Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Црвена звезда – Мордовија 1:2

Седам дана пред почетак националног шампионата фудбалери Црвене звезде одиграли су пријатељски сусрет против руске екипе Мордовија. Тренер Божовић прилику је указао играчима који нису имали значајнију минутажу против Каирата, као и новајлијама Виеири и Ибањезу који су оставили одличан утисак и неколико пута измамили аплаузе око 3500 гледалаца на највећем српском стадиону.

Стадион: Рајко Митић
Гледалаца: 3500

Судија: Јовановић Срђан

Црвена звезда: Манојловић, Петковић, Ибањез, Павићевић, Јовановић, Ковачевић, Ристић, Грујић, Аврамовски, Гаврић, Уго Виеира.
Резерве: Вићић, Јовић, Стојковић, Јововић, Ахчин, Цветковић, Мијаиловић, Паркер, Стојановић, Рендулић.

Мордовија: Чебану, Риков, Накушев, Гапон, Дудиер, Ле Талек, Доналд, Власов, Сисуев, Иванов, Лутсенко.
Резерве: Шитан, Кобакхидзе, Бобер, Микхаметсин, Шебанов, Самадин, Шипитшин, Ломић, Перендиа, Стевановић, Игњавиш.

Стрелци: Гаврић у 5′, Сисуев у 42′ и 61.

Већ у петом минуту црвено-бели су повели голом Гаврића. Ударац Ристића са ивице казненог простора је изблокиран, лопта је дошла до Аврамовског који је упутио центаршут после кога се најбоље снашао крилни нападач домаћих и затресао мрежу. У односу на госте, изабраници Грофа Божовића током првих 45 минута деловали су доста опасније, створили су неколико одличних шанси, међутим нису успели да их материјализују. Под посебном пажњом праћена је игра тек пристиглих Виеире и Ибањеза. И док је први симпатије покупио конкретношћу у завршници, као и одличним волејем који је испалио средином првог дела,

у ногама дефанзивног крилног играча из Аргентине виђен је динамит. Неколико идеалних центаршутева, као и погођена статива у финишу сусрета били су довољни да Звездина публика са великим симпатијама гледа на новопридошлицу из загребачког Динама.

Када су најзанимљивији детаљи на терену у питању, после већ поменуте смислене игре Црвене звезде у првом полувремену, гости су из чини се једине акције у овом делу игре успели да стигну до изједначења. Лопта је након напада и убацивања са десне стране прошла поред комплетне одбране домаћих, где ју је сачекао Сисуев и убацио у мрежу немоћног Манојловића.
Исти играч свој тим довео је до вођства и касније, испоставиће се, до победе, у 61. минуту после одличног утрчавања у простор иза штопера црвено-белих.

У другом делу, Мордовија је била доста конкретнија, створила је више прилика, међу којима и једанаестерац који је одличном интервенцијом одбранио млади и суперталентовани голман Филип Манојловић. Пред сам крај сусрета догодила се већ поменута статива Ибањеза.

Прилику да заиграју на овом мечу у другом полувремену добили су Јовић, Јововић, Ахчин, Цветковић, Мијаиловић, Паркер и Рендулић.

Генерални утисак гласи да је пред тренером Божовићем још много посла, али и да је потенцијал екипе из Љутице Богдана далеко већи од оног који показују уводни резултати. Нажалост, времена нема пуно, јер већ наредног викенда Црвена звезда отвара првенство гостовањем ОФК Београду.

Повезане вести

4 comments

otpisani101 јул 13, 2015 at 10:17

ako se po jutru poznaje dan,bogami sve ide na to da ce mo i onakve lalatovica i malog murinja praviti od blata…pobedjivasmo neke amatere sa bozovicem dvocifrenim rezultatima i cim dodje iole ozbiljniji tim sledi ocajna zvezda i naravno poraz…da je zvezda ispala od kazahstanaca u neizvesnom dvomecu,da nije imala srece i da je igrala ravnopravno sve bi bilo u redu…ali kada je objektivni rezultat od ekipe koja je nema na fudbalskoj mapi evrope,trebalo da bude 15-1 za kairat,onda je to veoma zabrinjavajuce…evo i poraz od mordovije,koliko god je prijateljska utakmica ona ostavlja trag na igrace,niko ne voli da gubi…veliki sam optimista, ali zadnjih godina smo jedva cekali da se zavrsi ocajna sezona i pocne nova i onda se sa nostalgijom secamo prosle jer je nova jos gora…uvek sam govrio da je bolje dovesti 2 pojacanja koja ce odskakati u tole super ligi,nego 10 prosecnih koji su isti kao zvezdina deca a mozda i gori,jer rendulic sigurno nije bolji od jovanovica…bojim se da su opet promasena pojacanja,avramovski ide na pozajmicu a ostaje savicevic koji je veciti talenat i od koga necemo videti nista…ostaje parker,ostaje mbodj koji je na pozajmici bio rezerva itd…radi se stihijski i bez ikakvog plana,pa posle bilo kakvog kiksa bozovic ce verovatno da pobegne a mi dok trazimo novog trenera sezona prodje…ali sam opet optimista ,jer nada umire poslednja i verujem u neko cudo i ako bog da i titulu…jer zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
sasa јул 13, 2015 at 22:46

druze svaka ti je na mestu i tako misli svako ko god zna sta je fudbal i misli dobro zvezdi ovaj grof je nesto naj gore sto je moglo da nam se desi on je svojim izjavama i delima pokazao sve i ne bude li pre prvog kola otisao u p m mi smo pukli totalno,sada cemo u subotu dobiti ofk jer to je vec dogovoreno i onda ce ove fudbalske neznalice da pricaju do drugog kola kako je grof velicanstven a od drugog kola nam sledi totalni krah znaci grof pod hitno iz zvezde a za njim terzic i ostala druzina lopovska pa onda bar mozemo necemu i da se nadamo ovako nemamo cemu ni da se nadamo

Reply
DEX-66 јул 13, 2015 at 00:44

sta reci a ne zaplakati…jos smo gori sa velikim strucnjakom grofom…ispade da od svih trenera jedino vredeo Slavisa Stojanovic

Reply
sasa јул 13, 2015 at 22:50

ma i stojanovic je bio nista svi mmi ako smo realni znamo kako smo osvojili prvenstvo tada ali je ipak i on i svi u istoriji kluba bili naucnici za ovo govedo koje ce nas unakaziti kakav crni grof on je jedna naj obicnija dvorska luda koji treba da se uhvati pod ruku s onim parkerom i da idu negde u cirkus da zabavljaju ljude a ne da uniste i ovo malo sto nam je ostalo od zvezde

Reply

Leave a Comment