 1:0 Машовић; 24.минут, 1:1 Катаи; 41.минут, 2:1 Сикимић; 61.минут, 2:2 Виеира; 64.минут, 2:3 Јовић.

Вождовац: Поповић, Ивановић, Златковић, Ивковић, Синђић, Ристовић, Сикимић, Павловић, Терзић (69.Одита), Грујић (46.Петровић), Машовић . Тренер: Братислав Живковић

Црвена звезда: Рајковић, Петковић, Павићевић, МБођ, Ибањез, Јовановић, Грујић, Ристић (56.Стојановић), Катаи (58.Јовић), Веред (89.Гаврић), Виеира. Тренер: Миодраг Божовић

vozdovac_grafika

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Текстуални пренос можете пратити и заједно коментарисати на нашем twitter профилу/sdcrvenazvezda #VOZCZV.

Једно изненађење на самом старту, Божовић је на место задњег везног припремио Вукашина Јовановића. У тиму нема Ковачевића, Вукан Савићевић и Зоран Рендулић нису у протоколу.

Утакмица је почела са минутом ћутања због смрти Радисава Рабреновића, бившег судије и дугогодишњег функционера ФК Војводина.

2.минут – Први корнер на мечу за Црвену звезду. Катаи је извео прекид, МБођ вратио лопту на пенал, Вождовац отклања опасност.

4.минут – ГОЛ! Вождовац води 1:0, стрелац Ален Машовић! Катастрофална грешка Марка Петковића, који је панично и неспретно реаговао без икаквог разлога, Машовић је био бржи и спретнији од Рајковића и лагано спровео лопту у мрежу. Беспотребно и невероватно, заиста.

9.минут – Петковић након фаула даје пас ка Вереду, али Синђић реагује испред Виеире и избацује лопту у корнер. Сикимић отклања опасност.

13.минут – Кратак прекид да би се Сикимићу указала помоћ, а одмах по наставку МБођ греши у пасу, срећом без последица. Наставља Звезда са невероватним грешкама у задњој линији.

15.минут – Покушава Ибањез, без успеха.

19.минут – Леп продор и акција Грујића, затим и центаршут, Катаи је покушао главом, Поповић сигуран.

22.минут – Петковић је нанизао неколико дриблинга и играча Вождовца, а Ивковић је морао да га фаулира. Ибањез је покушао из слободног ударца, али Поповић сигуран.

24.минут – ГОООООЛ! Александар Катаи, 1:1! Петковић је упослио Вереда, Веред је лепо „заврнуо лопту“, а Катаи шутирао из прве, веома прецизно. Звезда стиже до изједначења.

11840602_842949475774456_184692705_o

25.минут – Машовић погађа стативу, одмах по кретању са центра!

30.минут – Лепа акција Вереда и Петковића, Петковић пролази, убацује за Виеиру, бржи су дефанзивци Вождовца, Грујић је изборио корнер. трећи коркер за Звезду, без опасности по номиналног домаћина.

Миран период игре, Звезда има посед, али без пуно опасности по гол Вождовца.

37.минут – Јовановић је прекинуо напад Вождовца, повукао лопту, асистирао Катаију, који се лепо убацио, шутирао, али слабо, лак плен за Поповића.

41.минут – ГОЛ! 2:1 за Вождовац, Сикимић стрелац! Ристовић је извео прекид, а Сикимић се ушетао поред МБођа, који је ноншалатно испратио акцију, и главом са леве стране савладао Рајковића.

Полувреме на Врачару, Вождовац води 2:1. Несхватљива игра Звезде у одбрани и грешке које се не праштају. Већ у 4.минуту, после катастрофалне грешке Петковића, Машовић је савладао Рајковића. Катаи је изједначио на асистенцију Вереда, а након прекида Ристовића, Сикимић је веома лако поред МБођа довео у предност Вождовац пред полувреме.

Црвена звезда је имала 61% лопту у поседу, извела 6 корнера, постигла један погодак, без неких опаснијих шанси.

Друго полувреме

Текстуални пренос можете пратити и заједно коментарисати на нашем twitter профилу/sdcrvenazvezda #VOZCZV.

