Moja Crvena Zvezda
ВажноВеслањеНајновијеОстало

Преглед првог дела сезоне црвено-белих веслача

На половини овогодишње веслачке сезоне можемо да сумирамо досадашње резултате Звездиних веслача:

Пионирка Маша Безбрадица у дублу шампионка Француске, шампионка Србије на веслачким ергометрима и вицешампионка у скифу на домаћим такмичењима.

Пионири, Славко Савић, Петар Шаврљуга, Никола Ристић и Јанко Милић, вицешампиони Француске у осмерцу са другарима из веслачког клуба АЦББ.

Кадети су доминантни у четверцу скул на домаћим такмичењима, Лука Лазаревић, Лука Ристић, Вељко Миловановић и Ђорђе Јанићијевић, шампиони Француске у осмерцу.

Јуниорка Ирина Ђуровић, показује форму у успону, а на интернационалној регати Војводина опен је тријумфовала у дублу за јуниорке, са Аном Милинковић из в.к. Зренекс.

Јуниори, Лазар Лазовић и Никола Цвијетић, са Смедеревцима Марком Ристићем и Зораном Рајићем, освајачи су бронзане медаље на Европском првенству и представљаће Србију у Рију де Жанеиру, на светском првенству.

Ова јуниорска посада је једина која је изборила норму за Светско првенство, а на изборној регати за сениоре до 23 године, која се одржала протеклог викенда, у оквиру интернационалне регате Војводина опен, на Палићу, на обе трке су тријумфовали испред сениорских посада Црвене Звезде и Партизана и тако потврдили огроман квалитет и брзину коју имају.

Желимо им да ову чаробну сезону крунишу освајањем светске медаље. Јуниорски осмерац Црвене Звезде, наступио је на Европском првенству и освојио 6. место, као најмлађа посада (Милош Милићевић, Радош Милићевић, Алекса Ивковић, Алекса Поповић, Душан Костић и кадети Лука Лазаревић, Лука Ристић, Вељко Миловановић и кормилар, пионир Матеј Миленковић).

У пролећном делу сезоне 2015 – 1. Куп Србије – Екипно 1. место, Београдска Интернационална регата – Екипно 2. место, (најбоље пласирани српски клуб), 1. коло Омладинаске лиге Србије – Екипно 1. место, Европско првенство за јуниоре – 3. место у четверцу и 6. место у осмерцу, 2. Куп Србије – Екипно 1. место.

Веслачки тим Црвене Звезде овим резултатима показује један озбиљан рад веслача и тренера, Бојана Крџића, Милоша Аврамовића, Срђана Јовановића, Милоша Чудића, на челу са Душаном Ковачевићем. Желимо им много успеха у наставку сезоне.

Повезане вести

Leave a Comment