Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Радоњић: „Покушаћемо да доведемо адекватна појачања“

Тренер кошаркаша Црвене звезде Дејан Радоњић изјавио је данас да је очекивао одлазак најбољих играча због њихових одличних игара у претходној сезони, али да ће за њих наћи праве замене.

Четворица носилаца игре напустила су клуб – Чарлсу Џенкинсу – који је прешао у Армани и Маркусу Вилијамсу истекли су уговори, Бобан Марјановић је уз обештећење од 625.000 долара отишао у редове НБА лигаша Сан Антонија, а трансфер Николе Калинића у Фенербахче вредан је милион евра

„Прошла сезона је освајањем чак три трофеја била најуспешнија у историји клуба, и игре које смо пружали у свим такмичењима свакако су допринеле да интересовање славних и богатих клубова за наше играче буде велико. Морам да признам да смо очекивали да ће се тако нешто десити, с обзиром на партије које су наши водећи играчи пружали прошле сезоне, а могуће је да буде још промена“, рекао је Родоњић Тањугу.

Он је нагласио да му помало импонују трансфери играча у велике клубове, јер је то „доказ нашег великог рада и напретка који су ти играци остварили играјући у дресу са грбом Црвене звезде“.

„Оно што свакако не треба занемарити је и податак да је клуб од трансфера приходовао значајна финансијска средства чиме је све оно што смо урадили и постигли на тај начин и додатно вредновано“, рекао је тренер црвено-белих.

Он је пожелео срећу у наставку каријере свим кошаркашима који су напустили клуб.

„Било ми је заиста велико задовољство да сарађујем са њима јер је реч о изузетно добрим играчима, правим професионалцима и квалитетним људима“, рекао је Радоњић.

Он је нагласио да сада предстоји „изузетно тежак задатак довођења адекватних појачања“,

„Оно што нам сада предстоји је изузетно тежак задатак, а то је да покушамо да доведемо адекватна појачања како бисмо надоместили одласке играча који су носили нашу игру и имали фантастичну сезону. Наравно, то неће бити нимало лако, али константно пратимо тржиште, скаутирамо велики број играча. Надам се да ћемо урадити добар посао и да ћемо успети да ангажујемо играче који ће бити на нивоу наших амбиција и очекивања“, рекао је Радоњић.

Он је додао да је клуб био приморан да сачека са ангажовањем нових играча „јер је много тога зависило од тога да ли ће Калинић остати, или отићи из клуба“

„На основу тога је у значајној мери зависио наш концепцијски план. То нам је мало отежало ситиуацију, али веома смо посвећени том делу посла“, констатовао је Радоњић.

За разлику од претходних неколико сезона, када су базичне припреме одрађене на Златибору, ове године ће екипа тренирати у Београду:

„Раду са првим тимом у припремној фази биће прикључен велики број младих играча. Ту не мислим само на чланове младе репрезентације која је у Италији освојила златну медаљу, већ и на оне млађе. Сви они ће имати прилику да се, пре свега, постепено привикавају на рад са сениорским тимом, али и да се наметну и заслуже своје место у првом тиму“, рекао је Радоњић и додао да је жеља тима да „одржи континуитет постепеног увођења младих играча из сопственог погона у први тим“.

„Велика пажња биће посвећена тим младима играчиима, њиховом раду и напретку и очекујем да ће то у наредним годинама донети адекватне резултате“, поручио је тренер Црвене звезде.

За сада је познато да ће Звезда учествовати на два веома јака припремна турнира у Краљеву и Задру, а договорена је и пријатељска утакмица са једним бундеслигашем:

„У Краљеву ће осим Црвене звезде, играти ПАОК, Мега Лекс и турски Трабзон, док ће у Задру турнир бити евролоигашког квалитета јер уз нас и домаћина Задар, учествује још четири екипе које ће наредне сезоне играти у елитном европском такмичењу – Олимпијакос, Бајерн Минхен, Дарушафака и Фенербахче. У плану је да одиграмо још неколико пријатељских утакмица како бисмо максимално спремни дочекали старт нове сезоне“, закључио је Радоњић.

Напомена: Преузето са Тањуг.рс.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dejo авг 1, 2015 at 15:54

Idemo Crveno beli kosarkasi ,samo napred Radonja majstore trazi da ti Covke napravi tim da nas se svi opet plase u kosarci uz vas dvojicu sam ,samo napred KK Crvena Zvezda idemo da se ponove uspjesi iz prosle sezone u ovoj nastupajucoj sezoni

Reply

Leave a Comment