Почело је друго полувреме. Без промена у Звезди, једна измена у Вождовцу.

Нема никаквих узбуђења на старту другог полувремена на Врачару.

56.минут – Прва измена у Звезди, Стојановић је заменио Ристића.

58.минут – Одмах затим и друга измена, Јовић уместо јединог стрелца за Звезду, Катаија.

61.минут – ГОООЛ! Уго Виеира, 2:2! Ибањез је извео прекид на самој ивици казненог простора, који је управо направљен над Виеиром, који се лепо убацио на пет метара и главом постигао свој првенац у црвено-белом дресу.

11873058_842974952438575_149566244_o

64.минут – ГОООЛ! Лука Јовић, 2:3! За само три минута Звезда стиже до преокрета! Марко Петковић је лепо послао лопту кроз средину Јовићу, који је био на самој ивици са дефанзивцима Вождовца, Јовић је заобишао Поповића и довео Звезду у вођство! Трећи гол Јовића у шампионату!

11837057_842975252438545_1721735620_o

65.минут – Веома оштар и безобразан ударац лактом Павловића над Грујићем, и опроштен му је чист црвени картон. Одита је заменио Терзића.

70.минут – Прилика за Вереда! Петковић је шутирао, затим и Веред, дефанзивац Вождовца вади лопту из гола.

Искључен је Братислав Живковић.

75.минут – Стојановић је покушао из прве, након асистенције Вереда. Преко гола. Павловићу, капитену Вождовца је опроштен још један фаул.

78.минут – Вождовац је остао са играчем мање, Ивковић је заслужено добио други жути и црвени картон. Павловићу и Ристовићу је опроштено.

80.минут – Звезда је могла до 4:2, али Виеира је спречио Вождовац у опасној контри. Жути картон.

85.минут – Опасан напад Вождовца. Машовић је лепо прошао и центрирао, Ристовић покушао, али слабо за Рајковића.

89.минут – Петковић лепо за Стојановића који се спетљао у одлучујућем моменту. Трећа измена у Звезди, Гаврић је заменио Верда, који добија аплаузе.

4 минута надокнаде на Врачару.

91.минут – Павловићу је поново опроштен црвени картон. Заиста, комедија. Невероватно. Два пута је ударио лактом (Грујића и Петковића), затиом наочигдел вујовића вукао и срушио Стојановића и сада Јовановића. Нема санкција, а из стручног штаба Вождовца су љути на суђење. Интересантно.

Крај меча на Врачару, нови преокрет Звезде за победу! Головима Виеире и Јовића за три минута Звезда је дошла до победе. Судија Вујовић је опростио барем два црвена картона Вождовцу, а искључени су тренер Братислав Живковић и Ивковић.

__________________________________________________________________

Фудбалери Црвене звезде у оквиру 4.кола Суперлиге Србије на стадиону на Врачару гостују Вождовцу.

После целокупне ситуације након меча са Радничким, оставки чланова Управног одбора, потпредседника Славише Кокезе и генералног директора Звездана Терзића, овај меч по екипу долази у веома незгодном тренутку. Миодраг Божовић по први пут има скоро цео тим на располагању, недостају само повређени Петар Орландић и Александар Луковић, док су се од повреде опоравили Уго Виеира и Зоран Рендулић. Црвена звезда је једину победу у досадашњем делу шампионата забележила управо на стадиону на Врачару, у 1.колу против ОФК Београда (6:2). И у прошлој сезони дуел против Вождовца игран је на Врачару, голом Луке Јовића Звезда је славила 1:0.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

15 comments

Djole-Jagodina авг 9, 2015 at 23:20

I molim administratore da poprave ovaj sajt sto puta moram da kucam adresu i ime sredite to vise a ne sto puta da se prijavljujemo,zapamtite prijavu i to je to

Reply
kastiljo авг 9, 2015 at 21:41

Dakle kada ce nam svima postati jasno da zvezdi jedino lezi formacija 4-4-2 od kad je sveta i veka…? Kad ce treneri koji uporno forsiraju taktiku 4-2-3-1 a pritom nemaju igrace koji mogu odgovoriti toj taktici,gde je potreban vezni red kao u barselone,da krila budu ko za vreme Anticeve repke,dakle prebrza i dominantna,kad ce skapirati da je zvezda najbolji fudbal igrala kad je bila u gore pomenutoj formaciji sto se i danas pokazalo kad smo dali 2 gola u roku od 5minuta kad smo prebacili na taj sistem..? Jovanovic,Grujic,Ristic(Katai) i Vered na sredini a Vieira i Jovic u spicu.

