Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Još 14 dana za spas ŽKK Crvena zvezda

Ženski košarkaški klub Crvena zvezda i dalje je ni na nebu ni na zemlji. Kao što smo već i pokušali da skrenemo pažnju na sudbinu ovog srpskog sportskog giganta, i dalje se trudimo da ukažemo na specifičnost situacije koja je trenutno više nego ozbiljna.

ŽKK Crvena zvezda predstavlja ubedljivo najtrofejniji kolektiv na ovim prostorima u svim sportovima. Takođe je osvojio i prvu evropsku titulu u istoriji naše košarke – 1979 godine. A gde se nalazi danas?

Crveno-bele košarkašice su u utorak 12. oktobra trebale da odigraju premijerni meč u okviru najvišeg ranga srpske ženske košarke. Protivnik je treblo da bude ekipa Radničkog, a meč je trebalo da se odigra u Kragujevcu. Međutim, klupsko rukovodstvo nije uspelo da raščisti nejasnoće oko statusa košarkašica i da priloži dokaze o samostalnoj egzistenciji, tj. odvojenosti od muškog pogona.

Na osnovu svega toga, Slobodan Jelić komesar Prve A ženske lige dao je dve nedelje rukovodstvu ŽKK Crvena zvezda da reši nagomilane probleme. U tom periodu klub će imati pravo da odloži sve planirane prvenstvene utakmice. Šta će se nakon tog perioda dešavati ostaje da se vidi. Suštinski gledano u igri su tri opcije. Prva je da će se Zvezda izdići iz problema i nastaviti takmičenje, druga je da će odustati ove sezone od takmičenja i narednu započeti u prvoj B ligi i treća i svakako najgora opcija je potpuno gašenje ŽKK Crvena zvezda.

Za sada svima kojima je crveno-bela boja u srcu ostaje da čekamo i da se nadamo…

Повезане вести