Moja Crvena Zvezda
Млађе категоријеНајновијеФудбал

Успешно завршен камп „Јахорина 2015“

Од 12. до 19. јула на олимпијској планини Јахорини успешно је одржан седми интернационални фудбалски камп Црвене Звезде „Јахорина 2015“ у организацији агенције „Унис Турс Бања лука“ и Црвене звезде. Утисци су изузетно позитивни, како кампера и њихових родитеља, тако и тренера и организатора.

Дечаци са четири различита континента, из 17 различитих држава, њих 120, вредно је тренирало седам дана покушавајући да се докаже, наметне тренерима, да науче нове ствари и унапреде своје фудбалске вештине. Наравно, лепо дружење, нова пријатељства, сјајни излети, љубав према фудбалу и Црвеној звезди – свега тога било је на претек током ових седам интересантних дана на Јахорини.

Уводна два дана протекла су у знаку морфолошких мерења и тестирања моторичких способности најсавременијом техником и методама за које су били задужени професори Факултета ДИФ Универзитета у Бањалуци: проф. др Раденко Добраш, проф. др Борко Петровић, проф. др Александар Кукрић.

Након тестирања уследио је интензиван тренажни процес, два тренинга дневно. Тренери Небојша Стаменковић, Дејан Пуача, Драган Бабић, Немања Злојутро и Велибор Рашић имали су пуне руке посла марљиво преносећи знање полазницима кампа. Цео процес надгледали су координатори Добрица Павловић и Зоран Прерадовић.

Како би разбили рутину хотел – терен – хотел, кампери су имали два излета: у пећину Орловачу, као и вожњу жичарама до врха планине Јахорине – Огорјелице на 1916 метара надморске висине. Поред излета, ту је била и релаксација у базену хотела Бистрица.

У суботу, 18. јула, сви полазници добили су дипломе о учешћу и резултате тестирања моторичких способности. Наравно, сви су добили и аплауз приликом прозивке.

Потврдило се да је пројекат интернационалног фудбалског кампа Црвене звезде на Јахорини успешна спортско-туристичка прича, која омогућава младим фудбалерима да у предивном амбијенту олимпијске планине Јахорине унапређују своје фудбалске вештине, а истинским талентима да буду откривени и да достигну сопствене потенцијале.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment