Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукометТрансфери

Златановић, Дамњановић и Радосављевић прва појачања

Црвено-бели су договорили сарадњу са тројицом сјајних рукометаша за наше прилике. Нови чланови трофејног клуба су најбољи голман Супер лиге Дејан Златановић и два изузетна талента Никола Дамњановић и Урош Радосављевић.

Прво име које одмах упада у очи од појачања које је ангажовала Црвена звезда свакако је искусни голман Дејан Златановић (36). Већ годинама је најбољи чувар мреже у Србији о чему сведочи и МВП титула после првог дела Супер лиге минуле сезоне. По правилу је имао прегршт успешних интервенција управо против београдских црвено-белих, а пре нишког Железничара наступао је за Бор, Хајдук Вељка, Планинку, БСК Хебу, Младост из Чачка, Рудар и крагујевачки Раднички. Са Звездом је договорио једногодишњу сарадњу и нема сумње да ће то бити пун погодак, јер Дејан доноси сув квалитет црвено-белима између статива и биће права ноћна мора за противничке стрелце.

zzzzzzzzznikola-damnjanovic

Никола Дамњановић (22), талентовани леви бек, такође стиже у клуб из Љутице Богдана из редова нишког Железничара. Претходне сезоне избио је у први план веома запаженим играма, посебно у плеј-ауту, где је постигао 53 гола за Нишлије, док је у првом делу Супер лиге затресао мрежу 30 пута. Никола је попут Дејана договорио сарадњу на једну сезону, а истакао је да је у Звезду дошао због тренера и прослављеног аса Ненада Перуничића од кога може много да научи и напредује у даљој каријери. Имао је и иностраних понуда, а са Универзитетском селекцијом Србије недавно је освојио сребрну медаљу, тако да има велику жељу да у будућности заигра и за сениорски национални тим Србије. Пре Железничара носио је дресове Врбаса и Војводине.

zzzzzzzzzzzur

Урош Радосављевић ће у октобру прославити 23. рођендан. За њега су црвено-бели још раније показивали интересовање, а сада су се и сложиле коцкице, па је младo десно крило усагласило сарадњу на годину плус годину. Радосављевић је претходне сезоне наступао за панчевачки Динамо, где је имао одличан просек од скоро седам голова по утакмици, а раније је играо за Пожаревац. Његова сестра је репрезентативка Србије Сања Радосављевић.

Управа Црвене звезде очигледно није седела скрштених руку после одлазака четворице носилаца игре из претходне сезоне. Нема сумње да су ангажовани прави играчи за повратак у врх српског рукомета, што ће се надамо се и показати на терену у новој сезони. Остаје и жал што за сада није договорен долазак великог звездаша Марка Перовића из Пожаревца, јер клуб није имао довољно новца за обештећење, али дуг је прелазни рок, тако да је још увек све могуће.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment