Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Мирко Павловић: „Нисмо се договорили са Прајсом“

У Звезди нема стајања. Нови спортски директор црвено-белих Мирко Павловић заједно са тренером Дејаном Радоњићем вредно ради када је у питању комплетирање играчког кадра шампиона Србије.

Ипак, крећемо од новог почетка искусног оперативца црвено-белих и његовог новог радног задатка на месту спортског директора клуба са Малог Калемегдана.

– Мој део посла и претходних година је био да будем уз први тим, Дејана Радоњића, његов стручни штаб и играче. Био сам на сваком тренингу, на сваком путовању са екипом… После завршетка Унапред предвиђеног плана и програма, и функција ми се променила. Сада имам неке додатне обавезе, али и већу одговорност. Настављам да будем и представник клуба у АБА лиги, КЛС и Савезу. Што се тиче спортских питања, ту настављамо тимски рад, као и претходних сезона, заједно са Дејаном Радоњићем и наравно, председником Човићем. На крају поново ће Дејан, наравно заједно са његовим стручним штабом бити човек који даје завршну реч – почео је за “Спорт” причу Павловић.

Током овог лета из Звезде је отишло неколико важних играча и то већина њих у велике клубове (Џенкинс у Милано, Калинић у Фенербахче, Марјановић у Сан Антонио).

– Одласци играча у велике европске клубове су свакако доказ доброг рада и доносе нам велику сатисфакцију. Пред нама је сигурно тешка сезона, пошто је потребно надоместити одлазак великог броја играча, а то ће бити јако тешко.

ДОБИТНИ ТИМ БЕЗ ПРОМЕНА
– Сви чланови нашег и стручног штаба Дејана Радоњића су продужили уговор. Ту нема никаквих промена – децидиран је Павловић.

Ипак, први трансфер, долазак Софоклиса Скорцанитиса донео је велики осмех на лицима навијача црвено-белих.

– Велико име у оквирима европске кошарке. Долази јако мотивисан, а имали су и тај адут играња у Евролиги. Верујем да ће он и Маик Цирбес бити одличан тандем играча на позицији центара.

Нема дилема да је сада у фокусу долазак плејмејкера?

– Тачно тако. Радимо на томе, али разумљиво не желимо да излазимо са именима или да ширимо гласине. Оне могу да буду опасне и да се изјалове. Имамо огромну базу података и тражимо најбоље могуће решење за позицију плејмејкера. У зависности од тог играча, тражимо и остала појачања. Пре свега, играча за спољне позиције. У сваком случају, потезе које ћемо повући биће уско везани за довођење плејмејкера.

Да ли сте ограничени правима о броју странаца у нашој лиги (према правилима четири могу да играју у Купу Радивоја Кораћа и Суперлиги Србије)?

– Нисмо оптерећени том проблематиком. Наш циљ је да доведемо квалитетне играче. Било је различитих комбинација и са Американцима, Словенцима и другим странцима током претходних сезона. Дакле, тражимо квалитет.

Када очекујете да тим у највећој мери буде на окупу?

– Припреме почињу десетог и на старту ће на њима бити доста младих играча из ФМП и јуниорског погона. Наравно, желимо да што је могуће пре сви будемо на окупу. То не значи да ћемо да журимо или повлачимо исхитрене потезе. У крајњем случају има довољно времена до почетка сезоне.

Како иде опоравак Стефана Јовића?

– У сталном смо контакту са њим. Верујемо да ће бити са нама већ од старта. Имао је терапије, а сада је почео и да трчи. Наш медицински тим и лекари ништа не препуштају случају и код њега нема ништа спорно – јасан је спортски директор црвено-белих.

НИШТА ОД ПРАЈСА
Говоркања да би нови плејмејкер црвено-белих могао да буде Еј Џеј Прајс према незваничним информацијама нису се показала истинитим. Овај играч је био на радару Звезде, али није дошло до договора, па београдски клуб наставља потрагу за организатором игре.

Напомена: преузето са портала Новости.рс.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment