Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић и Катаи пред Каират

Фудбалери Црвене звезде у среду, 8. јула, одлазе пут Казахстана на реванш меч 1.кола квалификација за Лигу Европе против Каирата. Дан пре пута пред медијима су се појавили тренер Миодраг Божовић и играч Александар Катаи.

Шеф струке Црвене звезде је искрено изнео своја очекивања пред реванш меч.
После онога што се догодило прошлог четвртка, шансе су нам много мање него пред прву утакмицу, али докле год постоји и најмања шанса није готово и борићемо се. Утисак је као да су нас развалили у првом мечу, али није тако. Играли смо цео дуел са играчем мање, примили први гол из офсајда, тако да је и даље нејасно колики је заиста њихов, а и наш квалитет. Односно ко колико може кад су снаге на терену изједначене – јасан је Божовић.

ak Ни мисли Александра Катаија нису биле много другачије.
Шеф је све рекао, моје је само да поновим да ће екипа на терену дати више од максимума како бисмо покушали да прокренемо ток овог двомеча – каже Катаи.

У случају да резултат буде 0:2, и после продужетака, изводиће се пенали. Да ли су вежбани на тренинзима – занимало је медије.
Нисмо вежбали пенале. Моје екипе не вежбају пенале, јер се они шутирају главом, не ногом – рекао је тренер црвено-белих.

Миодраг Божовић се слаже да би пролазак Звезде у наредно коло био изненађење после резултата из прве утакмице
Покушаћемо да направимо изненађење, не зато што су они бољи, него зато што је њима првенство у току, а ми тек улазимо у сезону.

Потом је рекао да ће екипа, ипак, први контакт са тереном и стадионом имати – на загревању уочи утакмице.
Тренираћемо овде пред полазак, затим летимо, а када стигнемо идемо на спавање, јер нас сутрадан чека утакмица. Направили смо најбољу солуцију што се тиче пута. Радио сам у Русији и имао сам овакве ситуације. Тамо нам се дешавало да путујемо по десет, једанаест сати и да после тога одмах играмо утакмицу. Екипа не мора да се упознаје са тереном. Верујемо да је фудбалски. Пут јесте дугачак, али и они су морали да путују до нас, тако да не видим да је то велики проблем – јасан је био Божовић.

Повезане вести

Leave a Comment