Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Човић бацио удицу Милутинову

Након скупштине КК Црвена звезда која је одржана на стадиону “Рајко Митић“, први човек црвено-белих потврдио је да је центру Партизана Николи Милутинову освајач трипле круне послао понуду за прелазак на Мали Калемегдан.

– Послали смо понуду и чекамо одговор. Ако има храбрости, доћи ће. На њему је да одлучи – изјавио је Небојша Човић и на тај начин усталасао српску кошаркашку јавност.

Прилично мирно је било у Звезди после освајања титуле шампиона Србије. За сада није било долазака играча, иако је клуб повезиван са многим именима. Екипу су напустили Бобан Марјановић (Сан Антонио) и Чарлс Џенкинс (Армани Милано), док је Александар Аранитовић позајмљен Мега Лексу, а Маркус Вилијамс највероватније неће остати у клубу.

Никола Милутинов је претходне сезоне у АБА лиги на 29 утакмица остварио просек од 9,8 поена и 7,6 скокова. У Еврокупу је на девет сусрета бележио седам поена и шест скокова по мечу, док је на 18 мечева у домаћем шампионату и плеј-офу имао учинак од 12,8 поена, осам скокова и 2,1 асистенцију.

Млади центар је недавно изабран као 26. пик прве рунде на НБА драфту од стране Сан Антонио Спарса, али неће наставити каријеру у екипи коју са клупе предводи Грег Поповић. Јасно је да репрезентативац Србије напушта Партизан овог лета, али је питање у који клуб ће прећи.

За његове услуге наводно су заинтересовани грчки великани Олимпијакос и Панатинаикос, као и турски Ефес. Оно што Звезди иде у прилог је чињеница да Милутинов може да промени средину без обештећења, јер је његов менаџер поднео захтев за раскид уговора због неисплаћених зарада према његовом клијенту, тако да црно-бели остају без планираних 300.000 евра прихода.

Времена су се очигледно променила, па Партизан више није у позицији да се бахати и одводи Звездине бисере и носиоце игре као што су то некада били Дејан Томашевић, Милош Вујанић и Лука Богдановић. Сада је ситуација потпуно обрнута. Звезда више не доводи другопозивце из редова црно-белих као раније. Имали смо пример од пре неколико година када је Рашко Катић по истеку уговора са Партизаном прешао у Црвену звезду, па се у редовима црвено-белих показао као један од најбољих на терену и изборио за дрес репрезентације Србије у зрелим годинама, али је он у раној фази своје каријере прво носио Звездин дрес.

Реакције навијача сигурно би могле да буду опречне у случају потписа Милутинова, али сетимо се да је тако било и приликом потписа Рашка Катића, па је касније снажни центар постао један од љубимаца Звездине публике. Имао је Милутинов и неколико “блиских сусрета“ са првотимцима црвено-белих претходних сезона. Сигурно је добро упамтио Демаркуса Нелсона, али сада је то већ далека прошлост, видећемо да ли ће бити и “ружна“ као код неких.

У сваком случају, окреће се коло среће…

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dejo јул 25, 2015 at 14:14

Ajde dovedi nam Covke Milutinova i Kuzmica pa da se u potpunosti osigura nasa Crvena Zvezda na centarskim pozicijama na duzi vremenski period

Reply

Leave a Comment