Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Звездин блицкриг и голеада за преокрет на Врачару и прву победу!

Фудбалери Црвене звезде савладали су ОФК Београд на Врачару после великог преокрета 5:2 (0:2), у 1.колу Суперлиге Србије. Меч је почео са минутом ћутања у част Горана Гогића. Делегат је пре самог почетка меча измерио 50 степени и размишљало се о одлагању сусрета, али до тога ипак није дошло.

Ништа није слутило на Звездин преокрет. Делегат је на самом старту измерио 50 степени на Врачару, па се размишљало и о одлагању меча. Звезда је покушавала, имала иницијативу, али је ОФК Београд из два шута постигао два гола. Прво у 17.минуту Андрић, који је побегао рендулићу и неометан одличним ударцем савладао Рајковића. А затим и у последњем минуту првог полуцвремена. Ситуација која је подигла велику прашину и након које је протестовала Звездина клупа. Дражић је био у сумњивој позицији, заобишао Рајковића и постигао гол за 2:0. Најбољу прилику за Зведу је имао Катаи у 42.минуту када је са 5 метара ппогодио свог саиграча, након лепе асистенције Виеире.

На самом старту другог полувремена, због жестоких протеста након гола Дражића, искључен је Миодраг Божовић. Дражић је на самом старту после соло акције, нанизао неколико играча Звезде, а онда када је било виђено 3:0, промашио гол са 5 метара. То је био увод у Звездин спектакуларни преокрет! Прво је Мбођ смањио на 2:1, након асистенције Ибањза, а после 3 минута Катаи за Јовића и Звезда стиже до изједначења, 2:2! Преломни тренутак десио се у 55.минуту. Одбрана ОФК Београда је катастрофално погрешила, Виеира искористио непажњу, а Планић био приморан да као последњи играч оштро фаулира Португалца. Капитен ОФК београда је добио црвени картон, Звезда пенал, а Вукан Савићевић је донео предност Звезди, коју је дуплирао након нове асистенције Катаија само 3 минута касније. Победник је већ тад био познат. Победу Звезде је потврдио Џошуа Паркер са два поготка, на асистенције Савићевића и Ибањеза. Паркер је и приликом уласка и после постизања голова добијао звиждуке. Звезда је постигла чак шест голова у другом полувремену!

Плаши повреда Виеире након непотребног и бруталног старта Савића, а управо га је заменио Паркер.

Терен је био изненађујуће добро припремљен, али температура и временски услову су били веома лоши. Ипак, обе екипе су пружиле добру партију, а Звезда блицкригом дошла до убедљиве победе и другу годину узастопно сруђила неугодну традицију првог кола.

У наредном колу, Црвена звезда гостује Металцу, у Горњем Милановцу.

1.коло Суперлиге

Београд, стадион на Врачару

Судија: Срђан Јовановић

Жути картони: Лишчевић, Јешић, Савић (ОФК Београд)

Црвени картон: Планић (ОФК Београд)

Стрелци: 17.минут, Андрић 1:0; 47.минут, Дражић 2:0; 48.минут, 2:1 МБођ; 52.минут, 2:2 Јовић; 55.минут 2:3 Савићевић пенал; 58.минут, 2:4 Савићевић; 78.минут, 2:5 Паркер; 93.минут, 2:6 Паркер.

ОФК Београд: Чупић (56.Чанчаревић), Златковић, Савић, Планић, Лишчевић (46.Батиница), Цуцкић (64.Јанковић), Антић, Јешић, Дражић, Јовановић, Андрић. Тренер: Владимир Петровић Пижон

Црвена звезда: Рајковић, Цветковић, МБођ, Рендулић, Ибањез, Ковачевић (64.Грујић), Савићевић, Катаи, Гаврић (60.Ристић), Виеира (65.Паркер), Јовић. Тренер: Миодраг Божовић

Делегат је пре самог почетка меча измерио 50 степени и размишљало се о одлагању сусрета, али до тога ипак није дошло.

ofk

ТОК МЕЧА:

Прво полувреме

Веома тешки услови за игру, тешко да можемо очекивати нешто велико од меча.

8.минут – Гаврић на другој стативи покушава главом, Чупић брани, у наставку акције Савићевић одлично уклизава, затим и шутира преко гола.

10.минут – Виеира шутира после соло акције, лопта иде поред гола, иако је утисак да је закачила Планића.

11.минут – Катаи изводи корнер, Рендулић покушава главом. Звезда је успоставила свој ритам и има иницијативу.

17.минут – ГОЛ! Комнен Андрић, 1:0 за ОФК Београд! Опет је Звезда превише лако примила гол. Планић је послао пас ка Андрићу, који је био неометан и заиста одличним ударцем савладао Рајковића. Рендулић је био испред Андрића.

27.минут – Јовић покушава главом, али слабо и право у Чупића. Судија Јовановић је дао пар минута предаха играчима.

29.минут – Гаврић је фаулиран, Ибањез лоше извео слободан ударац, ипак коркер за Звезду, после којег није било опасности по домаћина.

33.минут – Јовић покушава након одбијене лопте искоса, али преко гола. Ибањез стално мотивише саиграче и доста прича, Катаи је нервозно ушао у меч. МБођ и Гаврић најагилнији.

36.минут – Одличан ударац Ибањеза са 25 метара по земљи, одличан и Чупић.

38.минут – Ибањез прави грешку, али Рајковић бржи од Дејана Дражића. На време је истрчао Рајковић и спречио сигурних 2:0 за Романтичаре.

40.минут – Притисак Звезде. Цветковић је центрирао, Чупић интервенисао испред Гаврића. Неразумљиво је да играчи Црвене звезде покушавају да центирају поред Планића и Савића, који смного вишљи од Звездних офанзиваца.

42.минут – Најбоља прилика за Звезду! Виеира се одлично снашао, заградио, оставио лопту за Катаија, који са 5 метара погађа свог саиграча.

47.минут – ГОЛ! Дражић, 2:0 за ОФК Београд! последњи секунди првог полувремена, Цуцкић је упослио Дражића, који је предриблао Рајковића и проследио лопту у мрежу. Жестоки протести и Божовића и клупе Црвене звезде, траже офсајд. Веома сумњива ситуација, али гол је признат. 

Полувреме на Врачару, ОФК Београд води 2:0. Два шута, два гола. Звезда смушена, у ритму са температуром. Најбољу прилику је имао Катаи у 42.минуту, покушавали су и Ибањез, Гаврић и Виеира. Без успеха.

Друго полувреме

Миодраг Гроф Божовић је искључен на старту другог полувремена.

47.минут – Соло акција Дејана Дражића са своје половине, нанизао је неколико фудбалера Црвене звезде, а онда са 5 метара пребацио гол.

48.минут – ГОООООЛ! 2:1, МБођ! Ибањез је центрирао са леве стране, МБођ је био сам, неометан и главом проследио лопту у мрежу, његов првенац!

52.минут – ГООООЛ! 2:2, Лука Јовић! Катаи је био несебичан и упослио Јовића, који погађа празан гол, Звезда стиже до изједначења јако брзо!

55.минут – Грешка одбране ОФК Београда, оштар фаул Планића над Виеиром и пенал за Звезду! Богдан Планић је добио црвени картон!

55.минут – ГООООЛ! 2:3, Вукан Савићевић са беле тачке! Звездин блицкриг на Врачару! Какав преокрет!

58.минут – ГООООЛ! 2:4, Вукан Савићевић! Нови гол Савићевића, Звезда се разгоропадила! Катаи је извео корнер, Савићевић прихватио лопту и рутински погодио, лопта је закачила Јешића у путањи. Тотално друга екипа на терену у односу на прво полувреме и сада већ сигурна предност црвено-белих.

60.минут – Јовановић покушава, али преко гола. Бруталан и непотребан старт Сваића над Виеиром.

Серија измена у оба тима. Голман Чупић се повредио, Чанчаревић је на голу, а Јанкопвић је заменио Цуцкића. У Звезди Ристић и Грујић у игри уместо Гаврића и Ковачевића, а затим и Паркер уместо Виеире, који повређен након старта Савића. Паркер добија звиждуке, али има и скандирања.

71.минут – Катаи лепо прихвата лопту на десној страну, улази у средину, али са 16 метара шутира непрецизно. Двоструки асистент, Александар Катаи.

73.минут – Одличан ударац Јанковића, али лопте иде тик поред стативе.

78.минут – ГОООООЛ! 2:5, Паркер! Лепо се убацио Паркер, још лепша асистенција Савићевића,  Звездин нападач је заобишао Чанчаревића и потврдио победу Звезде. Добија звиждуке Паркер и после гола.

84.минут – Велика прилика за Јовића! Катаи изашао испред чанчаревића искоса, упослио Јовића, који са 5 метара шутира у Савића.

4 минута надокнаде на Врачару.

93.минут – ГООООЛ! 2:6, Паркер! Лепа акција Звезде, Савићевић за Ибањеза, који асистира Паркеру за други гол и победу Звезде.

Крај меча, убедљива победа Звезде након великог преокрета. Експресан повратак и преокрет Звезде, за 10 минута дошли су црвено-бели до 4:2, а ОФК Београд играо са играчем мање због искључења Планића.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

10 comments

ShoNe јул 20, 2015 at 12:25

Svih 6 golova smo dali teze nego partizan protiv Metalca. U prvom minutu drugog poluvremena smo mogli da gubimo 3 0 i da vec tad izgubimo utakmicu. Isto tako smo u prvom poluvremenu mogli da damo bar 3 komada.

