Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеРепрезентација

Злато на грудима Гудурића, Ребића, Тејића и Каплановића! Гудурић МВП!

Млада репрезентација Србије освојила је титулу шампиона Европе. Селекција наше земље до 20 година у финалу Европског првенства у Италији била је боља од Шпаније са 70:64 и тако је шампионат окончала у великом стилу уз 10 победа без иједног пораза.

Овом фантастичном успеху немерљив допринос дали су и првотимци Црвене звезде Телеком Никола Ребић, Марко Тејић и Ђорђе Каплановић. Тејић је због повреде руке коју је задобио у полуфиналу са Турском пропустио финални меч, али је током целог шампионата пружао одличне партије о чему сведочи податак да је у просеку бележио 10,4 поена и 5,8 скокова. Ребић је проводио убедљиво највише минута у игри, био је трећи стрелац тима са 10,8 поена у просеку, а имао је и 3,1 скок и 2 асистенције по утакмици, док је Каплановић имао учинак од 4,8 поена и 2,3 поена по мечу.

Свему овом треба додати и податак да су у златној селекцији Србије до 20 година на ЕП у Италији играла још тројица играча из развојног тима црвено-белих ФМП-а: Гудурић, Апић и Давидовац.

Марко Гудурић био је најбољи стрелац тима са укупно 134 поена, Дејан Давидовац је био најбољи скакач наше репрезентације са укупно 47 ухваћених лопти, док је Апић у финалу на фантастичан начин заменио повређеног Тејића. Дакле, половину шампионске селекције до 20 година чинили су играчи из система Црвене звезде.

За фантастичне партије и велики успех који је остварен освајањем златне медаље КК Црвена звезда Телеком честита Ребићу, Тејићу, Каплановићу, Гудурићу, Давидовцу, Апићу, али и свим репрезентативцима и члановима стручног штаба.

БРАВО ОРЛИЋИ!!!

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment