Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић и Рајковић пред ОФК Београд

Ново првенство Србије у фудбалу налази се испред нас. Црвена звезда ће своју овосезонску мисију почети на Врачару, где ће против ОФК Београда одиграти своју прву утакмицу.

Екипа Црвене звезде тражи своју прву победу ове сезоне, након три везана пораза, рачунајући и пријатељски сусрет против Мордовије. Шеф стручног штаба, Миодраг Божовић, коначно ће моћи да рачуна и на пристигла појачања, и уверен је да Црвена звезда може успешно да отпочне овогодишње првенство.

– Мислим да је сваки почетак првенства врло интересантан, и увек су могућа изненађења у самом почетку. Ипак, очекујемо да победимо јер, Црвена звезда мора да побеђује и да се труди да буде прва. Очекујем да пре свега изађемо из утакмице сви живи и здрави, пошто се најављује температура од 40 степени. Саветују се људи да не излазе на улице због врућина, а ми ћемо играти фудбал. У последњих десетак година, Звезда је јако ретко побеђивала у првом колу, тако да се надам да ћемо направити изненађење – нашалио се „Гроф“.

Предраг Рајковић очекује да и поред најављених врућина, на трибинама буде још топлије.

– Почиње првенство, играмо против добре и младе екипе ОФК Беоргада. Ако дамо максимум и будемо одиграли како треба, резултат неће изостати. Јесте, биће јако топло у недељу, али надам се да ће упркос томе доћи много навијача – рекао је Рајковић, који још увек није желео да говори о жребу за квалификације за светско првенство 2018. године које ће бити одржано у Русији.

– Велика је част и привлгеија што ћу бити део тога, али не бих пуно да причам о томе пошто прекосутра играмо утакмицу против ОФК Београда која ми је приоритет. О томе ћу причати након утакмице.

Тренер Црвене звезде се осврнуо и на тренутне проблеме које има, тачније повреде одређених играча.

– Саво Павићевић је незгодно стао на тренингу, али мислим да није озбиљно. Матос се пожалио на бол у мишићу, и нешто конкретније ћемо знати данас. Мислим да ће Веред бити спреман. Прве две утакмице које је играо није био спреман, и то је можда била и моја грешка што сам га исфорсирао. Орландић је доживео озбиљан потрес мозга и мислим да још једно седам или осам дана неће моћи да тренира. У сваком случају, екипа која буде играла у недељу играће први пут заједно. Имали смо незгодну ситуацију са „орлићима“ који су долетали како је ко стигао, и увек смо играли у неком другом саставу, чак и против Мордовије смо морали да изведемо комбиновани састав. Требаће нам три или четири кола да уђемо у форму, а најбољих 11 ће се искристалисати – рекао је Божовић, и изразио задовољство што је Владимир Петровић изабран за стратега ОФК Београда.

– Ради се о једној од највећих легенди српског фудбала, драго ми је да ради у ОФК Београду. Сигурно да му ова утакмица представља изазов, знам и ја да када сам играо против Звезде, желео сам да победим. То ће бити предност за ОФК Београд, али мислим да смо играчки јачи и да ћемо победити – закључио је Божовић.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

teks viler јул 17, 2015 at 17:48

Gde su branioci lika i dela kokezinog?Sakrili se u misju rupu!Cetvrti smo tim po kvalitetu u nasoj sramnoj ligi,ej!Upropastili nam klub…

Reply

Leave a Comment