Reply
otpisani101 јул 20, 2015 at 10:07

neverovatan napad na obraz kluba i jos neverovatnije cutanje uprave zvezde i uprave ofk beograda…za javnost i komsije preko puta je samo poraz zvezde regularan…sve se ovo cini da ce opet biti veliki pritisak na zvezdu,vucica i kurtu i murtu da bi samo titula komsijama bila regularna…na zalost oglasio se vucelic iz partizana koji govori sve i svasta o jucerasnjoj utakmici a cuti recimo terzic,koji je morao posle sramnih napada na klub prvi da se ogalasi i sacuva obraz klubu ,pa i svoj obraz…razocaran sam upravom zvezde,jer svako cutanje je znak odobravanja za onakvu groznu kampanju protiv zvezde,koju ja nikada nisam video…

Reply
DEX-66 јул 19, 2015 at 22:12

zar nesme da dodje prelaz..zar nesme da se pobedi..zar nesme da se da 6 gola..zaista mi nisu jasne prozivke..a sta je bilo prosle godine kad su glodari juci dobili n.pazar..na koji nacin..sa sudijama..a oni nama iskljuce grofa i mi smo opet krivi..zaista su ovi glodari prolupali

Reply
aca јул 19, 2015 at 21:20

NE DAJTE SE BRACO ZVEZDASI OVOJ GROBARSKOJ KAMPANJI KRIVO IM JE STO SMO POBEDILI, PLACU I KMECE NA SVE STRANE, MORAMO DA ODBRANIMO KLUB OD OVIH NAPADA, MORAMO DA IH ZGAZIMO KAO NIKAD, GAZI ZVEZDO DUSEBRIZNIKE!!! SVI NA MARAKANU!

Reply
Estrella Roja јул 19, 2015 at 21:37

Ovako prljava kampanja nije viđena ni ratnih devedesetih,jer uvek je bilo drugačijeg mišljenja ma koliko diskretnog.U ovom trenutku bukvalno su svi presudili Zvezdi,skoro da nema sajta,novine ili foruma gde nam nije suđeno.Presuda glasi:Krivi ste,nameštaljka i električna stolica.Ispada da su grobari toliko prepošteni,sa toliko bezgrešnosti u sebi da se gnušaju svakog iole sumnjivog nagoveštaja nečistog delanja.Pre dva dana veličaju pobedu grobara,mislim na tzv. novinare,kao da je ostvarena protiv Barselone.Veliča se Božinov kao da je postigao het -trik makazicama,a nama je presuđeno još pre same utakmice.Muka mi je da dalje pišem pošto je košarka u toku,ali još razmišljam o kakofoniji grobarskih žalipojki sa svih strana.Od srca želim Dila Gori da ih raznese u revanšu,iako sam generalno na strani naših klubova u međunarodnim utakmicama,međutim,za ove gnusne laži treba ih kazniti.

Reply
kastilji јул 20, 2015 at 01:58

Brate sta je njima nejasno… Jel nejasno to sto na 7-0 protiv BSK Borce pre 3 godine u prvom kolu kad je mustafa sutirao penal,takodje bilo 7+? Jel nejasno to sto je pre 2 godine protiv NP bilo 4-3 iz 2-1 sa cetvrtim golom kakav se ne vidja ni u 7.ligi Indije gde je bilo igranja rukom,faula nad golmanom,ofsajda i neprelaska lopte preko linije a gol priznat,jel im to nije najjasnije?Jel im nije jasno ?Jel nije jasno da je lik iz mocarta koji je pisao text pod nazivom prelazi teski ostrasceni napaceni grobar kakvog nema u “zurnalistici“? Jednostavno ostrascenim novinarcicima nije jasno da je zvezda svetski sampion kakav god da je sada,koji je u stanju da nekome da 6 golova,pogotovo klincima iz OFK-e. Nije im jasno da je Viera igrao u Benfici,da je Ibanjez igrao godinama evropska takmicenja,da je Jovic najbolji napadac u ligi,da je Katai najbolji veznjak lige ! Jel treba da im se popi*amo u usta sad jer su sad tek novinari krenuli da pricaju o kalcopoliju a godinama cutali ko si*ice dok je partizan igrao prijateljske a bivao odvaljivan od zivota od strane samroka,siraka,tuna i ostalih marginalaca evropskog fudbala? Hocemo li cutati ako bude ignorisana cinjenica da ce partizan izgubiti 2-0 od DG u utorak?Hoce li se tada pisati textovi poput ovih http://www.mozzartsport.com/vesti/prelazzi-fatamorgana/110964 ? Hoce li tada biti bitna prijateljska utakmica sa metalcem gde partizan daje 3 gola za 15 minuta,hoce li tada biti bitno to sto u sred beograda nisu napravili ozbiljnu sansu protiv gruzijaca,hoce li biti bitno to sto da nisu dali onaj gol iz nepostojeceg slobodnog udarca ne bi dali da se igralo 390 minuta. Sljam novinarski kakvog nema je danas napao svetskog sampiona kao da je trecerazredna institucija,kao da manji klub nikad nije igrao sramotne utakmice nikad spomenute na doticnim portalima…Zivot bih dao da prodje partizan gruzijce pod uslovom da ih u plejofu saceka kairat,da ih rastavi na delove,da se sakriju u misju rupu da ih Bog otac vise ne vidi.

Reply
Estrella Roja јул 19, 2015 at 19:33

Kakvo poluvreme,za trenutak me vratilo u slavnu prošlost.22 šuta od kojih polovina u okvir gola,pa to kod one prevare od Lalatovića nismo mogli ni za šest meseci.Naravno da ovo nije merilo vrednosti jednog tima,posebno jer se utakmica igrala na 45 stepeni,ali prvi put posle dužeg vremena vidim neke pozitivne stvari.Prvo,konačno,čini mi se još od Mitka Stojkovskog nismo imali beka koji zna da centrira,Ibanjez je klasa za našu ligu.
Drugo,vidi se voljni momenat kod većine igrača,čak su i potcenjivani Savićević i Parker odigrali kao da su oni najbolji igrači Zvezde već duže vreme.Posebno sam radostan zbog Parkera.Takvu paljbu od tzv. novinara(prednjači mozzartsport) i pojedinih navijača nije imao ni Barkos.Ako vršimo razmenu sa Olimpijom,nikako ne dolazi u obzir onaj Crnogorac već jedino Andraž Šporar..za njega bih dao i ovog našeg Fejjkaa.A za Dražića njega i Kataia u paketu.Taj dečko(Dražić) mora biti naš igrač,Terzić neka pokaže svoje,ako ih ima,pregovaračke sposobnosti budući da je njegov OFK u pitanju.
Još nešto,Katai nikako ne zaslužuje da nosi desetku.Njegova ničim izazvana arogancija ne uklapa se u pravilnu kompoziciju tima.Ristić je za njega igračina.Reakcija kad nije hteo da doda Parkeru pred kraj utakmice potvrđuje da nije timski igrač.A tek njegova efikasnost.Pored njega nikad više ne bih voleo da vidim u prvom timu Zvezde Cvetkovića,Rendulića i Gavrića.To bi bila najveća pojačanja,tj.njihov izostanak.Sve u svemu,ima materijala za bolje dane.Ko bi se tome nadao pre samo desetak dana.

Reply
mmmm јул 20, 2015 at 17:05

Ja imam utisak da Katai neozbiljno shvata pola utakmica domace lige. Rile je stvarno odlican igrac sto pokazuje svakim potezom.
Dejan Drazic mi je poznat 2 godine, tada je bio veliki partizanovac. Sto je neko rekao, Aleksandar Pantic je na potpisu za Zvezdu imao facu kao da su ga doveli na streljanje i znamo kako se to na kraju zavrsilo. Terza bi ga vec uzeo do sad, secam se da ga je Lalat trazio. Mozda i na kraju nesto bude ako Grof zapne, on bi mogao prosvetliti decka

Reply
Anonymous јул 20, 2015 at 17:28

Brate sta pricas ,pa od tog Kataija boljeg u proteklih deset godina nismo imali!!!!

Reply
Estrella Roja јул 20, 2015 at 18:25

Upravo je forumaš mmmm u prvom delu objasnio problem Kataia.Moje mišljenje da on nije senka od onog igrača kada je prvi put igrao za Vojvodinu,sezona posle koje je otišao u Grčku.Napravi potez ili dva i biva hvaljen kao da je bogzna kakva klasa.A zapravo u toku devedeset minuta više statira nego što učestvuje na utakmici,nedovoljno je podređen kolektivnoj i timskoj igri.Možda Božović uspe da ga trgne i učini korisnim fudbalerom.Posebno mi se ne dopada arogantnost sa kojom nastupa,a jučerašnji potez kada je imao slobodnog Parkera na drugoj strani a nije želeo da mu doda već je šutirao,dodatno je pojačala moju sumnju u njegov karakter.Mi smo navikli da nemamo igrače koji dižu publiku na noge već duže vreme(donekle je Evandro na momente imao šmeka u igri),te zato svaki potez koji odudara od proseka dižemo u nebesa.
Kada bi uspali da dovedemo Gaćinovića i centarfora Olimpije Šporara,čini mi se da bi tada imali ekipu koja je za naše prilike više nego ubitačna,ali upitno je koliko je to izvodljivo.Oba igrača imaju visoku cenu,a pouzdano znam da smo obojicu hteli na početku prelaznog roka.

Reply

Leave a Comment