Moja Crvena Zvezda
Архива

Aksentijević:“Ni sami ne znamo koliko možemo“

Vaterpolisti Crvene zvezde

Vaterpolisti Crvene zvezde pripremaju se za novu sezonu u kojoj ih pored domaćih takmičenja, očekuje i iskušenje u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. O dosadašnjem delu priprema, kao i o budućim iskušenjima svoj komentar dao je Srđan Aksentijević u intervjuu za dnevni list „Sport“ koji prenosimo u celosti:

– Radimo punom parom i privodimo pripreme polako kraju. U subotu putujemo u Skoplje, gde ćemo tri dana sparingovati sa reprezentacijom Makedonije. To će nam biti i prvi mečevi, pošto smo do sada radili na kondiciji i tehnici. Videćemo šta smo do sada uradili.

Bliži se kvalifikacioni turnir Evrolige u francuskom Marseju:

– Prvi meč igramo sa Dinamom iz Moskve i to će nam biti i najteža utakmica jer je prva takmičarska i to još evropska. Nadamo se najboljem, ali ni sami ne znamo koliko možemo. Još se nismo upoznali sa snagom ovog tima. Za sada smo ipak fokusirani samo na sebe, ali ćemo se svakako upoznati i sa kvalitetima rivala.

Prvi zadatak crveno-belih je prolaz u drugi krug evropskog takmičenja:

– Bilo bi lepo kada bi prezimeli u Evropi. To bi bio veliki uspeh, ali moramo ići korak po korak. Osnovni plan je da prebrodimo prvu rundu i plasiramo se u play-off za Evroligu. To bi nam kasnije omogućilo barem i lakše protivnike u Kupu LEN, ako ne uđemo u Evroligu.

Ova sezona izgleda bolja i lakša od prethodne:

– Bolji su uslovi, treniramo dva puta dnevno. Mlada smo ekipa i prvi put smo na okupu. Ima i nekih problemčića, a oni se odnose na to što ćemo kompletne pripreme i kvalifikacioni turnir provesti bez trenera Dejana Savića koji je na Evropskom prvenstvu sa juniorskom selekcijom.

Da li su dometi kluba veći nego prethodne sezone:

– Probaćemo da budemo bolji. Svi želimo više ove sezone, a to je borba za drugo mesto. Partizan jeste slabiji nego prošle sezone, ali je i dalje neprikosnoven u Srbiji. Nama ostaje da se sa Vojvodinom borimo za poziciju dva.

Повезане вести

1 comment

zVEZDAN сеп 6, 2011 at 22:08

POBEDAAAAA ZVEZDA POBEDILA DINAMOOOO IDEMO DALJE:)

Reply

Leave a Comment