Reply
pera авг 10, 2015 at 10:15

Kome to pričati treneri u Zvezdi prate trendove, modu. Da bi tako igrao normalno je daimaš takav profil igrača. Najbolji na ovoj utakmici Grujić i Petković uprkos grešci kod prvog gola. Božović mora biti tvrdoglav da isforsira vezni red Grujić, Plavšić i Ristić Ali mora i da ukapira da mi možemo da igramo sa dva špica i da zabrani pristup Mbodju u odbranu. Dečko previše kiksa a igra halfa. Pavićevića takodje nisam video na ovoj utakmici a Ibanjez igra više krilo nego beka i pravi rupe koje spori halfovi ne mogu da zatvore. Zato se prave onakve gluposti. Ako je pameti staviti malog Plavšića na desnu polutku jer je probojan a Kataija upariti sa Jovićem u špicu napada. Tako dolazimo do suvišnih, dovedenih igrača.

Reply
DEX-66 авг 9, 2015 at 20:46

evo cim su poceli da skandiraju dunjicu doslo do preokreta…vidim ja da nam je to falilo…mi bez dunjica,bogdanova i ostalih vodja ne mozemo da pobedimo….sta da kazem osim jadno i tuzno..voleo bi da pitam jednog klinca sa severa koji obezglavljen skandira ime dunjica da li zna taj ko je i sta je dao zvezdi…kad cujem da skandiraju Sekiju,Miticu,Dzaji ,Stannkovicu vraticu se na stadion do tada neka krimosi unistavaju nas klub

Reply
dragan авг 10, 2015 at 09:25

O ne,nemoj samo ti da izostajes sa utakmica.Kako ce Zvezda preziveti bez tebe? Kako ce se igrati utakmice bez tebe na tribinama?Na sta ce to da lici?

Reply
otpisani101 авг 9, 2015 at 18:02

moram da priznam da za ovakvu igru crvene zvezde je najmanji krivac terzic a jos manji uprava…mozda je bozovic dobar bio u rusiji,za ovakvu nemocnu zvezdu je isklucivo on jedini krivac…uporno igra sistem igre koji ne daje nikakve rezultate…nikada nisam video goru igru zvezde ,gore je i od blamaze sa malim murinjom…odbrana konfuzna,svaki napad vozdovca je gol,srednji red nepostoji a napad bezidejan i jedino sto smo videli su centarsutevi koji su upuceni nikome i koji obicno idu ili golmanu ili su totalno bezopasni…mislim da i fizicki su nasi fudbaleri nespremni jer u svakom duelu padaju i gube svaki duel…daj boze da me demantuju i iskreno mislim da bi i lalatovic ove igrace bolje postavio na terenu…

Reply
josif авг 9, 2015 at 17:59

Moli bih predsednika kluba g-dina Svetozara Mijailovica da pod hitno podnese ostavku jer je direkni krivac za gluposti koje rade zvezdini igraci posebno Marko Petkovic i Mamadu.Ostatak uprave pod hitno napolje.DS1989

Reply
Djole-Jagodina авг 9, 2015 at 17:59

Mislim da je vreme i da boza dunster ode jer ovo je cisto izivljavanje nad navijacima.Jovanovic zadnji vezni plus Grujic kao da igramo protiv Reala.Nema ovo veze sa fudbalom niti sa Zvezdom.Bruka i sramota bez obzira na krajnji ishod,pa nema utakmice da nasa odbrana ne kiksira.Dva gola dva kiksa odbrane ni iz cega nam daju golove.

Reply
kastiljo авг 9, 2015 at 21:43

kiksevi odbrane su iskljucivo bili individualne prirode,dakle nesto sto se desava svugde na svetu,nije bilo vecih taktickih kikseva.

