Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Медијски линч Црвене звезде од стране црно-беле хоботнице

Још невиђена медијска хајка на овим просторима сручила се на Црвену звезду после утакмице првог кола новог шампионата Србије против ОФК Београда.

Јавна је тајна да у редакцијама огромне већине домаћих медија седе острашћени навијачи Партизана и плаћеници властодржаца из ФСС-а, који годинама блате и урушавају све што има везе са Црвеном звездом, при томе не бирајући средства да што више сатанизују црвено-беле у јавности због урођене мржње према клубу за који навија огромна већина становника Србије, а и дијаспоре.

Част и изузецима који не пристају да се спусте на тако низак ниво, али ово што се већ данима ради против Црвене звезде може се упоредити са Гебелсовом пропагандном машинеријом за време Другог светског рата. У неку руку и разумемо фрустрираност острашћених црно-белих пискарала, чији је клуб 60 година иза Звезде по броју титула првака, па су дочекали својих пет минута да се коначно изједначе са некадашњим светским шампионом, тако да на површину избијају најнижи пориви и страсти, који су већ одавно прешли у патологију. Посебна прича су портали, који намерно бришу и не пуштају коментаре Звездиних присталица, тако да остаје већина порука гробарских и ФСС ботова, па народ има потпуно искривљену слику, која не одговара реалности.

У свему томе се иде тако далеко да се Звезда унапред осуђује за намештање утакмице, а заборавља се на који начин је њихов мали клуб из Хумске освојио половину својих титула, а и понеки Куп. Заборављају чувено време Тумбиних титула, СПС-ов кадар Мирка Марјановића и како је судија Чоканица пребијен на терену од стране фудбалера Партизана на Куп утакмици против Звезде, а затим продужио меч без основа све док Тумбаковићев тим није остварио резултат који му гарантује пролаз, о чему је често у медијима причао и тадашњи тренер Црвене звезде Милан Живадиновић.

Вајни Партизанови новинари, боље да их назовемо портпароли, тада се нису усудили да напишу на који начин је њихов тим прошао у наредну рунду такмичења, нису ни касније у освајању трофеја до којих су стигли после огромног броја пријатељских утакмица са клубовима који су им дуги низ година били наклоњени, што током деведетсетих, што у 21. веку.

zzzzzzzzzzzz11755896_975982009129362_7263653254277455242_n

Због чега се оволика медијска хајка није дигла после утакмице 1. кола првенства 2013/14, када је некадашњи војни клуб уз невиђену помоћ судија стигао до победе над Новим Пазаром (4:3), који је на гостовање у Београд допутовао са свега 11 играча? Није им дозвођено да региструју више фудбалера, још су домаћем тиму признати нерегуларни голови. Капитенима клубова који су из протеста каснили са почетком утакмица како би скренули пажњу на нерегуларности у српском фудбалу Толетове судије додељивале су жуте картоне пре почетка утакмица, што је ван свих правила и незабележен случај у историји фудбала на овој планети. Зашто се државни органи нису огласили после скандалозног финала Купа Србије 2011. године, када Војводини није дозвољено да освоји трофеј против Партизана у Београду? Новосађани напуштају терен неколико минута пре краја огорчени невиђеном отимачином у историји српског фудбала, која је засенила и самог Толета, а доказ целе режије је и црно-бела бина са натписом “Партизан победник Купа Србије“, која се могла видети још пре почетка сусрета.

Нико од надлежних органа се није осврнуо ни на тврдње некадашњег тренера Партизана Лотара Матеуса у својој аутобиографији, где некадашњи немачки фудбалски ас јасно каже како је тим који је у то време водио намештао утакмице њему иза леђа, а он се мученик толико нервирао и трудио без разлога. Ништа се није догодило ни после признања нашег некадашњег репрезентативца Бобана Дмитровића да је чачански Борац наместио утакмицу са Партизаном. Човек је морао да се одсели из Србије страхујући за свој живот и будућност своје породице. Све је то брзо заташкано и заборављено, па нема ефекта више причати о количини утакмица за које се озбиљно сумња да их је Партизан наместио у последње две деценије, а упечатљивих примера за то је на стотине, о чему се наравно у нашој јавности ћути, јер црно-бели свет не жели да пише о томе, а медијску блокаду је готово немогуће пробити.

