Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Човић: Велики успех српске кошарке и понос Звезде

После фантастичног успеха и освајања титуле шампиона Европе за играче до 20 година председник КК Црвена звезда Телеком Небојша Човић угостио је шесторицу златних кошаркаша из Звездиног система. Први човек црвено-белих пожелео је да Николи Ребићу, Марку Тејићу, Ђорђу Каплановићу, Марку Гудурићу, Дејану Давидовцу и Драгану Апићу честита освајање златне медаље и из прве руке чује утиске са Европског првенства у Лињану.

Човић је у неформалном разговору истакао да је поносан због чињенице да су чак шесторица играча из система Црвене звезде Телеком у значајној мери допринели освајању титуле шампиона Европе и да су на најбољи могући начин репрезентовали Србију, али и клуб из кога долазе.

zzzzzzzzzzzzz21072015-1

Ово је огроман успех српске кошарке и зато сви репрезентативци, чланови стручног штаба заједно са руководством савеза заслужују све честитке. Освајање златне медаље на Европском првенству и то уз беспрекоран учинак од 10 победа из исто толико утакмица је резултат који завређује пажњу – рекао је Човић и потом додао:

Црвеној звезди Телеком служи на част што има чак шесторицу играча из свог погона који су били међу носиоцима игре у овој златној репрезентацији до 20 година. То је још један доказ исправности система који смо успоставили и пута којим идемо. Ово је још једна потврда да се у Црвеној звезди Телеком као и у ФМП-у који је наш развојни тим, одлично ради са младим играчима. За то велике похвале заслужују Звездин шеф стручног штаба Дејан Радоњић и тренер ФМП-а Милан Гуровић и њихови асистенти – кратко је застао Човић и потом изнео занимљиву констатацију:

Навешћу само два примера. Критиковани смо на почетку прошле сезоне да нам је потребна четворка. Међутим, одлука стручног штаба, коју је руководство клуба здушно подржало, је била да се простор пружи капитену Луки Митровићу и младом Марку Тејићу. Ефекат свега тога на Марку Тејићу смо имали прилике да видимо у Лињану. Споменућу и пример Марка Гудурића који је проглашен за најкориснијег играча шампионата. Претходне две сезоне Гудурић је прошао припреме са Црвеном звездом, али је оба пута била процена да ће у ФМП-у бити у прилици да се боље развија. Евидентно је да нисмо погрешили, а велику пажњу млађим селекцијама и талентованим играчима поклањаћемо и у будућности – констатовао је Човић.

Председник Црвене звезде Телеком на крају је поручио да ће у договору са тренером Радоњићем сва шесторица златних репрезентативаца бити прикључена првом тиму на старту припрема за нову сезону које почињу средином августа.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment