Moja Crvena Zvezda
FeaturedАнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Наставља да цвета фудбал у Србији, задовољство медија, Звезда није победила! Све је регуларно, зар не?

После хајке и једностраних оптужби на утакмицу ОФК Београд – Црвене звезда, врхунац лицемерства појединаца који се у јулу 2015.године жале на нерегуларност и намештања, коначно је српски фудбал угледао светлост после ремија у Горњем Милановцу. Задовољство медија због „плеса“ у Хумској и Звездиног кикса против Металца.

Да је неко неутралан гледао, ко до сада није пратио дешавања у српском фудбалу, само на основу изјава појединаца и плаћене хајке медијских натписа мислио би да је фудбал у Србији оличење поштења и правде. Ипак, недељу дана касније све је у реду. Ако је „веровати“ онима који себе називају медијима уопште. У Србији се игра атомски фудбал, тотални фудбал који би постидео Холандију и Ајакс, Арсенал, Барселону, Јувентус, Манчестер Јунајтед, Бајерн Минхен или Борусију Дортмунд… Деја, Пиксија и Робија, Гауча Роналда, Златана Ибрахимовића, Дениса Бергкампа, Месија…

par-metalacНаравно, исти тај Металац из 1.кола, са 11 фаулова и отпором једномесечне бебе који се просто истопио пред шампионом, у другом колу већ је тврд отпор, агресиван као тигар, 32 фаула, пречкама и стативама. „Медији“ су већ на полувремену писали о пречки Немање Младеновића која и даље одјекује као звукови трубе западном Србијом, а Кахриманов гол се и даље тресе. Немања Младеновић је већ добио надимак српског Алеикса Видала, а ми му заиста желимо све најбоље. На другој страни, „плес“ се наставио. Када Црвена звезда постигне шест голова то је скандал, а када „шампион“ постигне три гола за три минута, а шест укупно, то је „плес“, „уметност“,  наслови као да је финале Лиге Шампиона у питању.

Оно што се није поменуло ни у једном извештају јесте да су Црвеној звезди повређена два играча у прва два кола након бруталних стартова, виђених у директним ТВ преносима. 

par-jagОд понедељка српски фудбал је прескочио тридесет места на ФИФА ранг листи, српски представници су у завршници квалификација и фаворити су за улазак у групне фазе. Репрезентација граби ка СП у Русији 2018 јер је група никад лакша. Суперлига је никад регуларнија, сама потреба да се помиње та фраза говори да претходних осам година није била. Просто, у Србији фудбал цвета. Партизан није примио гол, они који себе називају „новинарима“ су урадили оно за шта су стварно плаћени, не од својих редакција. Од самог старта, пре 1.кола, већ на полувремену, створена је атмосфера линча и нерегуларности уколико Црвена звезда победи. Ако је 1:0, онда је намештено, ако је 6:0 онда је намештено тек, а ако се преокрене, не дај Боже, онда је то скандал невиђених размера.

cz-ofkРеми Звезде у Горњем Милановцу јесте свакако последица игре Звезде у тој утакмици. Али, само један блиски пример бусања у груди из региона. Хрватска је у првом шеширу као носилац квалификационе групе за СП. Од следеће сезоне победник Купа Хрватске играће од 3.кола квалификација за Лигу Европе. Хрватска је на листи престигла Кипар и Данску и само четири бода их деле да имају два представника у квалификацијама за Лигу Шампиона. У последње три сезоне, уз земље Скандинавије, хрватски представници су највише напредовали. БиХ се приближила Србији по броју бодова. Међутим, кога то интересује, шта они знају! Ми смо светски прваци, а деца нам не играју нигде јер су им власници менаџери!

Али, српски фудбал се пробудио и креће неузастављиво напред, ако погледајте наслове. Звезда није победила! А пречка на стадиону Металца се и даље тресе…

На сликама су наведени наслови: Вечерње Новости, МоцартСпорт, Ало, Блиц, Курир, Информер, Журнал…

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

5 comments

josif јул 28, 2015 at 10:45

A jel se neko zapitao zasto Zvezda ima takav tretman u medijima?

Reply
kastiljo јул 28, 2015 at 12:13

ja jesam i ne vidim koji je odgovor osim placenih novinara da s namerom opstruisu zvezdu i prirede anti-kampanju kakvu zvezda u istoriji nije dozivela…samo cekajte da se zahukta prvenstvo…ne dao Bog da partizan neko zakine za penal ili nepostojeci ofsajd…bice price o istupanju istog iz lige.

Reply
josif јул 28, 2015 at 13:37

Pa sto i mi ne platimo nekoga,sto ne pronadjemo nacin da i mi njima zakuvamo,sto glumimo majke Tereze.Nadam se ipak da cemo za par godina staviti kraj njihovom bahacenju kao u kosarci.Pozz.MKD

Reply
kastiljo јул 28, 2015 at 15:13

Mi druze ne mozemo struju da platimo. KK je maltene privatni klub,vecinski jeste samo formalno nije,tako da kad budemo bili privatizovani i kad budemo imali ekipu necemo morati ni da razmisljamo o novinarima jer ce podaviti u sopstvenim znas vec sta. Nek se bahate,trenutno se koriste nasom malo je reci tragicnom situacijom i samo kupe kajmak,ali docice i njima zuta minuta pa ce kmecati ko svinjosevic.

Reply
rene artoa јул 28, 2015 at 02:17

Sjajan tekst, svaka rec na mestu!

Reply

Leave a Comment