Гомилу пута Звезда бива оштећена судијским одлукама за време владавине Томислава Караџића. За то време Партизан у јеку сезоне мења домаћинство са ужичком Слободом, да не би ризиковао губитак бодова на тешком гостовању, већ на крају првенства када је обично већ све решено. Навијачи Партизана су годинама прослављали титуле још пре почетка првенства које је тек требало да се одигра, скандирајући име и презиме њиховог бившег председника Томислава Караџића и носећи заставе са његовим ликом обученог по узору на чувеног мафијаша Ал Капонеа. Паметном човеку је све јасно и не треба никакво додатно објашњење. Да не говоримо о посети Мишела Платинија Србији, чији је разлог био невероватан степен корупције и нерегуларности у српском фудбалу, а тадашњи државни врх предвођен демократама све то заташкао, Толетови плаћеници из медији изврнули причу на страну хулиганизма, поново како би његови противници из навијачких редова били на удару јавности. Неки фудбалски људи који су до јуче пљували у лице Караџићу у телевизијским емисијама попут Сава Милошевића постају његови први сарадници. На понуђени новац и функције нису били гадљиви и још једном су показали да имају образ-ђон. Овакве случајеве најбоље објашњавају речи Радета Шербеџије у филму “Вариола вера“, где јасно каже шта је то карактерна особина, а шта оно друго.

Пред кључне мечеве у шампионату 2009/10 Звезди се суспендује стадион у тренутку када води на табели и када подршка и бројност навијача достижу рекорд још од најславнијих дана у историји клуба почетком деведесетих. Звездини противници на утакмицама са Партизаном статирају на терену и склањају се од лопте, док против Звезде играју невероватно мотивисани са 100 одсто снаге. Погледајте само број жутих картона на мечевима црвено-белих у последњих осам сезона и све ће вам бити јасно.

Неке њушке у ФСС-у су очигледно осетиле да им се крај примакао, али жеља за удобном фотељом на Теразијама јача је и од разума, па су наравно по ко зна који пут прве речи против Црвене звезде и ОФК Београда стигле баш из те кухиње од стране генерала Миркова, познатог по томе што је истеравао новинаре из хотела у коме је била репрезентација Србије за време Мондијала у Јужној Африци 2010. године.

Звездан Терзић је на ванредној конференцији за медије погодио право у центар и рекао оно што огромна већина Звездиних присталица мисли. Многи изгледа заборављају чињеницу да је Терзић својевремено лобирањем у корист Мишела Платинија донео пресудне гласове некада најбољем фудбалеру Европе у трци за првим мандатом у УЕФА-и. Није много времена прошло, а Терзић је некима озбиљно засметао, па се дигла хајка против њега због које је годинама био у егзилу. То се поклопило и са хапшењем Драгана Џајића и Владимира Цветковића, тако да је Томиславу Караџићу био отворен и очишћен пут за дугогодишњу владавину, уздизање Партизана, а самим тим и константно урушавање Црвене звезде, које је у то време почело. Са сцене су склоњене Звездине легенде, унапред осуђене, утамничене и дискредитоване, тако да је вишедеценијски пројекат Партизана о преузимању доминације у српском фудбалу могао да буде спроведен.

У целој причи се наравно нико од надлежних није сетио Ненада Бјековића, Жарка Зечевића и осталих руководилаца комшија из Хумске. Њима је стављена етикета светаца, безгрешних и недодирљивих херувима са етикетом да се ни под разно не процесуирају за своја фудбалска недела. Немојте мислити да Делије без разлога на утакмицама током последње две деценије скандирају противничким навијачима песму која почиње са “Свако дете зна“. Она је објашњење за то што су Звездини функционери и навијачи увек на удару, док су они са друге стране брда недодирљиви и често овековечени на другарским фотографијама са онима који треба да штите закон у овој напаћеној земљи.

Двоструки аршини су одувек владали на овим просторима. Ма колико га многи не воле Звездан Терзић је у понедељак у свом жустром излагању погодио у сам центар, рекао суву истину, што је очигледно многе тешко повредило са друге стране брда и на Теразијама. Змија се гађа у главу док је време, јер ако поново почне да пушта отров може да се деси да нам више не буде спаса.

Правда и истина ће на крају увек победити, а сви ми се морамо побринути на свој начин и колико је у нашој моћи да томе допринесемо. Мислите о томе!