Reply
Djole-Jagodina авг 9, 2015 at 23:18

U devedeset odsto slucajeva je tako ali neko treba da nauci beka da se lopta uvek ali uvek izvlaci prema aut liniji a nikako ono sto je uradio petkovi,drugo vec nekoliko puta Mbodj vraca paralelne lopte kroz sredinu i uvek je to zamalo kaznjeno.Takticki kiks je ono kod primljenog gola-lose postavljena zadnja linija(to se vezba na treningu)itd.Cela takticka postavka igraca je danas bila pogresna .A jos jedna takticka greska je ta sto nijednu loptu neznamo ljudski da iznesemo iz odbrane sve na dur sistem.Kad si velik kosto je Zvezda velika po cenu primanja gola lopta mora mirno da se iznese i tako protivniku pokaze da se zna ko sta radi ovako svi silje onu stvar na nas jer pokazujemo da nememo kao ekipa samopouzdanje.To je vise psiholoska igra jer od odbrane pocinje svaki napad kao sto od napada pocinje svaka odbrana.Fudbal se igra dvosmerno i svi igraju i u napadu i u odbrani.E kod nas to nema i zato smo u problemu,odbrana daj sto dalje od gola a napad ne zanima da se brani kad nas napadnu.

Reply
josif авг 10, 2015 at 07:50

Svaka cast na komentaru!Ono o cemu ti govoris pri iznosenju lopte je trazio Robi,i tada smo igrali tako i mirno iznosili loptu cak i pod presingom.Ali to je ipak Robi.Pozz.MKD

Reply
marko авг 9, 2015 at 17:53

Meni nista nije jasno? Kakvi su ovo eksperimenti!? Jovanovic na zadnjem veznom!? Koja je poenta!? Igramo sa 2 zadnja vezna, kao da igramo ne znam ni ja koju ligu… Klasicna kontraska taktika, tipa Chelsea… Samo je problem, sto kad nas ekipe ne igraju otvoreno, samim tim i ne mozes tako cesto da izvuces neku kontru! Na stranu, sto igramo sa dva zadnja vezna, stice se utisak da gol mozemo da primimo kada god hocemo, samo je potrebno da nas protivnik napadne! Jer je odbrana od pocetka, tragikomicna! Tuga…

Reply
dejca авг 9, 2015 at 17:57

I kako da ne oteras upravu kad dovodila igrace za zonu 🙁
Na sta lici ovo?? Tuga…
Jos dovode napadace, vezne a odbrana ne postoji, pa mozemo da pricamo sta hocemo, ali glodarce Zivkocic ima da se poigrava sa nama.. Tuzno ali istinito..

Reply
Laki авг 10, 2015 at 08:37

A opet i sta trebaju?
Da dovedu jos stopera?Ili jos bekova?
Sto se mene tice ne treba da dovedu nikog jer nisu u stanju nikog da prodaju,a na stoperu imamo Lukovica,Pavicevica.Mbodj,Jovanovic,Stojanovic,Rendulic.
A na bekovima imamo desno Petka i Cveleta,a levo Ibanjeza i Andlekovica(pomoz boze).Verujem da si upoznat sa tom situacijom.
Zivkovic moze da se igra i sa vecim odbranama,al on nama do sad u derbijima nije pravio mnogo problema,sem u proslom ali ni tad se istakao nije.Ako bi doveli bilo koga to bi bilo gomilanje igraca,a priznaces,to klubu koji duguje 40+ miliona ne treba

Reply
marko авг 9, 2015 at 19:22

pa jovanovic je igrao 2 utakmice na svetskom prvenstvu zadnjeg veznog i mislim da je to dobra ideja,problem nam je odbrana narocito stoperi,nadam se da ce Lukovic skoro da pocne da igra i to na pribliznom nivou kao pre i plus rendulic to je za mene stoperski tandem,problem je sto nemamo jednog normalnog plejmejkera koji ce razigravati saigrace,sto igramo sporo i sto ne dodajemo loptu vec je vucemo po 20-30 m

Reply

Leave a Comment