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

3 comments

dragan јул 25, 2015 at 15:33

Nije to toliko zbog Zvezde nego se stari udbas u fss- trese za svoju poziciju,a sa njim i poprilican broj psa cuvara koje je tole dovukao sa sobom da dizu rucice,kao u Tesnoj kozi kada Sojic na radnickom savetu raspravlja sa rodjacima koje je uvalio u firmu,i svi dizu rucice redom.Pa tu je i Dragoljub Vukadinovic,diektor Metalca,u upravnom i izvrsnom odboru glodara i potpredsednik fss-a.Ali je zato Metalac dobio nov stadion.I avanzovao u super ligu. Kao sto smo svedoci da u mnogim klubovima koji su ulazili iz prve igra dosta glodara oslatih na kaljenje.Kao sto se nekad moralo u partizn u kosarci ako se zeli u reprezentaciju tako se i sada mora biti filijala ako se zeli u super ligu.Sto se samog linca tice nikog od tih novinarcica nisu zanimali predsednici druih klubva u upravi artizana,pomenuti iz mealca,Dzomba,cak je i onaj glavonja iz Srema bio u upravi kod njih kada su usli u super ligu.Nikoga ne zanima recimo Smederevo,secamo se svi zastave despota na jna ako je kec ko vrata pevacemo iz inata,ili kako je Zvezda godinama pred derbi igrala upravo sa Smederevom.Secam se nekih 5-6 zutih za divljacke startove nad Evandrom koga je pocetkom derbija raspali Smiljanic,mislim,“znalacki“ pocistio bas u nogu i u mesto naceto nedelju pre izbacujuci ga iz igre na 6 meseci.A sto se ovih novinarcica tice treba h zapisati sve i zabraniti dolazak na Marakanu,pa da botovi sns-a na celu sa onim Bombasem iz jangera imaju sta da komentarisu.Ajde blic,b92,kurir,to svi zamo da je djubre,ali jedne Novosti koje su dozvolile svom novnarcicu sa 3 inicijala da pise onakve bljuvotine…on je i ranije lupetao svasta ali nikad bas ovako. Samo znaci da su u panici svinje,da su svesni kraja,a onda ce da prodju kao u kosarci. I onda ih treba unistavati bar 5 godina.Svake godine par tekmi u LS,par u LE,i skupi se milionce-dva.Treba im vratiti sve

Reply
otpisani101 јул 24, 2015 at 21:03

prvo da pohvalim urednike sajta,tekst je odlican…pa da krenem od komsija koji su u zadnjih 8 godina osvojili 7 titula i to u vreme toleta,dacica,tadica ,sps-a, sve partizanovci do koske…svako zna kako su osvojene te titule…cak i ovde sam citao neke komentare da je partizan uvek imao bolju ekipu…ja kazem da nije uvek imao bolju ekipu a i cak da je imao,to nije nikakva garancija u postenoj ligi da ces uzeti titulu…dokaz za to je atletiko iz madrida koji je prosle sezone osvojio titulu a imao je mnogo slabiju ekipu i od reala i od barselone…setimo se kupa kada je vojvodina napustila teren i zasto tada drzavni organi nisu zvali sudije da ih pitaju da li su bili zastrasivani…setimo se dzombe i prijateljskih klubova partizana poput hajduka,zeleznika od1-3 na 4-3 za komsije,bsk borce,pa sudijska kradja protiv novog pazara itd…izjave mateusa,dmitrovica,golmana sa kipra i niko od drzavnih organa nije ni pomislio da vodi bilo kakvu istragu…sada se digla frka protiv zvezde i to u prvom kolu i to kao da je zvezda nacinila preokret protiv barselone…vucelic trazi poligraf a da je bilo lustracije ne bih ga danas ni bilo na javnim funkcijama…zaboravio je da u taboru partizana na poligrafu treba da ide i dragan djuric i tomislav karadzic a ne popovic…moram da spomenem i nase,poput zlatka krmpotica koji iz beloga sveta zna da je namestaljka i to nicim izazvan covek izjavi ovako nesto…za mene je dno-dna od coveka…zivadinovica ne shvatam ozbiljno jer covek kod andusa ne zna ni gde je stao ni gde je krenuo…i na kraju- nije vise bitno da li smo za terzu,grofa,kokezu itd,treba svi da stanemo uz klub,jer zvezda nije ni terzina,ni dzajina,ni grofova…zvezda je i moja i tvoja,zvezda je institucija srbije…ne budimo krmpotici,zivadinovici i nemojmo se sramotiti,budimo ljudi jer mi smo svi crvena zvezda-70 odsto srbije i dijaspore…

Reply
kastiljo јул 24, 2015 at 19:01

Bravo za text ! Trebamo biti realni i reci da je zveda trenutno nula od kluba,da ima poluamatere u ekipi i sve to stoji ali….Zvezda je uvek bila i uvek ce biti vise od kluba,zvezda je najveci srpski brend poznat sirom sveta iz prostog razloga sto je zvezda taj svet i osvojila.Koliko god nemali nade vise u nase igrace,strucnost ljudi koji vode klub,mi moramo da stanemo na stranu nase ekipe.Da na svakom mecu bude 20.000 ljudi iz inata,da pokazemo prepostenom partizanu i satelitima nasu velicinu,da pokazemo koliko su ustvari mali kad ih na evropskoj premijeri bude 10.000 maximum,da ih protiv besiktasa bude 4000 usred lige evrope…Isto tako se ljudi u klubu moraju pogledati u oci i reci da se vise nikada ali nikada ne sme ponoviti kairat!!! Nikada,kakav god da je dug,u kakvom god da je stanju klub,jednostavno mi ne smemo da izgubimo na marakani 2-0 od kazahstanaca i tacka.S druge strane moramo sve da uradimo da ova bolesna kampanja ne urodi plodom,krmpotica,zivadinovica i ostale magove fudbala ignorisati do kraja i maximalno,naterati navijace da zaborave ko su i sta su jer zasluzili bolje nisu.S jednim se moramo pomiriti a to je da ako partizan osvoji narednih 10 godina prvenstvo i prestigne nas za isti broj titula i dalje ce ih gristi i dalje ce ih gristi sto nikada nisu osvojili LS a kamoli svetsko prvenstvo,sto nikada nisu imali savicevica,panceva,prosineckog,belodedica,stankovica,zigica,vidica nikad nece oprostiti sto su njihovi “talenti“ ustvari nikad vece prevare od igraca,sto su njihovi sulejmaniji,markovici i ostali benfikovici ustvari niko muskrona i lokerena a ni krivi ni duzni zavrsise u vrh ekipama posredstvom siptarskog menadzera.Od kad je partizan poceo da izvozi “talente“ sunovrat nase reprezentacije pocinje,od kad repku drze ljajici,nastasici,sulejmaniji,markovici i mitrovici mi smo nigde,u poredjenju sa generacijom zigare,pantele,vidica,jankovica,dekija stankovica,lukovica,bisevca i ostalih koji su se prosetali kroz kvalifikacije lagano…Njihove prevare od menadzerskih igraca i namestanje lige,sto je jedna od glavnih stavki i najbitnijih koje je terza rekao na konf.za medije je da su ove cinjenice direktno uticale na to da zvezda ne moze da izbacuje mlade igrace kad mora da igra sa iskusnijima protiv onih koji ginu za svaku loptu protiv zvezde a sklanjaju se partizanu,s tim je prirodno da partizan moze da se proseta kroz ligu sa klincima koji imaju enorman prostor za napredak jer se rezultat ili ako je lakse pobednik vec unapred zna.Samim tim kao pobednici lige izlaze u kvalif.za LS i dobijaju laksi put za barem ligu evrope i promociju sopstvene skole koja radi ala barselona dok zvezda koja pritom u svim mladjim selekcijama repke ima po duplo vise igraca od partizana,a imala ih je i na SP ove godine bez dvojice koja nisu isla,dolazi u situaciju da mora da ih prodaje za crkavicu jer ti klinci nemaju gde da se pokazu…Automatski su dakle odgovorni za nasu katastrofu sa finansijama,barem 49% bih svalio na njih(sto uopste nije malo) + ako uzmemo u obzir tvrdnju terzica da prosle godine nismo igrali evropu zbog fss-a koji je tvrdio kako je sve u redu a ustvari nije bilo i na kraju ispao najveca zrtva u celoj prici morajuci navodno da plati kaznu uefi za izdavanje licence…Dakle opet se igralo u korist partizana i njihove promocije po evropi,partizana koji je iz godine u godinu nesposoban da prodje 3.kolo kvalifikacija,koji ne moze da se nosi sa za nijansu jacim klubovima od nefcija,kome je lekcije drzao tun odravsi ih 3-0,samrok osramotivsi ih usred bg-a,sirak koji je apsolutno nezasluzeno ispao u prvom kolu od partizana gde je trebao da ih pregazi u obe utakmice i da ne nabrajam. Pametnom dosta sve sto je u gornjem tekstu napisano,kad biste samo mogli doci do malo vecih medija da izadje u javnost.Sad svi da kopiramo link ovog texta i na svaki portal okaciti po 10 komentara sa ovim linkom.

Reply

Leave a Comment